Şimdi Ara

MacBook Pro için HD4000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, direkt konuya gireceğim.
    Windows'un karmaşasından sıkıldım, üstelik yaptığım şey oyun oynamaktan çok çizim yapmak ve ses mikslemek.
    Şimdi ikinci el olarak MacBPro düşündüm, şöyle biraz eski bir model olarak i5 2.5GHz bir cihaz buldum, ancak ekran kartı mevcut değil. Yani Intel HD4000 kullanıyor. Şimdi sorum şu ki photoshop veya ne bileyim video renderladığım zaman bana çok zaman kaybettirir mi, ekran kartı olmaması çok büyük bir eksiklik mi bu işlemleri yapmak için? Yeni nesil bir cihaz alacak param yok maalesef, alabileceğim en fazla bu yani.
    Ne düşünüyorsunuz bu konuda? Sizce Audition, PS, AfterEffects falan kullanmak için yeterli gücü sağlar mı bana 4000?



  • Render yapacaksan ekran kartının olmaması çok kötü
  • bütçeniz ne kadar? genel olarak işinizi yaparsınız ama zaman kaybedersiniz.
  • Çok uğraşmayacağım aslında, montaj işleri bana ait değil, sadece efekt ve bazı crop işlemleri, editör gibi kullanıcam yani.
    Biraz önce HD4000'e baktım, şu anki PC'mde de HD3000 var ve Modern Warfare 3'te lowda 20-25 FPS veriyor, yani herhalde görüntü ve video işlemek için yeterli olmalı 4000.
  • 1500TL kadar. Aslında hiç ortada yoktu böyle bir şey ama cidden şu an cirit atan trojanlerden ötürü delirmiş bir durumdayım, zaten Audition benzeri ses editörleri kullanıyorum prodüktörlük yapıyorum, müzik altyapısı hazırlamak, ses temizlemek, miks yapmak falan PC'de yaptığım şeyler. Bunun dışında hobi olarak çizim yapıyorum ve video çekip editliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SirUkris -- 3 Mayıs 2013; 18:26:21 >
  • Normal pc toplayip hackintosh kurun ucuza mac os kullanirsiniz hem

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptop onboardından bahsediyorsunuz yalnız. Hiç girişmeyin derim elinizde kalmasın.
  • söz konusu laptop windows tan kurtuldunuz bilinçli davranmazsanız apple danda kurtulacaksınız
  • Hackintosh düşündüm kendi cihazıma, ancak HD6470'i desteklemiyor OSX. Ve cidden optimizasyon sorunu hiç bir yerden fırlamadan sorunsuz şekilde OSX istiyorum. Trackpad'i destekleyecek mi belli değil, ses ne olur Allah'a emanet, o yüzden sıkıntısız biçimde kullanmak istiyorum Apple'ı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Girişmeyn
  • Neye hocam?
  • dostum alacaksan bence mbp almalisin, onun ozelliklerinde olup da tasarimi ve inceligi falan olan baska laptop acikcasi bilmiyorum. hackintosh ta da tonymacx86 sitesinde 1-2 saatini harcarsan olayi kaparsin zaten; adamlar parcalara gore kurulum yontemi bile yazabiliyor bazen. laptop senin icin bir zorunluluk degilse hackintosh tavsiye ederim, fakat bir nedenden laptop gerekiyorsa yeni mbp ler bence harika bir secim olur senin icin.
  • Eyvallah hocam sağolasın da bütçe çok kısıtlı, Kanada'da arkadaş var orada da 250 lira civarı bir şey oynuyor gelirken getir desem taşıdığına değmez.
  • Render, mix vb. isler icin islemci de cok onemlidir. Sadece ekran kartina takilmayin bence. i5 2.5GHZ fena degil gibi duruyor. Sonucta 7/24 render ve export yapmayacaginizi varsayarsak yeterli olacaktir. Gerci yeni nesil ekran kartlariyla uyumlu calisan programlar var, mesela Edius hem Nvidia CUDA hem de AMD grafik teknolojilerini desteklemekte, boylece render alirken hem islemci hem de grafik kartindan faydalanmakta. Ama nihayetinde siz sinema filmi render almayacaksiniz ya da Muhtesem Yuzyil vb. dizilerin ses miksajini yapmayacaksaniz yeterli olacaktir. Bu arada bana da windows'tan gina geldi, bi yolunu bulup Mac'e gecmeyi istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle verdiğiniz tanıma uyuyor yaptığım şey, i5 2,5 bana da uygun geldi açıkçası, 2.66 i5 var şu anki cihazımda, ilk jenerasyon olduğundan biraz sıcaklık problemi oluyor sadece. Bu da zaten sanırım 2. nesil olmalı, 4nm daha az galiba. Bana yeterli gibi geldi açıkçası, bakalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SirUkris

    Kesinlikle verdiğiniz tanıma uyuyor yaptığım şey, i5 2,5 bana da uygun geldi açıkçası, 2.66 i5 var şu anki cihazımda, ilk jenerasyon olduğundan biraz sıcaklık problemi oluyor sadece. Bu da zaten sanırım 2. nesil olmalı, 4nm daha az galiba. Bana yeterli gibi geldi açıkçası, bakalım.

    Macbook a verıcegınız parayla sıfır masaustu hackıntosh kurun?
    I3 3240/3220
    H61 anakart
    Gtx650
    500gb hdd
    4gb ram
    450/500w kasa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onunla bununla uğraşmak istemiyorum artık. Rahat rahat alayım kullanayım fenalık geçiricem bir şeylerle uğraşmaktan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.