Şimdi Ara

MacBook Beyaz 13.3' 2.13GHz yeterli olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar adım Turan. Siteyi uzun zamandan beri takip etmekteyim misafir olarak yeni üye oldum ve buda ilk mesajım olacak.

    Birkaç sorum var sizlere özellikle mac le daha çok tecrübesi olan arkadaşlar umarım yardımcı olurlar.

    Bu hafta içinde bir laptop alma kararı verdim 3-4 gündür oldukça yer gezdim mağaza olarak ve internette de sıkı bir araştırma yaptım. 1500tl civarında bir bütçem vardı Samsung r522fs03tr ler ilk etapta çok göze çarpıyor zaten forumlarda 29 sayfa arkadaşlar bilgi paylaşmış farklı farklı memnuniyet durumlarıda oldukça iç rahatlatıcıydı. Ama bir anda 2 senedir falan hep kullanmak istediğim mac ler geldi aklımda yeni bir jenerasyondan sora illaki dedim bir önceki jenerasyon fiyatlarında bir oynama olmuştur, biraz baktım bütçemi zorlayıp alabilceğim bir macbook buldum:

    http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/macbook?aid=AIC-NAUS-K2-BUYNOW-MACBOOK-INDEX

    Bugün kanyon troy a falan da gittim. Aleti inceledim yanına gelen programları soruşturdum tekrardan. fiyat ve performans bi mac için bana oldukça uygun geldi zaten beyaz modellerine bayılıyorum:) şimdi neyse bu kadar anlattım da burdaki sıkıntı nerde ona gelelim. uzun süredir bir mac im olsun istiyorum önümüzdeki seni sinema/tv ile okulda çift anadal yapıcam ödevlerde kısa filmler ve ufak reklamlar fln hazırlamam gerekicek aynı zamanda müzisyenim ve bu sene özellikle parça kayıtlarına ağırlık vermek için pc ye yatırım yapmayı düşünüyordum. 1500e samsung almak yerine 2000e mac alsam sistem özellikleri düşük olsa da garage band olsun imovie olsun bu programlar benim isteklerimi karşılarmı acaba? (bu arada oyun işini komple PS3 te yaptığım için bilgisyarda pek oyun oynayan biri değilim). ayrıca final cut ve logic gibi programlarında senelerdir namını bilmekteyim tabi bir şekilde o programlara o paraları vermeden bulabilirmiyim bilmiyorum ama.... ben bu sene 2. sınıfa geçiyorum eğer bu laptop u alırsam 3-4 sene kendi ekonomik özgürlüğümü kazanana kadar daha başka bir ürün edinemem. endişem macbook ailesinin şuanki en düşük sistemli üyesini edinip bi süre sonra bi takım zorluklarla karışılaşmama neden olurmu?yoksa her mac gibi bunuda senelerce kullanabilirmiyiz bu bahsettiğim programlardan tam verim alarak?

    Ram upgrade nin mantıklı olduğunu söyleyen arkadaşlar olmuş bazı topiclerde sizce herhangi bi upgrade şartmıdır bu model için?ve ram fiyatları ne durumdadır?
    Okulda aynı zamanda psikoloji okuyorum ve sözel dersler yoğunlukta olduğundan bolca sunumlarla uğraşıyorum ve mac te harikalar yaratıldığına bikaç kez birebirde şahit oldum. bugün mağazada sormayı unuttum sizin bir bilginiz varmı acaba iWork te iLife gibi mac le beraber mi geliyor? yoksa ekstra bir ödememi yapıyoruz?

    sanırım şimdilik bu kadar çok teşekkür ederim:)







  • grageband ve imovie sorunsuz şekilde bütün maclerde çalışıyor zaten merak etme kasacagını hiç zannetmiyorum ;) benim macim hiç kasmadı aldıgımdan beri hiçbir programda benimki 2.ghz macbook aliminyumlardan 2gb rami var gayette yeterli yani takma kafana al sen o maci :)
  • büyük ihtimalle alıyorum ayın 12sinde falan

    iWork konusunda bilgisi olan arkadaşlar varmı peki? birde ben powerpoint ve word ü çok sık kullanmaktayım mac bünyesinde bu tip bir yazılımı barındırıyormu alırken yada ms office te alınması şartmı?ya da yükleyebilirmiyim crackli fln?
  • Ben alırken yanında iWork de aldım. Hem MS Office'den daha ucuz, hem de aynı formatlarda (.doc,.xml,.ppt) dosya kaydedip görüntüleyebiliyorsun, MS formatlarıyla tam uyumlu yani. Malesef içinde gelmiyor Mac'in, ayrıca 50 dolar gibi bir fiyata almak gerekiyor.
  • Microsof Office 2008 i de kullandim macimde ama iWork gibisi yok.Pages programinda falan super hazir temalar var ve bunlar uzerinde degisiklik yapmasi cok kolay.Slideshowlar harika.Pisman olmazsin
  • 50 dolarsa sıkıntı yok ya :) biraz tanıtım video larını falan izledim gerçekten harikalar yaratmamak elde değil gibi duruyor
  • @eribanez...

    2.13 ghz beyaz kasa güzel bir ürün...
    DDR2 ram kullandığı için fiyatları oldukça uygun ve kendin değiştirebilirsin.
    Başlangıçta 2 GB yeterli olur, sonra istersen kendin değiştirisin.
    Ram değiştirme ile ilgili video dolu internette ve çok kolay.
    Garantisi bozulmuyor ram değiştirdin diye.

    Ama şunu da söylemeden geçmeyeyim. 2000 tl beyaz macbook'a vermektense 2.200'e alüminyum kasa MacBook Pro'lar var.

    Vatan Computer Kampanyası: http://forum.donanimhaber.com/m_34279408/tm.htm

    Bu arada video edit için imovie yeterli olur mu demişsin, olmaz ama final cut express ile işini fazlasıyla görürsün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caves -- 6 Eylül 2009; 22:25:55 >




  • ben 12 ay falan taksit seçeneğini kullanarak alacağım için o seçeneği ne yazık ki değerlendiremiyorum. %8 öğrenci indirimi + %12 world card 5taksite kadar seçeneğiyle 2200tl oluyormuş şimdi vatana gittim sordum. World card ım yok malesef diğer kredi kartlarına da öğrenci indirimi +10 taksit yapıyorlar buda 2600 e falan geliyor. MBP sahibi olmak her ne kadar çok albenili dursa da benim bütçemi aşıyor şuan.

    "beyaz macbook" iyidir

    RAM olarak ne tavsiye edersiniz peki uygunsa alır almaz da yaptırabilirm?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.