Şimdi Ara

Macbook yazilim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba ben 2 şey sorucaktim

    1- dijital oyun tasarımı bölümü ve yazılım bölümü için Macbook pro M2 oneririmisiniz

    2- Macbook pro ile tüm yazılım dillerini yazıp çalıştırıp kullanabilirmiyim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 1- Yazılım bölümü için M1 yada M2 önermem. Esasında tüm işler için M1/M2 önermem.
    2- Intel Mac'ler için geçerli olmak üzere: Mac'in tüm modellerinde tüm yazılım dilleri çalışır, kullanılabilir. Mono Framework sayesinde, .NET / C# çalışır (WPF yada benzerinde kimi kısıtlar dışında)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    Dünya genelinde yazılımcıların yaygın bir şekilde M1/M2 işlemcileri kullanması dışında sizin önermemenizi anlayamadım. Microsoft tabanlı .net vb. 1-2 dil dışında tüm diller için MacOS ve M serisi işlemciler çok başarılı ve performanslı bir şekilde çalışıyor. Ayriyetten MacOS'ların UNIX tabanlı olması yazılımcılar için +++ bir şey.


    İşlemcileri ise adeta bir devrim yarattı güç, performans, pil ömrü olarak. Benchmarklara da bakmanızı isterim klasmanında ki tüm intel işlemcileri tokatlaya tokatlaya bir hal etti.

  • BR9 kullanıcısına yanıt
    M1/M2 performanssız çalışıyor demedim. Yalnızca önermem dedim.

    Olay yalnızca işlemci konusu değil. M1 SoC denilen CPU, GPU, RAM tek çip üzerinde değil mi? Üstüne SSD anakarta lehimli. Performanslı Laptop adı altında eline bir aygıt kilitleyip voleyi vuruyolar, problem orada :) SSD bozuldu diyelim, Laptop çöp. Her gün iCloud'a yedekleyip iCloud'a çalışmayanlar için tüm dosyalar, program koonfigürasyonları, çalışların da yitirilmesi demek. SSD sanılandan daha kolay bozulur, özellikle çok yüklenildiğinde. Ancak hiç bozulmasa bile yine de SSD'nin anakarta yapışık olması, onaylanamaz. Bu arada Intel MacBook'lar da Unix tabanlı değil miydi ? Unix M1 ile çıkmış gibi değinmişsin o bakımdan :)

    8GB ile 16GB arasındaki 4000TL'ye RAM, SSD, klavye, her bileşeni değiştirilebilen gerçek bir laptop alabilirim. Performansı düşük olsun. Film stüdyosu işletmiyoruz, yazılım geliştiriyoruz. Kaldı ki Laptop çoğu kez beklemede duruyor. M1-M2'yi birçok yazılımcı kullanabilir, sen kullanabilirsin. Ben kullanmam, kullanmayı düşünene önermem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 25 Ekim 2022; 23:52:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    Apple'ın arıza ya da parça değişimi politikası konusunda ki çıkarttığı ciddi masrafları yanlış bulan birisiyim. Cihazın herhangi bir parçası arıza çıkarttığında baş ağrıtıcı ve masraflı olduğunada katılıyorum.


    Ben Unix M1 ile çıkmış gibi bir şeye değindiğimi göremedim sadece MacOS'ların Unix tabanlı olması yazılımcılar için +++ dedim kısacası işlemci bazlı değil işletim sistemi bazlı yorum yapmışım. Ayriyetten Intel MacBook kullanmış biri olarakta şuanda JetBrains IDE kullanımında M1/M2 işlemcili MacBooklar, intel işlemcili MacBooklara nazaran ve gaming laptoplarda dahil indexleme işlemi inanılmaz hızlı olduğunuda belirtmeliyim. Fakat ben AAA intel işlemcilerden bahsetmiyorum M işlemci serisine eş değer kendi alanında ki intel işlemciler ile kıyaslama yapıyorum. i7 9750H işlemci ile windows kullanırken Docker çalıştırdığımda sistem kafayı yiyordu.


    Bir laptop satın aldığımızda kaç defa donanımda yükseltme yapıyoruz ki? Ya da çevrenizde gördünüz mü laptop sahibi olupta düzenli olarak donanımında yükseltmeye giden. Zaten değiştirilebilir donanım seçeneği çok kısıtlı bellek, ssd vs


    Hadi diyelim ki ben yanılıyorum. Dünyada yazılımcıların kullandığı M1 mac sayılarıda mı yanılıyor ya da bu cihazların bu kadar yazılımcılar tarafından tercih ediliyor olması konusunda ki istatistiklerde mi yanılıyorlar? Bir araştırın şuan yazılım dünyasında neredeyse çoğunluk mac tercih ediyor. Siz bireysel olarak değerlendirme yapıp genel olarak yazılım alanında kullanılmamalı/kullanılmıyor gibi bir ima yarattınız gibi geldi. Windows geliştirme ekibinin fotoğrafı paylaşılırken masada kocaman MAC cihazını unutup paylaşıyorlar ardından microsoft hemen duruma müdahale edip fotoğrafı kaldırtıyor. :)


    Tabi ki kişisel tercihler. Siz yazılım geliştirme alanında windows'u seviyor olabilirsiniz. Kullanmak istemeyebilirsin, önermeyedebilirsiniz. Ama yazılım bölümünde mac önermem kanısına net varamazsınız bu konuyu biraz daha araştırmanızı istiyorum. Özellikle IDE kullanımlarında.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.