Şimdi Ara

MacOs Sartup Hatası (PKDownloader8 Hatası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Bu sabah uyandığımda bilgisayarıma format atıp biraz içinde kalmış bulamadığım çöp dosyaları tek bir tıkta silmek ve temiz bir Mac'le başlayıp hem de sistemimi biraz rahatlatmak istedim. Aklıma gelen şeyi yapmakta aceleciyim ve kahvaltımdan sonra direk cmd-r tuş kombinasyonuyla Kurtarma Modunu açıp ssd'imi siliverdim.

    Sonrasında Kurtarma Mod'unda ikinci seçenek olan Yazılım Yükleme kısmından tekrar güzelim Mac'ime kavuşmak için işlemleri başlattım.

    Oops!

    Sıkıntılar burada başladı "PkDownloader8" hatası denilen bir hata aldım. Her şeyi başa sarıp tekrar tekrar denedim. Mac'imde halihazırda bir yazılım bulunmadığından Kurtarma Modu ve ben başabaşa kalmıştık.

    Sonra hemen Donanım Haber'e koştum ve benle aynı sıkıntıları yaşayan ve çözümünü bulabilmiş birileri bakındım. Biri vardı ama bu sorunu 6 ay önce yaşamış ve sonrasında usb kurucu cihazıyla internet kullnamadan yükleme yapmış ve çözümlemişti. Hemen ona yazdım "nasıl nasıl nasıl?". Konu kapanlı 6 ay olduğundan bir cevap alamadım (Bu tür kurulum için ikinci bir Mac'e ihtiyacınız var). Sonrasında bir kaç Apple Destek görüşmesi. Bilgisayarıma bağlanamıyorlar haliyle böyle kör kütük bir yardım challenge başladı aralarında. (Uğraştılar hepsine teşekkürler.)

    Gelelim bu sorunu nasıl hallettiğim konusuna adım adım analatacağım. Tüm adımları sırasına uygun ve tam bir şekilde uyguladığınızdan emin olun <3


    1. İlk öncelikle bilgisayarımızı cmd-r kombinasyonuyla Kurtarma Modu'nda çalıştırıyoruz. Sonrasında Disk İzlencesi'ne giriş yapıyoruz. (Buralarda takılırken bilgisayarınız çöl develeri gibi yavaşlayabilir. Sıkıntı yok sakin olun)
    2. Şimdi iki disk bölümünde de sırayla İlk Yardım ve Sil komutlarını çalıştırıyoruz. (Bu işlem başarısız denmelerinizin diskler üzerinde yarattığı çöpleri temizleyecektir.)
    3. Şimdi yapmanız gereken bilgisayarı kapatmak. Kapatın ve besmele çekerek alt-cmd-r tuş kombinasyonuna basılı tutarak Mac'nizi çalıştırın.
    4. Karşınıza gelen şey dönen bir dünya olmalı (bknz: earth) Bu ekranda wifi girişi yapmalısınız. (!İnternet bağlantınızın gücü önemli belli download hızı altına indiğinde sistem yüklemeyi durduracak ve hata vericektir!)
    5. Burada sistem kendi kendşne gerekli basic yazılımı indirecek ve diskinizi onaracaktır. Burdan sonra otomatik Kurtarma MOdu'na geçiceksiniz.
    6. 2.seçenek olan Yazılım Yükleme komutunu çalıştırın. Biraz vakit alıcak. Ama sıkıntı çıkmayacaktır.


    Umarım faydalı olur. Takıldığınız yerleri benimle paylaşın!


    #pkdownloader8 #error




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasir kayaalp -- 26 Mart 2021; 16:29:17 >







  • teşekkür ederim

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.