Şimdi Ara

MacOS ile C# Visual Studio

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. MacBook Air kullanıcısıyım. C# 'ta kendimi geliştirmek istiyorum fakat internetteki eğitim videoları windows ile anlatılmış ve ben kendi Visual Studio'nun Mac sürümünde ordakiler gibi windows form açamıyorum. Eğitimlerle bir gidebilmek için ne yapmam lazım. Programı ilk açtığımda resimdeki gibi ekran geliyor.

    MacOS ile C# Visual Studio



  • mac uzerinde native olarak .net core calisir. visual studio for mac de eski xamarin studio yani birebir bir visual studio klonu degil. Winform gelistirecekseniz. Parallels destop veya vmware ile sanallastirma kurarsin en olmadi bootcamp ile windows kurarsin yani oyle veya boyle windwos kurarsin ve onda gelistirirsin. Mono projesi falan var ama yorulduguna degmez.
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Amacım C# öğrenmek winform geliştirmicem ama kurslarda windowsform ile başlamışlar öğretmeye o yüzden bende nasıl yaparım diye sordum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BeV16

    Amacım C# öğrenmek winform geliştirmicem ama kurslarda windowsform ile başlamışlar öğretmeye o yüzden bende nasıl yaparım diye sordum.
    o zaman .net core sdk kur. herhangi bir text editor ac az.
  • Temel c# ve Windows.Forms uygulamaları için macOS üzerine mono kurmak yeterli.

    2018 de macOS 7 Hackintosh kurulu Lenovo N500 laptopuma kurduğum mono üstünde deneme amaçlı yaptığım bir Forms uygulaması:


    MacOS ile C# Visual Studio

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "winforms" adı üstünde, Windows için şekiller. Mac'ta zorlamaya gerek yok. Ucuz bir PC al ve oradan çalış. Ya da vazgeç C# tan.
  • @BeV16 PM yanıtlayamıyorum cunku GSM onayı yaptırmadım (DH GSM Kulup Üyesi Değilim : )

    https://download.mono-project.com/archive/5.0.0/macos-10-universal/MonoFramework-MDK-5.0.0.macos10.xamarin.universal.pkg 'dan indirdiğim MonoFramework-MDK-5.0.0.macos10.xamarin.universal.pkg 'i kurdum ancak bu macOS 7 ile uyumlu olduğu için kurdum, sendeki macOS'e uygun olan hangisi ise sen de onu kurmalısın.

    Kurulum sonrası binary'ler (örneğin CSharp derleyici mcs gibi ) /usr/local altındaki bin klasörüne kuruluyor. macOS'de o klasör genelde ~/.bash_profile 'de tanımlıdır, tanımlı olmaması durumunda PATH=/usr/local/bin:$PATH şeklinde tnaımlamalısın.


    Ve SS'te gördüğün IDE, Eclipse, VS Code, Atom vs gibi gerçek bir IDE değil; Emacs editör'deki 'CScharp Mode' Sonradan omnisharp-mono-1.34.9'ı kurrarak onu VS Code'daki gibi code autocompletion özelliği de ekledim ancak bu işlemler yeni başlayan biri için zor. O yüzden IDE konusunu nasıl yaparsın onu bilemiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.