Şimdi Ara

Macbook pro, air veya ultrabook hangisini alırsınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Laptop'um artık sıkıntı yaratmaya başladı.

    Günde 10-12 saat bilgisayar kullanan, office programları ve mail ile haşır neşir genelde mobil bir insanım. Sürekli yanımda taşıyorum dolayısı ile mobilite önemli benim için.
    Hafif uzun pil ömrü olan 13 inch civarı birşey istiyorum.
    En temel problemim yeni sistemlerin hdd'leri çok küçük şu anda 450 gb datam var bilgisayarımda o konuda ne yapacağım bilmiyorum.

    Bunun dışında da karar veremiyorum 3 opsiyonum var.

    1) Macbook Air: Çok seksi ne zamandır istiyorum ama hdd küçük, performans az, işletim sistemi farklı (aynı anda birkaç bilgisayar kullanıyorum sıkıntı olur mu bilemedim örneğin burada kaydettiğim bir word dosyası windows'da sıkıntı çıkaracak, flash disk okumayacak vs gibi )
    yaklaşık $1100
    2) Macbook pro: Retine display süper ama yine işletim sistemi küçük hdd ve fiyat, amerikadan alacağım yaklaşık $1600
    3) Ultrabook: En mantıklısı ve hiç cazip gelmeyeni işimi görsün diye 1500 lira civarında birşey alıp kullanacağım. Ultrabook olursa ne tavsiye edersiniz.

    Görüş ve önerilerinizi belirtirseniz sevinirim.







  • bende macbook air dusunuyorum ama cok pahalı aynı ozellıklere sahıp samsungun ultrabooku var win 8 war ustunde sarjda ıyı dıolar ama ne kadar ıyı olabılır . 1600 tl civari arada 100 tl ye yakın fark war degermı apple yaaa
  • Mobilite daha önemli dersen benim için pro dan çok air almanı öneririm bu ikisi arasından. Hem daha küçük ve hafif olduğu için (fiyat açısından da ). Office i yine kullanmasına kullanırsın da biraz uğraştırır seni bunlar, ama alışık olduğun bir işletim sistemi daha uygun olabilir bence. Şu an çok iyi bilmesemde asus un uygun modelleri var, bir araştır derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bay meursault -- 7 Nisan 2013; 0:45:22 >
  • Macbook Air'in performansinin az oldugunu kim soyledi yahu Gayet performansli ve hizli bir cihaz, suana kadar yapamadigim veya yetersiz kaldigi hic bir durum olmadi. Buna sanal makineyle kurdugum windowsu kullanip, mac os x ile birlikte iki isletim sisteminin ayni anda calismasi da dahil. Macbook Air ile ilgili performansi dusuk efsanelerinin sebebinin aslı gelecek kaygisi yuzundendir. Macbook Air'in upgrade ozelligi olmadigindan dolayi genel olarak satilan 4 gb ram'li versiyonunun 2-3 yil sonra yetersiz kalacagi seklinde ki ongorulerden ibaret. Eger cok agir programlar kullanilacaksa pek haksiz da degiller. Ama gunluk isler, internet ve office kullanimi icin zaten suan Macbook Air'den daha iyisi yok. Eger Macbook Pro Retina alamayacaksaniz Macbook Air en iyi tasinabilir mac'tir bence. Ustelik isletim sistemi gozunuzu korkutmasin, bi 15 gunluk alisma evresinden sonra Windows'un yuzune dahi bakmazsiniz. İsletim sistemi o kadar kolay ve hafif ki zaten mevcut 4 gb ram performansi, windows'un 8 gb ramine denk geliyor neredeyse. Bunlarin da yani sira Apple malzeme kalitesi, rahatligi ve karizmasini saymiyorum bile :) maddi imkaniniz varsa Apple'dan sasmayin derim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • apple ile ilgili office kullanımı biraz sıkıntılı ama idare edebilirim diye düşünüyorum.

    Makinada zaten 64 gb hdd var iki işletim sistemi birden sıkıntılı olmuyor mu acaba?

    Bir de verileri ne yapacağız sürekli cloud kullanma imkanı sıkıntılı bence alternatif olarak sizler ne yapıyorsunuz acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.