Şimdi Ara

Mağazadaki Tüm Uygulamaları Görme Sorunu ve Kesin Çözümü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SystemApps

    quote:

    Orijinalden alıntı: Death Time

    quote:

    Orijinalden alıntı: SystemApps

    quote:

    Orijinalden alıntı: Death Time

    Peki bu metro bölümündeki uygulama kısayollarini nasıl kaldiririz ve otomatik oluşturmasini onleriz. Tüm exe dosyalarını kısayol atıyor.

    Kısayolları nasıl kaldırırız kısmında metro ve masaüstü farketmeksizin sağ tık ile bir veya birden fazla işaretleme yaparak istemediklerinizi başlangıç ekranından kaldırabilirsiniz.Metro arayüzü başlatın yerini aldığından dolayı başlat menüsüne kısayol gelmesi gayet normal.Çoklu seçip silebildiğimiz için pek bir problem olmuyor.Şahsen başlangıç ekranında benim msn dışında hiç bir masaüstü uygulaması bulunmamakta.Sadece metro uygulamaları var.Sık kullandığım programlar win xpden beri kullandığım bir yöntemle masaüstüne programlar diye klasör açıp programların iconlarını buraya atıyorum.Tabi birde dock kullanıyorum.Diğer nadir kullandığım uygulamalar için başlangıç menüsünden bikaç harf yazıp aratmak daha basit geliyor bana...

    Sorum yanlış anlaşılmış. Ben mağaza uygulamalarını kasdetmemiştim. Benim problemim masaüstünde kullandığımız photshop, winrar vb yazılımlarla ilgili.

    Örnekle açıklayayım Ati driverini kurdum diyelim. metro menusun en sağına kurulum esnasında yüklenen .exe uzantılı dosyaların kısayolları geliyor. ama bu sistem .exe dosyasını direkt uygulama olarak algıladığı için alakasız-kullanılmayan .exe dosyalarının da simgelerini de gösteriyor.

    Tesadüfen şu bilgiye rastladım. Uygulama kısayolundaki oku kaldıran bir regedit kaydı var.

    aşağıdaki sitede anlatımı var

    http://www.chip.com.tr/blog/ahmeyt05/windows-7-ve-vista-da-kisayol-oklarini-kaldirmak_4016.html


    Bu oklar kaldırıldığında yüklenen uygulamalar metro menüsüne gelmiyormuş.


    Efendim demek istediğizi anladım.Metro arayüzüne gelen kısayollar tamamiyle yüklediğiniz programın setup dosyasıyla alakalı.win7 de başlat menüsüne hangi kısayol geliyorsa win8 de başlangıç ekranına geliyor.Yani burada exeleri uygulama olarak algılayan herhangi bir işlem veya sistem bulunmamaktadır.Win7li bir bilgisayar bulup aynı programı yükleyin ve sizin başlangıç yani metro arayüzündeki şikayet ettiğiniz bazı uygulama kısayollarıyla win7 de başlat menüsünde bulunan kısayollar ile aynı olduğunu göreceksiniz.

    Dilerseniz bu kısayolların toplandığı alana

    C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs


    yolundan ulaşabilirsiniz.


    Verdiğiniz linkte kısayol simgelerinin kaldırılması anlatılmış.Sizin konunuzla alakası bulunmamakta.Şahsen o programıda win7den beri kullanırım ve win8de de çalışıyor.Kısayol dosyalarındaki kısayol olduğunu belirten ok işaretini kaldırıyor o kadar.Tabi bu programdan önce bazı yöntemlerin bulunduğunu ve bu yöntemlerin görev çubuğuna kısayol ekleyememe gibi sorunlara yol açtığından da bahsetmiş.Çözüm olarak ta bu programı önermiş.

    Örnek resimde koyayım.

     Mağazadaki Tüm Uygulamaları Görme Sorunu ve Kesin Çözümü






    Cevap için teşekkürler. Forumda bir konuda görmüştüm. Birisi bu kısayol oklarini registry kaydı düzenleyerek yapmış ve metro menüsüne kısayollarin gelmediğini söylemiş. Eski haline getirdiginde düzelmiş. Ters mantıkla yaklastim bende.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok teşekkürler bende bu 20.000 uygulama nerede acaba diye araştırıyordum çok yardımcı oldun sağ ol
  • Uygulama sayısı artınca arayüzün kullanışsızlığı ortaya çıktı, sıra sıra dizilmiş küçük kutularda sadece programın adı var, madem dokunmatik ekranlar için tasarlanmış bari Apple Store tarzı bir arayüz olsa programları keşfetmek çok daha kolay olurdu. Program sayısı yüzbinlere ulaşınca ne olacak bakalım...
  • Tamamdır, çok sağol valla. Bi de bişey sorcam mayın tarlasında macera modu oynayabilen var mı, açılmıyo bende
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.