Şimdi Ara

MacBook'lara zam geldi: ABD'den ucuza satılıyordu! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
3.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • AtiMX4 A kullanıcısına yanıt

    Teknolojik ürüne ihtiyacı olmayan insan bu forumda yorum yazmaz zaten. Yazılımcıysa mecbur alacak. Sadece Windows laptop almakla iş kuramaz. En azından %18 kdv yerine %1 kdv almaları gerekir.

  • Gelir ağam gelir paşam. Her şeye zam zama da zam. Bu başımize daha bağrm ne gelecek!
  • öğrenci indirimiyle 9500e taksitle aldım, totalde 650-700 dolar ödeyeceğim sanırım
  • Bir şeyi ne zaman satsam ya da iade etsem 3 gün geçmeden zam geliyor :D dolar alırım düşer, arabayı satarım 2 gün sonra sıfır fiyatı %50 artar. Hayattaki şansım. Konularımı takip edin bir şey satıyorsam o ürünü piyasada takip edin 2-3 gün geçmeden fiyatı %20-30 artar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRHARMLESS -- 28 Kasım 2021; 20:11:11 >
  • Afganistan afganisi bile TLye karşı %30 değer kazanmış. Siz ise almayın notebook alın diyorsunuz. 1ncisi 20yıldır üretime geçmemek hata. Yola betona nükleere avmye ... şimdi görün bakalım. Yarın bir gün çin emperyal moda geçtiğinde ab gibi fiyatlar çaktığında ne yapacaksınız? Çinden ne alırsan bir milyon dönemi bitti. Bunları hesaba kattınız mı? Şak şak çektiğiniz Yöneticileriniz hesaba kattı mı?

    1.Düşmeden önce düşünmek
    2.Düştükten sonra düşünmek.
  • İhtiyacım vardı, eski Macbook Air'imi satmıştım. Sadece şirket bilgisayarım 4 yıllık i5 Macbook Pro var artık yetmiyor.

    Ekipman ihtiyacı var ama yöneticiler sanki kuru biz arttırmış gibi "30 bin liralık bilgisayar almayız" deyip duruyorlardı. Bilgisayar 30Bin değil 2.800 Dolar deyip duruyorum. Bu arada dolarla mal alıp dolarla satan şirket. Ama böyleler.


    Kendi işlerim için "16 inç MacBook Pro M1 512 GB: 35.499 TL" olan makineyi doların 13.50'lara zıpladığı gün "Kesin zam gelir hayaldi iyice hayal olur" diyerek çok fazla site gezerek son bir stok kalmışken HB'da 27.700 TL'ye aldım. Ödeyeceğiz el mahkum çünkü gerçekten lazım. Flutter'da ürün çıkartıyorum yetmiyor eski cihazlar. Dedim en kötü satarım. Akşamına site kapandı, mecbur Apple'ın sitesinden almak isteyen arkadaşımın 75K TL'lik siparişini iptal ettiler. Aynı sepet bu gün 97K TL olmuş şaka gibi. O gün almasam bu gün 7 Bin TL fazla vermem gerekecekti.


    "Alma mecbur musun" diyen dingillere de "Evet mecburum" diyebiliyorum. M1 Pro'ya ihtiyacım var ve bunu çok basit bir şekilde anlatabilirim. 1.5 yıllık iMac'te 198 saniye süren derleme bu cihazda 19 saniye sürüyor. Günde 20 kere derlesem vakit kaybına bak. Kod yazarken hot reload'da IntelliSence'de falan kattıklarını söylemiyorum bile. Tabi o kadar zamanı sen işte sigara molasında laklakla geçirdiğin için "Ne gerek var" diyebilirsin. Ama var, gerek var işte. Biz 21. yüzyılda yaşamaya çalışıyoruz, sen gerekirse tezek yakabilirsin.


    Yöneticilerime de selam söylüyorum. Bu hafta "35 bin liralık bilgisayar alamayız" demeye başlarlar.





  • önemli olan alım gücü. 48bin liralık makineyi Türkiyedeki adam nekadar sürede alır, amerikadaki adam nekadar sürede alır bu önemli.


    ülke ekonomisi değişkenlik gösteriyor ne olacağı belli olmayan dönemlerdeyiz. burada ucuz veya pahalı demek yanlış.

  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Çok basit her notebook un şarjı 8-10 saat gitmiyor vs farklı ihtiyaçlar da var
  • AtiMX4 A kullanıcısına yanıt

    ati mac de kod yazıcam ne yapabilirim başka hometech alıp korsan win de yapayım mı ne dersin?

  • akp lilerin göğsü kabarmıştır şimdi bak türk lirası değersizleşti.macbook ala biliyorsunuz derler ama yemezler zammı cırtlattı apple .Çıkar bakim telefonuna veya m1 işlemcili macbook air e.puhhhaaaa.
  • AtiMX4 A kullanıcısına yanıt

    Adam uygulama geliştiriciyse mecbur alacak, Apple'ın Xcode için Mac OS dayatması yüzünden illa ki eninde sonunda fiziksel bir Mac'e ihtiyaç oluyor.

    M1'le benzer işlem gücündeki Windows laptoplar da çok ucuz değil zaten. Bir de insanlar neden almasın, dünyanın çoğu ülkesinde millet rahatça sahip

    olabilirken boş yere ekonomik kriz yaşamayı kimse haketmiyor. Çalışıp para kazandığı halde neden alamadığını sorgulamak herkesin en doğal hakkı.

  • Arkadaşlar kod yazanlara birşey demiyorum. Zamanında vatanbilgisayar'da satış personeli olarak çalıştım. Adam geliyor diyor ki bana Macbook lazım diyorum ki Ne amaçla kullanacaksınız? Bana verdiği cevap şu: Havam olsun. Adam daha kullanmasını bilmiyor. İşletim sisteminin ne olduğunu bilmiyor. Yani sırf hava olsun diye alanlar yüzünden bu marka değer kazandı zamanla.

  • Aynı ürünün şimdiki fiyatını merak ettim ama bakmayacagım .d

  • yeni zaman ne zaman gelir bakalim kur iyice artti
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.