Şimdi Ara

Macbook Air'ıma Lion Kurmalı mıyım? (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1 yıldır Macbook Air kullanıyorum. Snow leopard yüklü ancak Lion kurmayı düşünüyorum. Lion kurarsam performansı düşer mi? Özelikleri aşağıdaki gibi.



     Macbook Air'ıma Lion Kurmalı mıyım? (Yardım)



  • Hocam Apple kendi sitesinde Lion için sistem gereksinimlerini aşağıdaki gibi belirtmiş.

    "Mac computer with an Intel Core 2 Duo, Core i3, Core i5, Core i7, or Xeon processor
    2GB of memory
    OS X v10.6.6 or later (v10.6.8 recommended)
    7GB of available space
    Some features require an Apple ID; terms apply.
    Some features require a compatible Internet service provider; fees may apply."

    Yani senin Macbook Air'ın özellikleri gayet yeterli gözüküyor Lion için. Ben kurmanı tavsiye ederim 30$'a böyle stabil bir işletim sistemini bulmak zor. Ayrıca Apple forumlarında elemanın birisi senin soruyu sormuş ve birisi şöyle cevap vermiş:

    "I had just the opposite happen and posted this. My late 2010 MacBook Air, 1.86GHZ 13" 128GB HD seems to run faster. Also start up and shut down are at least as fast as before. Someone responded that Lion is 64 bit and that may make a difference. I'd check with a Genius at an Apple Store if you are having issues. Of course the installed software you have could have an impact as well. In addition, you shoould have a reasonable (I don't know how much though) amount of available HD unused space. On any OSX having the HD nearly full has some impact on the operation."

    Yani açılış ve kapanış hızının arttığından ve iyi bir izlenim bıraktığından bahsetmiş. Bence yükseltmelisin. 2010 yılı ürünü 2011 sistemini gayet güzel kaldırır. Bir de Apple'dan bahsediyoruz sonuçta. Eski model ürünlerine desteğini hemen çekmez. 3 senelik 3Gs'imi hala son işletim sisteminin neredeyse tüm özellikleriyle ve gayet stabil kullanıyorum. Senin MBA da canavar olur Lion ile.




  • Bende macbook 7.1 var.Lion'da ram kullanimi 1.9 gb a kadar cikiyordu ve yavaslamalar oluyordu.4 gb daha ram taktiktan sonra ram kullaniminin 3 gb a kadar yukseldigini gordum.Macbook air de SSD var ise ram yetmedigi zaman sanal bellekten kullanacak sanirim ve sorunsuz calisacaktir.
  • Teşekkür ederim arkadaşlar, yükseltmeye karar verdim sayenizde. Yarın ilk işim o olacak.
  • bende de 2.13 ghz 4gb ram 13 inç olanından var yukseltikten sonraki gelişmeleri bizimle paylaşırsan sevinirim.
  • Merhaba arkadaşlar. Lion'u indirip usb ile temiz kurulum yaptım. Geçişler falan çok hoş olmuş, kullanışlılık arttırılmış. Cihazın açılıp kapanması eskisinden daha hızlı geldi bana. Fan sesini henüz duymadım gayet stabil çalışıyor. Ancak kurulumdan sonra iLife paketinde yer alan "Garageband ve iphoto" gibi programlar yüklenmedi Appstore'dan indireyim dedim ücret istiyor?
  • Sorunu hallettim Kutudan çıkan snow leopard yüklü usb disk içerisinde ilife paketi varmış oradan kurdum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.