Şimdi Ara

Macos X isletim Sistemi ile ilgili sorular ..YARDIM..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ...

    1 hafta önce Macbook 2.0 ghz li 2. versiyon bilgisayarima kavustum... Macos X in cok yabancisi degilim..ama windows kadarda hakim degilim acikcasi ..

    Simdi kücük memnuniyetsizliklerim var... Lütfen yardim edin...

    1. Öncelikle Macos X sisteminde .asx formatli videolari izleyemiyoruz sanirim ... Mesela bazi sitelerdeki videolari ve radyo lari dinlemek icin Windows Media player istiyor ... Macos X icin yazilan windows Media player yüklü sistemimde ..ama sanirim bunun pek bi yarari yok ... Bu problem nasil cözülür ? Mesela herhangi bir türkiyede yayin yapan radyoyu websitesinden dinlemek istiyorum..ama olmuyor.Windows media player istiyor ... yada yazilim yükleniyor diyor ... Ama yüklenen bisey yok ...

    2. Kumandamla MacosX den cikip kumandali menüye geldigimde müzik , film foto , ve dvd secenekleri var. Ama bu secenekler sadece 80 gb lik Macbookun icindeki dosyalari oynatiyor...Harici usb harddisklerim var ve asil arsivim orada..Bunlari nasil oynatabilirim ? yada ekleyebilirim ? ( Müziklerde harici harddiskten dinleyebiliyorum ama Filmlerde sadece Macbook harddiskimin icindekileri görebiliyorum... )

    3. VLC de türkce karakterli altyaziyi sectigimde program cöküyor...Macos isletim sistemim almanca...Ne yapmam gerekiyor ? Türkce altyazi icin hangi islemleri yapmam gerekiyor ?

    4. Yahoo Messengerda bildiginiz gibi artik hotmail hesaplari bulunan birisini ekleyip yahoo messengerdan chat yapabiliyoruz..Macos X e yükledigim yahoo messengerda webcam destegide mevcut .. Ama Hotmail hesabi olan insanlari ekledigimde onlarla webcam acamiyorum..Bu bir yazilimsal hatami ? yoksa yahoo messengerin bir politikasimidir ?

    5.Harici harddiskim 250 gb ve MACOS X in kabul ettigi hdf formatinda...Macos X FAT32 yi destekliyor...ama 250 gb lik harddiskimi 190 gb + 40 gb diye 2 parcaya bölüyor ...Harddiskimi bölmeden nasil FAT32 yaparim ? ( ek soru : LEOPARD NTFS yi destekliyormu ? )

    6. SAMSUNG d600 marka cep telefonum var ve ben bunu macbookumdaki bluetootha tanitamiyorum ... Bir türlü eslesmiyorlar.. Bu problemi yasayan insanlar varmi ?

    7. GarageBand programi icin internetten hazir enstrüman looplari bulabilecegim bir site biliyormusunuz ? Mesela Davul looplari ...

    8. Daha önce Türkce MACOS x yamasini yüklemistim ... Sonra orjinal dili olan almancaya döndüm.. Simdi bu Türkce yamayi nasil silebilirim ?

    9. Macbooku Sarj kablosu takili kullaniyorum... Bataryasida takili..aksam yatarken kabloyu cikartiyorum..Bunun batarya ömrüne bir zarari varmi acaba ?

    Baya fazla soru oldu .. Umarim ben dahil bütün macciler bu sorularin cevaplarindan yardima ulasir...Tekrar tesekkürler ...Sorularima cevaplar verirseniz cok sevinirim..







  • Cogu sorunun cevabini bilmiyorum dogrusu ama bende de var Macbook ve ben hemen hemen hicbir sorununu yasamiyorum. Mesela radyo .asx formatli dosyalari dinleyemiyorum diyorsun, ben hepsini dinliyorum, yayinonline,powerfm,numberone,classicfm... Flip4mac yuklemen lazim bunuda yukledigini soyluyorsun... 2 incisinde sadece music,movie dosyalarinin icindekileri calabilirsin yada itune icine atman lazim eger baska birsekilde link yapabilirsen olur bunuda sitesindeki forumlara sorabilirsin. Vlc nin cokmesiyle dilin bir alakasi oldugunu sanmiyorum bide mplayer i dene. Messenger kullanmiyorum. 5 inci soru fatin limitli olmasiyla alakadar burayi oku http://www.allensmith.net/Storage/HDDlimit/FAT32.htm ntfs i sadece okuyabilir yazamaz. 6- bende sony v600i var bir sorun yasamiyorum. 7.hic kullanmadim 8-Yamanin adi neyse arat ve direk sil 9-olmaz Biraz karisik oldu ama idare et.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.