Şimdi Ara

Macbook aldım :)***Tavsiye Ettiğiniz Programlar***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba,
    Sonunda macbook uma kavuştum.2.4ghz c2d 2gb ram ve 250gb hdd li siyah model.Özellikle tasarımına ve hızına bayıldım. İlk kullanmaya başladığımda allah ben ne yaptım dedim ama kullandıkçada aşık olmamak elde değil.Dün akşam bootcamp ile 32gb awindows için ayırdığım kısıma windows7 de sorunsuz kurdum. Birkaç driver da soru işareti var ama sanırsam windowstayken macos un kurulum cd sinin ilkini taktığımda bu driverlerı otomatik yüklüyormuş? Doğrumuyum ?
    Birde mac ler için çok ısınmaz demişlerdi.Gerçekten çok sessiz çalışıyor ama 2 saat sonra macbook un altı fırın gibi ısınıyor? bir sorun teşkil edermi?
    Burada bir iki topic okuduğumda gerekli programlar için bazı siteleri pm yoluyla yollayabileceklerini belirtmişlerdi,yollayabilirlerse sevinirim


    Ayrıca kullandığınız ve kesinlikle olmazsa olmaz dediğiniz programlar neler?

    Herkese teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssesli -- 9 Kasım 2009; 21:02:22 >







  • eğer oyun oynarsan her laptop gibi ısınır ancak benım macbookum internette gezinirken ister 8 saat ister 10 saat açık kalsın genede ısınmıyor ..

    ama oyun oynayınca el deymiyor..
  • cevap ve pm için teşekkürler.Yalnız ısınma konusu hakikaten kafamı kurcalıyor.Şuan sadece internette dolanıyorum ,bir taraftanda software update ile 10.5.8 e geçiyorum.Pilsiz direk prizden kullanıyorum.pilin alt kısımdaki yer iananılmaz sıcak.Bir sıkıntı mı var acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssesli -- 9 Kasım 2009; 23:09:42 >
  • mesele elinizi altınıza koyunca ısı hissetmemeniz değil. bilgisayar işlem yapmadığı yani cpu nun rölantiye çalıştığı durumlarda bile işlemci fazlasıyla ısınır. ama bu ısı fanı coşturmayı sağlayacak bir ısı değil. genelde uzun süreli kullanımda 40-50 derece arasında olur. oyun oynamak, grafik işlemek render almak, dosya sıkıştırmak, arşivden dosya almak gibi yani kısacası işlemiyi tam gaz çalıştıran işlemlerde işlemcinin ısısı 60 ve üstüne çıkar ve bu durumda fanlar coşmaya başlar. ama buda normaldir. yani mesela internete msne girmek film izlemek gibi siradan işlerde işlemci 50 derece civarlarında gezebilir. bu durumda kasanın altı fazlasıyla sıcak olacaktır bu doğru. fakat bu ısınma değerleri zararlı ve riskli değerler değil. olmadığı içinde bi internete girerken durduk yere lüzumu yokken fan sesi dinlemek hiç hoş olmazdı açıkcası. yani kısacası o kadar ısınma olur. Mac hiç ısınmaz diye birşey yok. zaten macin içindeki işlemcide asus, hp, toshiba'nın içindeki işlemcide aynı işlemci. ısınanda işlemci haliyle. mac de de pc dede ısınıyor. ama burada apple'ın iyi yaptığı şey fan ve işlemci dengesini iyi koruyor. üstelik macintosh işletim sisteminin de bunda çok büyük payı var. mesela ben aynı macbook'umda windows 7 kullanırken hiç bir şey açık olmadığı halde, sadece masaüstü resmini seyrettiğim halde fan sürekli yükses devirde yani sesi rahatsız edici seviyede dönüyor. 60 derecenin altına inmiyor. oysa mac os da herşey kapalı iken ısı 40 derecede, safari itunes gibi programlar açık olup internette gezinip müzik dinlerken 50-55 derece oluyor. yani bu demektirki windows işlemciyi ekonomik kullanamıyor. Coolbook diye bir program var mac için. işlemcinin o anki mhz sini görüyoruz. benim 2.2 ghz lik macbook'umun işlemcisi hiçbirşey yapmaz iken 800 mhz ye kadar düşüp rolantiyede çalışıyor. safari itunes msn kullansam 1200 1400 arası gibip geliyor frekans. işlemciyi tam kullanan işlerde (yukarıda örneklendirdiğım gibi) ise 2200 ghz yani tam hizda çalışıyor. işte bu değerlerde fan full hızda döner. fakat windows bu kadar ekonomik çalışamıyor. windows en durgun halinde bile işlemciyi çok yoruyor ve boşa enerji tüketiyor. zaten apple bilgisayarların pillerinin uzun gitmesinin espriside buradan gelir. mac os daha az işlemciyi yorar esnekliğinden dolayı. yapısı buna daha elverişlidir. Windows ise bodoslama kullanır işlemciyi. aynı model macbookda mac os'da beklemede pil 7 saat giderken, windows ise beklemede 3 saat gitmesinin sebebide bu. windows en durgun halinde bile işlemciye boşa yük bindirir.




  • Derecesini bilmem ama oyun dışında gayet serin çalışıyor benimki. Oyunlar ve işlemcinin zorlandığı aktivitelerde bayağı ısınıyor. O da her türlü laptopta olan bir şey zaten. Ben de ilk başta baya endişelenmiştim, aynı zamanda ilk laptopum olmasından da dolayı, fakat sonradan öğrendim ki çok önemli değilmiş. Uzun süre boyunca sürekli ağır iş yaptırmadığınız sürece bir sorun olmaz.
  • Valla 9600 GT kullanirken oyle bir isiniyor ki MBP hic sormayin :)

    Olmazsa olmaz programlar VLC player, UnRarX, StuffIt Expander, Speed Download 5, Adium, Google Notifier, iWork...
  • cevaplar için teşekkürler özellikle@oxiabit gerçekten aydınlatıcı bir cevap olmuş. Programlar için @trineux tavsiyelerinden çoğunu yüklemişim bile :) ama iwork yerine microsoft for mac daha uyumlu çalışıyor dediler ( eski office programları için ) diye onu yükledim. stuffit gerçekten güzel program isoları direk yükleyebiliyorsunuz ( sanırım onun sayesinde :) ).unrarx ve google notifier ı yüklemedim daha onlarada bakayım bugün....
  • Selam dostlar

    Bir sey sorcaktim , mac icin hangi chat programini kullaniyorsunuz ? Benim istedigim hotmail accountini kullanabilecgim , goruntulu ve sesli aramaya musait bir program? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Iyi gunler...
  • Merhabalar bende 2 haftalik 15 inch MBP kullanicisiyim :)
    msn icin once microsoftun mac icin gelistirdiyi msn kullandim fakat goruntu ve ses kullanamiyordum yakinda 8,0 versiyonu sayesinde kullanilacagi konusulsada ben kaldirdim yerine aMsn kurdum.simdilik fena sayilmaz idare eder.aMsn freeware bir program.alternatif olarak adium onere bilirim ama onda da video ozelligi yok sanirsam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.