Şimdi Ara

Macbook promu notebookmu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar macbook almayı düşünüyorum ama kararsızım çok da bir bilgim yok macbook hakkında ama araştırdığım kadarıyla çok artıları var.
    Öncelikle tasarım, çizim işleriyle uğraşmam genelde bu işler için mi macbook alınır?
    Oyunda fazla oynamam. Genellikle dizi, film, müzik indirmek, internete girmek için yani günlük kullanım için alıcam.
    Bide aklıma takılan bir soru var. Macbook uygulamalarının çoğu ücretlimi? Çok güzel uygulamalar var. Mesela garageband uygulaması çok işime yarayabilir. Ama çoğu ücretliyse ve fiyatlarıda yüksekse macbook almamam için bir neden olabilir.
    Virüs girmemesi uzun süre rahat bir şekilde kullanılmasıda önemli bir artı.
    Size sormak istediğim bu artılar macbookun fiyat farkına değermi çünkü aynı fiyata konfigürasyonu çok daha iyi bir notebook alınır.
    Kullanım amaçlarımıda göz önüne alırsanız göre sizce macbook almalımıyım?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..







  • eğer dediğiniz gibi günlük işleriniz için kullanacaksanız, freedos olan bir tane laptop (dell veya lenovo tercihimdir) Üzerine de ubuntu (tercihen 64 bit) -ücretsiz işletim sistemi- kurardım.

    Keşke 2 gün önce yazsaydınız. Vatan'da 30-31 mayıs da %25 indirim kampanyası vardı. ürün 611tl idi diye hatırlıyorum.

    http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-59-059019-g550l-dual-core-t4500-2.3ghz-2gb-ddr3-320gb-15.6-max.intel-dvdrw-cam-w7str/productdetails.aspx?I_ID=50509

    Ya da netbook da alabilirsiniz.




  • "Almali miyim?" sorusunun cevabi sizin icin, almak zorunda degilsiniz olur. Su anda macbook pro almaniz ya da almamaniz tamamen sizin zevklerinize bagli.

    Uygulamalara gelince, bir cok programin ucretsiz alternatifi de var. Ayrica garageband, iphoto ve imovie normalde ucretli olmasina ragmen yeni maclerle birlikte ucretsiz olarak veriliyor. Ozellikle profesyonel amaclarla kullanmayacaksaniz uygulamaya cok para harcamazsiniz.

    Size tavsiyem, nelere ihtiyaciniz oldugundan cok neleri istediginizi degerlendirin su asamada. Umarim en iyi karari verirsiniz.
  • Yurtdışından alıcam notebooku veya macbooku.
    Ama netbook düşünmüyorum yavaş ve küçük olmasından dolayı.
    Bide uzun süre kullanmak istiyorum.
    Günlük kullanım derkende photosop çizim tasarım gibi işlerle uğraşmam anlamında dedim. Bunlar dışındaki kullanım için macbook alınırmı ?
    Aslında macbook almak istiyorum windowstanda sıkıldım artık rahat, hızlı ve uzun süre kullanabilceğim bir dizüstü istiyorum. Ama aynı fiyata başka notebooklar benim için daha iyi mi olur o konuda kararsızım.
    Gereksiz yere o kadar parada vermek istemiyorum kararsızlığımın nedenide o. Ama büyük ihtimalle macbook alıcam inşallah pişman olmam..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oeraslan -- 2 Haziran 2011; 20:56:32 >
  • Kesinlikle gereksiz diyemem, elbette isi olmayan da Macbook alabilir. Macler genel olarak daha stabil ve sorunsuzdur. Virus derdi gercekten yoktur. Mesela gecenlerde Macdefender denen bir malware turedi, saniyorum uzerinden 10 gun bile gecmeden Apple bir yama yayinladi, evet bunu sadece tek bir malware icin yapilar :)

    Gunluk islerinizi kisaltabilir. Ama ilk mesajimda da dedigim gibi, su anki durumunuzda eger istiyorsaniz alin - ki yurtdisindan ucuza alma sansiniz da varsa degerlendirebilirsiniz.
  • Anladım teşekkürler. Kafamda netleşti büyük anlamda.
    Kafama takılan en büyük sorun uygulamaların çoğunun ücretlimi olduğuydu ama profosyonel anlamada kullanmayacağım için çok sorun olmayacak galiba. İphoto imovie özelliklede garagebandin ücretsiz olmasıda ayrı bir işime geliyor.
    Bir sorum daha olcak harici bir harddisk alıp windows yüklemem bir olumsuzluk yaratır mı?
  • Ben sahsen hic windows yuklemedim, hic isim de dusmedi :) Ama tabiki sorun olmaz diye dusunuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oeraslan

    Anladım teşekkürler. Kafamda netleşti büyük anlamda.
    Kafama takılan en büyük sorun uygulamaların çoğunun ücretlimi olduğuydu ama profosyonel anlamada kullanmayacağım için çok sorun olmayacak galiba. İphoto imovie özelliklede garagebandin ücretsiz olmasıda ayrı bir işime geliyor.
    Bir sorum daha olcak harici bir harddisk alıp windows yüklemem bir olumsuzluk yaratır mı?



    harici hard diske windows yükleyip kullanamazsınız aldığınız macbook pro nun hard diskinde bootcamp ile ihtiyacınıza göre alan oluşturup o bölüme kurabiliyorsunuz, ihtiyacınız olan windows sürücüleride mac os dvd sinin içinde size veriliyor, win 7 kurmak ve kaldırmak oldukça kolay ama mac ten sonra windowsta hiç kalmak istemiyorsunuz




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.