Şimdi Ara

MacBook Pro Retina 13' Early 2015 açılışta klavye ve trackpad çalışmama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
4.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.

    Early 2015 13" MacBook Pro Retina sahibiyim. Cihazım yaklaşık 3 senedir bende, artık garantisi bitti yani.
    Cihazımdan oldukça memnundum, hiç bir düşürme veya sıvı teması gibi bir sorunum olmadı.

    Fakat son 10 gündür cihazımda garip bir sorun mevcut.
    Bilgisayarı açıp şifre girme ekranını gördüğüm andan itibaren ne trackpad ne de klavye hiç çalışmıyor. Belli bir süreden sonra da Bluetooth bağlantı arama ekranı geliyor ve "Bağlı bir klavye bulunamadı" gibi uyarılar alıyorum.

    Bilgisayarı defalarca açıp kapatıyorum, şarja takıp çıkarıyorum, SMC ve NVRAM reset işlemlerini deniyorum. Belli bi süre sonra kendi kendine düzeliyor, bazen 1-2 gün düzelmiyor da.
    Sorunun ne zaman ortaya çıkacağı belli olmuyor yani. Ama bu sorun oluştuğunda, bilgisayarıma harici bir mouse takmadan hiç bir şey yapamıyorum. Sadece açma kapama tuşu çalışıyor yani.


    İnternette araştırdım, trackpad flex kablo sorunu olduğunu söylüyorlar. Ama ben ise bu olayın tamamen "donanımsal" olduğundan şüpheliyim. O yüzden durumu size sormak istedim.

    Sizce şu anki durumda ne yapmalıyım, ne denemeliyim? Yazılımsal olarak yapabileceğim bir çözüm mevcut mudur?
    Eğer yazılımsal olarak müdahale edemezsem o flex kabloyu alıp kendim değiştireceğim, ama sorun tamamen o mudur onu bilmiyorum zaten.

    Şimdiden teşekkürler.







  • Daha 6 gün önce bu sorunu yaşadım , devam ediyor.
    Gittim götürdüm resetleme yaptılar düzeldi.Nedenlerini sordum al kısımdaki kablo çıkmış yada gevşemiş olabilir veya tamamen değişmesi gerekebilir denildi.Fiyatlama olarak ise kablo ise sorun 507 lira artı KDV...Tamamen değişim gerekirse ise 2.700 lira Kdv tutuyor.Her bilgisayarın fiyatlaması farklıymış.Tek olumlu yanı var klavye değişirse pil değişimi de olacakmış yani yeni bir pil takılacak tek artısı bu olur
    Geldim 1 gun sonra yine oldu.Resetleme işlemini kendim yaptım düzeldi.Ama 2 gün sonra tekrar oldu ve artık yapamıyorum çünkü on/off tuşuna bastığımda direk açılıyor.Yani diğer tuşlar tamamen devre dışı kalmış.Buradaki mantıksızlık şu bana göre , madem kablo sorunu var.Nasıl olabiliyor tuş kombinasyonu ile düzelebiliyor ?

    Harici klavye var sıkıntı olmuyor ama trackpad kullanamamak ölüm resmen.Eğer kablo değilde tamamen sistem değişecekse ben bir tane trackpad alır geçerim 700 liraya.Diğer türlü çok pahalı çünkü.

    Hafif bir kablo oynaması var ise umarım sadece bir temas yaparlar ve hiç ücret ödemem.Umarım bu olur Şimdi randevu almaya çalışıyorum 2 gündür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 10 Temmuz 2019; 11:21:22 >




  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Ben de bi suredir o kabloyu alip kendim degistireyim diye dusunuyordum. Cunku servis ucretleri asiri pahali. Ki o kablo da alt kapagi acinca hemen karsimiza cikiyormus. Degisim gerekirse o da cok basit.

    Sizden haber bekliyorum hocam bakalim Apple store’da bi gelişme olursa beni bilgilendirir misiniz? :)
    Ben de ona gore bi cozum yolu bulmaya calisayim.

    Simdilik bulabildigim tek cozum bilgisayari hic kapatmayip sadece uyku moduna almak. Pilden yiyoruz biraz ama olsun, mecbur.

    2 aksam once 6-7 kez acmayi denedim ise yaramadi, bilgisayari bi 30 saniye biraktim kenara, sonra tekrar denedim bu sefer acildi ve tuslar calisti. Anlayamiyorum yani sorunu :)

    Eger sizde o kablo degisince düzelirse ben de degistiririm mecburen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla ben şahsen hiç rıske girmem.Şimdi daha başka seylere sıçratmayalım sorunu.Trackpad alırım zaten almak istiyorduk ne zamandır ,en pahalı 700 liraya patlar sorun bunun yanında bir ürün almış oluruz .
    Tabi bilgilendiririm fakat sorunlar aynı olmayabilir yani.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acaba Akasya veya Zorlu Apple dışındaki yetkili servislere durumu anlatsam sorsam farklı fiyat ve iyi hizmet verirler mi ?
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Baska yetkili servislerde bi Apple store kadar kaliteli hizmet alamayabilirsiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pazartesi servise verdım.
    2.gün oluyor..İlk defa bu kadar uzadı servıs sorunum.Sıkıntı değil ülke şartlarında ama sanırım sadece kablo değişimi olmayacak yanı benım sorun kabloda değil.Yoksa kısa bır kablo değişimi denemesını hemen yapar bana bildirmiş olurlardı, sanırım çözüm komble donanım değişmesi olacak.
    Yarın haber verirler artık.3,500 civarı rakamı 4.yılındakı bilgisayarın parçaları için vermem.Harıcı aksesuar ıle kullanırız bır yere kadar yapacak sey yok. Yenisini ise inşallah alırız diyecegım ama 20.000 falan olur alana kadar. Demek piyango kovalayacağız...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 17 Temmuz 2019; 18:40:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buraya yazdıktan 6 dk sonra aradılar Sorun kablo imiş. 600 lira ücret.506 lira artı KDV
    Vereceğim artık yapacak sey yok .Sık taşıyor olmasam klavye ve trackpad alırdım 300 daha verip ama işte..Ayrıca hemen aklıma gelen Kadıköy Apple servıs vardı oraya baktım.300 lira kablo 100 lira servis ücreti istemiyormus orada.Kdv de var tabi.400+ Kdv yani
    100 lira için asla değmez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 17 Temmuz 2019; 19:11:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    E hayirlisi olsun bakalim. Ben de aliexpress’ten dun aksam siparis gectim bu kabloyu. En azindan denemelik takicam. Bakalim sorun duzelecek mi. Zaten cok basit bi flex kablo.
    Eger aliexpress’in gelmesine dek dayanamazsam 150 liraya alicam internetten. Kendim degistiririm.


    Masallah 600 lira da baya iyi rakammiş. Cihaz elinize geldiginde tamamen duzelip duzelmedigi hakkinda yorum yaparsaniz sevinirim hocam.Bi kac gun kullanimdan sonra da umarim sorun cikarmaz yeniden

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nahege270 kullanıcısına yanıt
    Ben tırsmasam yine kendim yaparım ama işte..

    Sorun çıkmaz dedi telefondaki arkadaş.Çok çok büyük şansızlık lazım çıkması için dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Valla ben 600 lira veremeyecegi icin bakalim kendim yapma yoluna gidecegim mecburen, ben de eger yaparsam guncellerim bu konuyu ;)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nahege270 kullanıcısına yanıt
    Yani bizde zorunlu verecegız yoksa hoşuma gitmiyor tabı bu ortamda normal dizüstü bilgisayarı olsa kendım denerım, ama macbook olunca başka.Daha buyuk masraf cıkarma riskini göze alamam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    Ayni dusunceler benim de kafamda var :) bakalim neler olacak 😅

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Forumda Macbook tamiri yapan arkadaşlar vardı ikinci el bölümünde. Oradakilerle de görüşün isterseniz belki daha iyi bir işçilik ile yapabilirler size göre ve daha uygun fiyatlı olur servise göre.
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    2 ay önce Aliexpress'ten parça siparişi vermiştim ama PTT sağolsun 2 haftadır kargoyu bana getirmiyor. Ben de artık dayanamadığım için dün cihazımın içini açtım, kabloyu yerinden çıkarıp yeniden taktım ama işe yaramadı. Nafile.

    Size sormak istediğim konu şu: cihazınızın trackpad kablosunu değiştirttikten sonra aynı sorunu yaşamaya devam ettiniz mi hiç, yoksa sorun kesinlikle çözüldü mü? Eğer sizin sorununuz kesinlikle çözüldü ise ben de artık kargo beklemeye dayanamayıp bu parçayı Türkiye'den satın alacağım, 150TL'ye satıyorlar genelde.
    Sizden gelecek olan geribildirime istinaden kararımı vereceğim, eğer sizin bilgisayarınızın sorunu tamamen çözüldüyse ben de bi an önce bu parçayı alıp değiştireceğim kendim. Yorumlarınızı bekliyorum




  • SON EDIT:

    Az once trackpad flex kablomun degisimini yaptim. Aliexpress’ten siparis ettigim kablo 45-50 gun sonra sonunda dün gelebildi.
    Kablo orijinale gore biraz uzun olmasina ragmen zar zor bükerek yerine taktim. Kasa da kapandi.
    Ve su an bilgisayarim calisiyor :)
    Demek sorun gercekten bu basit kabloymus.


    İleride konuyu okuyacak arkadaslarimiz icin de referans olmasi açisindan haber vereyim dedim. Sorun kesinlikle bu flex kablo 👍🏻

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar,
    Benim 2014 mid pro cihazımda, bilgisayar açılıyor. Klavye ve touchpad normal çalışıyor. Ardından, cihazı 5-10 dakika kullandıktan sonra, touchpaddaki normal clickim bir anda sağ tık gibi çalışıyor ve klavye çalışmıyor. Bilgisayarı kapatıp açtığımda yine normal çalışmasına devam ediyor. Problem neyden kaynaklıdır acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Y.Sarıyıldız

    Merhabalar,
    Benim 2014 mid pro cihazımda, bilgisayar açılıyor. Klavye ve touchpad normal çalışıyor. Ardından, cihazı 5-10 dakika kullandıktan sonra, touchpaddaki normal clickim bir anda sağ tık gibi çalışıyor ve klavye çalışmıyor. Bilgisayarı kapatıp açtığımda yine normal çalışmasına devam ediyor. Problem neyden kaynaklıdır acaba?
    Arkadaşlar, son denemede fare bağladım ve fare ile kullanmaya devam ettim. Bu sefer biraz süre geçtikten sonra farenin normal tıklaması sağ tık olarak dönüştü. Bir fikri olan var mı? aynı zamanda bu durum olunca klavyede kullanılmıyor.
  • cihaz mojave idi catalina kurdum şu anlık birşey yok gibi görünüyor.
  • nahege270 kullanıcısına yanıt
    Bir ilave biz yapalım..

    600 lira verip apple servis yaptırdık geçen ay.Kendim yapardım ama güvenemedim.Sorun kesinlikle kablo.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.