Şimdi Ara

Macbook air format veya yeni sürümü kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 11-inch, Mid 2012 Macbook Air cihazım var. Os X Lion 10.7.5 yüklü. Ben bunu teşhir ürünü almıştım ucuz diye. Haliyle üzerinde sistem kurulu geldi. Kullanıcı şifresini verdiler. Ama kısıtlı kullanıcıydı. Masaüstünde klasör bile açma yetkim yoktu. Sonra kullanıcı hesabından tam yetkili bir kullanıcı açıp eskisini sildim.

    Ama hala klasör açamıyorum, ekran görüntüsü alma yetkim bile yok. Diyorum ki şuna sıfırdan bir format atayım:

    1- Bilgisayar başlarken ilgili ekrana giriyorum. Dosyaları indirip kuracağım diyor ama devamlı uyku moduna geçtiğinden indiremiyor dosyaları. Ayarlardan uyku modunu da kapatıyorum oysa. Nasıl format atmalıyım?
    2- Format atmadan bilgisayardaki tüm yetkiyi nasıl alabilirim?

    Madem format atacağım, o halde Mavericks yükleyeyim diyorum:

    3- İtunes üzerinden mi indirip kurayım direkt? Direkt kuruluyor mu? Tekrar kurmam icap ettiğinde her seferinde oradan mı kuracağım? Yoksa onu cd'ye falan mı yazacağım veya usb ile mi kuracağım?

    4- Yazılım güncelleme kısmından mı kuracağım?

    5- Mavericks'i şimdi Itune üzerinden indirip kendime bu kopyasını edinmezsem sonradan bana ücretli falan mı olur? Hazır bana bedavayken bir an önce alayım mı?

    Özetle, nasıl format atılır, yeni sürüm nasıl temin edilip, hangi yollarla kurulur?







  • ayktcn A kullanıcısına yanıt
    Mavericks ücretsiz sunulan bir işletim sistemi, o yüzden ileride ücretli olur telaşına girmeyin. Şahsi fikrim temiz kurulumlu Mavericks'ten yana. Kullandığınız cihazda daha önceden girilmiş bir itunes hesabı olduğundan da temiz kurulumu tercih etmek daha mantıklı. Öncelikle kendinize yeni bir itunes hesabı yaratın, ama sisteme o hesabı girmeyin. Daha sonra appstore dan Mavericks'i kurun. Cihazda cd girişi olmadığından ve daha yeni oluşunuzdan dolayı olayı karmaşıklaştırmak yerine süreyi uzatmayı tercih ediyorum ve ona göre anlatıyorum. Mavericks kurulumu gerçekleştikten sonra Mac'inizi kapatın. Güç tuşuna bastığınız sırada "cmd" tuşuna basılı tutun. Karşınıza recovery mod gelecektir. Oradan sabit diski silme işlemini yapın ve hali hazırsa sistemde yeni kurmuş olduğunuz Mavericks'i silin. Silme işlemi tamamlandıktan sonra recovery modda kurulum kısmına geçin. Mavericks'i internetten indirip tamamiyle temiz bir şekilde kurulum gerçekleşecektir. Bu size sıfır bir cihaz satın almış gibi cihaz kurulumu yaptıracaktır. Aldığınız yerin vermiş olduğu itunes kullanıcı bilgilerini kullanmak yerine yeni oluşturmuş olduğunuz kendinize ait bir itunes hesabını girin ve kurulumu devam ettirin. Bu işlemleri yaparken şarjınızın tam oluşuna ve şarj aletinin Mac'e bağlı olduğuna emin olarak yapın. İşlem süresi internet hızınıza bağlı olarak değişiklik gösterecektir. 2 defa Mavericks'i indirmiş olacaksınız bu yüzden size çok zaman harcatacaktır ama yeni oluşunuzdan dolayı bu yöntemleri uygulayarak yapmanız sizin açınızdan daha iyi olacaktır. Recovery modundan da korkmayın. Aklınıza takılan bir şey var ise sorun, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.




  • p4mdut kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim üstadım. Bu gece Mavericks'i indirdim kurdum. Yarın sabah da 2. aşamaya geçeyim o vakit.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayktcn

    Çok teşekkür ederim üstadım. Bu gece Mavericks'i indirdim kurdum. Yarın sabah da 2. aşamaya geçeyim o vakit.

    Rica ederim. Bir sorunla karşılaşırsanız pm den mesaj atarsanız bildirim geleceğinden size daha çabuk yardımcı olurum. Birde kurulum esnasında hiç bir müdahaleye gerek olmadığından gece yatmadan işlemi başlatırsanız zaman bakımından kazancınız olur, bir de bi tüyo vereyim. Gece yapacaksanız eğer kulaklık takılı bir şekilde yapın diğer türlü kurulum tamamlandığında sesli uyarı sizi rahatsız edebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.