Şimdi Ara

macbook pro:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba mac konusunda çok az bilgim var. Bu aralar araştırmadayım macbook air veya pro retina almaya karar verdim. Ancak aklıma taklıan bir kaç husus var; öncelikle pişman olur muyum diye düşünmeden edemiyorum. Film,müzik,resim vs için kullanacağım tasarım veya yazılım ile uğraşmayacağım ancak uzun yıllar beni idare etmesini, stabil olmasını istiyorum. Artık windows kullanmak istemiyorum ve kimse sorsam bu kadar para verilmez diyor macbook için, sizce ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz lütfen?



  • farukclkk kullanıcısına yanıt
    bende aynı durumdayım kullanış amaçlarımız da aynı seninle. bir kaç kişiye sordum çok rahat olduklarını kesinlikle pişman olmayacağımı söylediler. ps de mba nın bir eksikliğini hissetmemişler fakat 3boyutlu çizimler için neler olur bilmiyorum .biriktirmeye başladım . o kadar para verilmez diyen arkadaşlar neden böyle düşünüyorlar anlamıyorum. lenovo bir ultrabook çıkardı adı carbon mu neydi. mba tarzı bişey. i7 li fiyatlar 7 bin tl civarıydı. asus zenbooklar desen mac ile aynı performansı için i5 mac karşılığı en donanımlı windowsu seçmen lazım ki asusta da aynı şekilde fiyatlar mba dan kesinlikle aşşağı değil. kaldıki ucuz bile olsa mevzu donanım değil. alıyoruz o i7 li 16gb ram li 4gb nvidia ekran kartlı notebook ları . en babasıı 2 yıl sonra yarıyarıya performans kaybı yaşıyor. verilen para macbook ta donanım değil yazılım. windows apaçık bu kadar uyumlu değil donanımlarla, iyi kullanamıyor. sanıyorum ki mac önermeyenler i5 e o kadar para mı verilir diyerek bakıyorlar. şahsen 2002 den beri bilgisayar sahibiyim ve windows kullandım hep. o kadar bıktım ki şuan linux vs öğreniyorum çaresiz mac alana kadar...

    edit: windowsun şu hatası , bu patladı , cortana ve başlat menüsü başlamadı yeniden başlat, mavi ekran hatasından , gayet donanımlı pc mi 2.5 dakikada açmasından sıkıldım. huh ne dolmuşum be

    edit 2 : hep windowsu gömmüşüm birazda mac in artılarından bahsedelim 10 saate kadar pil ömrü sunan bi notebook görmedim. bir yanımda mba bir yanımda asus windows pc benden sarj 3 gidiyor mba ayıp olmasın diye 1 düşüyor yoksa onu da düşmeyecek. ayrıca mac lerin kasaları plastik değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverPower -- 22 Mart 2016; 20:05:42 >




  • Ben de aynı şekilde kullanacağım pro mu air mi kararsızım. Takipteyim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macbook Air alin kesinlikle basit isler icin. Tasarimla ugrasiyorsaniz yine Air alabilirsiniz ama Pro kadar performans beklemeyin(coklu islem, render vs)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • basit ve normal kullnıcılar için çok fark etmez ama şunları bilmekte fayda var

    Air 1440x900 çözünürlük pro ise 2880x1600 bu bariz fark demek.

    Air onboard vga ama proda harici amd ve nvidia seçeneği var


    v.s v.s

    kısaca net film chat v.s ise air

    photoshop autocad kısmen oyun kısmen render v.s ise pro

    ben sayet pro dururken airle falan uğraşmazdım ..bence air fiyatını haketmiyor ama pro mecbur kalınırsa alınır

    ama alır bir müddet sonra satarım deniyorsa..proyu satmak daha kolay..

    ama kesinlikle air de alınacaksa proda alınacaksa 4 gb ram li olanlardan uzak durmak lazım en önemli nokta bu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2000_ankara -- 27 Mart 2016; 21:40:57 >
  • Şu an için air almanızı tavsiye etmem, çünkü air'de retina ekran yok. Ve retina ekran gerçekten çok fark ettiriyor. Onun dışında macbook pro kesinlikle ama kesinlikle pişman olmayacağınız bir makine olacaktır. 3 yıldır kullanıyorum. Sormak istediğin soru varsa sorabilirsin.
  • Neden 4gb olanları onermezsiniz hocam? Bende almak istiyorum ama donanım olarak windowsdan farklı olduğumdan nasıl seçmem gerekiyor hiç bir fikrim yok.

    Ben pro almayı düşünüyorum özellikle after effects kullanırken ve photoshop. En sık kullandığım programlar bunlar

    Edit: After effects de mesela bir render alıcam 30 dk-1 saat bazen daha fazla sürüyor.

    Bilgisayar 12 gb ram 750hdd i5



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akhee -- 12 Nisan 2016; 13:38:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar pro alın rahat edin bir pro kullanıcı olarak diyorum. Standart kullanıcı için fazla bile. 4.senesine girecek bir tek ssd taktım onun dışında devam. Performans vs çok çok iyi. Ayrıca apple'in yapacağınız işlemlere göre ram tavsiye ettiği bir sitesi vardı ona bakmak gerek orada şu işlemler için şu yeterli olur ya da şu donanım iş görür diye. Misal standart kullanıcı için apple 2gb öneriyor hala
  • Blitzkrieger B kullanıcısına yanıt
    sitenin ismini yazrmısınız hocam merak ettim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akhee

    sitenin ismini yazrmısınız hocam merak ettim

    apple.com yada com.tr'ye girip bir macbook pro satın alma işlemine başlayın. Macbook pro'ların parçalarını istediğiniz şekilde seçebiliyorsunuz. Hangi işlemciyi seçmelisin ne kadar ram gerekli oralarda açıklamalar var. Şuanki durumu tam olarak ne bilmiyorum zira pro'lar en az 8 gb ram ile geliyor sanırım. Siteye girip hangi işlemler için ne seçmelisiniz ordan görebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spymole

    Şu an için air almanızı tavsiye etmem, çünkü air'de retina ekran yok. Ve retina ekran gerçekten çok fark ettiriyor. Onun dışında macbook pro kesinlikle ama kesinlikle pişman olmayacağınız bir makine olacaktır. 3 yıldır kullanıyorum. Sormak istediğin soru varsa sorabilirsin.

    hocam bende bilgisayar müh. okuyorum mb pro aldık almadan öncede çok araştırdım ama yinede sormak istiyorum. benden isteyecekleri projelerde mb pro sorun çıkartır mı? daha doğrusu os x sorun çıkartır mı? matlab olsun c# olsun görüntü işleme olayları falan olsun os x'te sorun yaşar mıyım? bir de çok lisans kullanan bir insan değilim




  • C#'ın yerine xCode kullanılabiliyor sanırım hiç denemedim. Matlab'ı da biraz kullandım bi sorun ile karşılaşmadım. Ama basit bi' excel makro kodunda bile sorun çıkartıyor. Ben son zamanlarda karşılaştığım sorunlardan dolayı her seferinde keşke windows işletim sistemine sahip bir bilgisayar alsaydım diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macbook Pro kullanan arkadaşlar deneyimlerini yazmışlar, bi ekleme daha yapayım.

    i7 2.8 Ghz işlemci
    16 GB ramli
    13" Retina kullanıcısıyım.

    Render vb. durumlarda cihaz inanılmaz ısınıyor (tek yön fan çıkışı var) ve inanılmaz sesli çalışıyor.
    Bugün bu yorumu ben bilgisayarımı alırken görseydim kesinlikle 15" alırdım.
    Ben yandım siz yanmayın almayı düşünüyorsanız 15" almaya bakın.

    15" cihazlarda çift fan soğutma sistemi var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.