Şimdi Ara

MacBook MVC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Web geliştirme çalışıyorum ve MacBook kullanıcısıyim. Mvc icin kullanabileceğim en güze ortam hangisi acaba ? Visual Studio mu yoksa VS Code mu? Arasında fark var mi ? Birde Mac OS lara SQL yüklenmiyor Visual Studio ile. Yardımcı olursanız sevinirim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • En iyi ide yoktur. her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Sana hangisi uyuyorsa onu kullan. Vs code editor. Visual studio for mac ise eski xamarin stduio. visual studio ise ide ve mac de çalışmıyor. Paralel desktop ile vs bir şekilde mümkün ama o ayrı konu.


    Bir kere tavsiyem kısaltma yapmak için söylüyosun ama kavramlar tam öğren. MVC bir patterndir. Yani bir ürün adı değil. Misal ruby on rails de MVCdir. springboot da. Yani asp.net mvc veya .net core mvc demen mantıklı olabilir. Hatta bir android app yaparsın o da mvc olur/olabilir.


    Sql de aynen. Misal sqlite da sql, oracle da sql posgres de sql. sen sanırım SQL serverdan bahsediyorsun ama yine ifadeleri doğru kullanırsan cevap alman kolaylaşır. SQl server windows ve linux üzerinde çalışıyor. En mantıklısı bir sunucu kiralayıp sql oraya kurmak olur ama yok ben lokalime kuracağım diyorsanız sanallaştırma veya docker gibi araçlar kullanman yerinde olur. Yahut ORm kullanıp develpment ortamında sqlite, prod ortamina sql server kullanmak da bir çözüm olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 16 Eylül 2020; 23:17:0 >




  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt

    Cevap iki teşekkür ederim. Biraz araştırdıktan sonra karar verdim. vs Code en iyisi geldi macbook için. sql içinse docker kullanmak yerine, mysql kullandım direk macOS ile uyumlu, çok farkı yok gibi zaten mssql ile.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.