Şimdi Ara

macbookpro ya windows7 yükledim tamamen sorun cıkardı tekrar mac e dönmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • acil yardımlarınızı bekliyorum windows üzrinden oluşturduğum mac os x kurtarma diskini windows 7 yüklü macbook um görmüyor acil yardımlarınızı bekliyorum allah rızası için ...



  • Bilgisayarı kapat. Sonra klavyeden alt tuşunu baasılı tutarak power düğmesine bas ve alt tuşunu karşına seçenekler gelinceye kadar bırakma. Orada kurtarma partitionı görünüyor mu? İsmi Recovery HD. Ayrıca bu işe yaramazsa bilgisayarı kapat, power düğmesine bas, tam apple logosu görünmeyen düz gri ekranda command + r 'yi internet recovery gelene kadar basılı tut. Eğer diskindeki kurtarma partition'ı zarar gördüyse Lion'u internetten indirip kurar. Bu özellik HDD'den bağımsız bir şekilde makinenin kendisinde var. HDD'yi tüm partitionlarıyla birlikte silmiş yada İçi tamtakır yeni HDD takmış bile olsan bu sayede internet üzerinden sıfırdan Lion kurabilirsin. (Bu özellik tüm maclerde çalışmıyor)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 23 Temmuz 2012; 15:08:52 >
  • bildiğim kadarıyla lion'u en fazla 5 defa kurabiliyoruz satın aldıktan sonra.5 defadan sonra senin söylediğin işlemi yapmayı denesek hata mı alırız yoksa tekrardan satın alma işlemi mi yapar? nasıl bir işlem oluyor bilgin varsa söyleyebilir misin?
  • Bahsettiğim Internet Recovery yöntemiyle 5 kere Lion kurmadığım için bilemiyorum. Ama diyelim makinenin içindeki HDD'yi, SSD ile değiştireceğiz. HDD'yi direkt söküp, SSD'yi taksak, açılış sesinden sonra command + r yaparak o diske sıfırdan lion kurabiliyoruz. 2010 yılından sonra satılan maclerin tümünde bu özelliğin olması lazım. Soruyu soran arkadaş eğer diskini Recovery HD partition'ı dahil tamamen uçurdaysa bile bu şekilde tekrar kurulum yapabilir. Bu özellik benim makinede var mesela.
  • Sorunumla ilgilendiğin için çok teşekkürler macbookpro 7,1 kullanıcısıyım 2010 model.söylediğin talimatlara harfien uyacağım inşallah başarılı olur da kurtulurum bu dertten..
  • Önerdiğiniz iki yöntemi uyguladım fakat sonuç değişmedi.İlk yöntemde yalnızca windows 7 yüklü hdd yi gördü secenekler arasında sadece bahsetmiş olduğum windows 7 vardı.İkici yöntemde bilgisiyar hiçbir tepki vermedi.Yardımcı olmaya çalıştığınız için çok çok teşekkür ederim iyi forumlar.
  • O zaman hocam sen Mac OS X'e ayrılan sistem restore kısmını da silmişsin sanırım.


    Apple today released a series of three EFI firmware updates bringing Lion Internet Recovery to the company's Late 2010 MacBook Air, Mid-2010 iMac, and Early 2010 MacBook Pro. Available firmware updates include:

    Eğer senin makine burada bahsedilen Early 2010 Macbook Pro ise bu bahsettiğim olay sadece EFI firmware update ile mümkün. Bunu da zaten ben böyle bir durum için tavsiye etmem. EFI updatelerden sonra sistemi tamamen yamulan o kadar çok Apple kullanıcısı okudum ki. Bence hiçbirşey yapamıyorsan Lion'u bir şekilde torrent'den indirip kurma yoluna gidebilirsin.

    kat.ph ye Mac OS X Lion Retail Bootable yazarsan bir dmg dosyası çıkacak. O DMG'yi windows altında transmac ile dvd'ye yazıp sistemini bu DVD'den açarak da Lion kurabilirsin aslında.

    Hatta şurada iso olarak hazılanmış olanı bile var.


    http://kat.ph/mac-os-x-lion-retail-bootable-iso-t5675002.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 23 Temmuz 2012; 21:14:50 >




  • mac ??




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.