Şimdi Ara

Macaristan'da 1100 Euro mu TR'de 17500 TL mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar,


    Ben 1.5 yıllık bir trainee tecrübesi (X firmasından) olan Mekatronik mühendisiyim. Türkiye de seri üretimde en büyük ilk 3 firmadan birinden (Y firması) bonuslarla birlikte aylık 17500 TL iş teklifi aldım. Macaristan'da ise çok büyük bir OEM firmasından (Z Firması) 1100 Euro teklif aldım.


    TR'deki firma X firmasınn TR ve Rusya operasyonlarını satın aldı İtalya ve Polonya operasyonlarını da almak üzere. Eğer olur da alırsa benim İtalya'ya geçme ihtimalim var çünkü oradaki ürünlere ve kullandıkları PLM sistemine hakimim orada çalışanları da tanıyorum pek çok defa test yaptık birlikte.


    Z firması ise Alman bir firma ve 2-3 yıl çalışırsam otomotiv sektörü olduğu için bana Avrupa'da daha iyi kapılar açabileceğini düşünüyorum.


    TR'de 17500 TL ile Macaristan'dan daha kaliteli bir hayat yaşayabileceğimi düşünüyorum en azından biraz daha konfor alanımda kalıp kendime yatırım yapabilirim ve sonrasında Y firması X firmasını alırsa yurtdışına gitmeyi deneyebilirim almazsa başka şirketleri deneyebilirim ama patlayadabilirim.


    Evet sizce Macaristan mı Türkiye'mi?


    Not: 1.5 yıl trainee tecrübesini X firmasının Güney Amerika yerleşkelerinden birinde yaptım ve yeni döndüm bu yüzden TR'de biraz daha kalmak istiyorum.








  • başlığa göre yazıyorum, okumadım.

    eğer 5 yıl içinde macaristan pasaportu, AB süresiz oturma izni alabiliyorsan macaristan, yoksa türkiye.

  • Okumadım o senin hayatına göre eve kaçta geldiğine göre bile değişir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macaristan harika bir ülke dostum. 1100 euro teklif ettilerse demek ki geçinecek bir paradır diye düşünüyorum. Bir bak eğer 200-300 euroya kiralık ev bulabiliyorsan düzgün net macaristan.

  • Psikotrex kullanıcısına yanıt

    500-550 den başlar budapeşte'de 1+1 daireler

  • Eisenmate E kullanıcısına yanıt

    O zaman bu parayla geçinemez ki zaten... 550 kiraya verse bunun elektriği var, doğalgazı var, yeme içme masrafı var... Ben de şuan yurtdışındayım özellikle elektrik ve doğalgaz faturaları uçmaya başladı. O halde biraz zor o parayla macaristan'da yaşaması. Ama bir ev arkadaşı bulabilirse o zaman olur.

  • Psikotrex kullanıcısına yanıt

    Geçinilir ama ben Türkiyeyi bırakmazdım o para için

  • Hocam ben de Polonya`dan geldim Almanya`ya. Bence Macaristan`da bir iki sene kendinizi iyice gelistirip ardindan Almanya Hollanda gibi ulkelere rahatca kapak atabilirsiniz Mavi Kart alarak. Ben gitmenizi tavsiye ederim. Belki Turkiyedeki yasam standartlariniz daha iyi olacak kalirsaniz ama simdilik. Daha sonrasi icin dusunuyorsaniz eger 2 3 sene Macaristanda kalip oturumunuzu aldiktan sonra baska sirketlere de gecebilirsiniz baska isler de bakabilirsiniz. Ulkede yasamaya basladiktan sonra ufkunuz daha da genisliyor ulkeyi insanlarini ve piyasayi cok daha iyi tanidiginiz icin is degisiklikleri de cok rahat olabiliyor.

  • Macaristan çok yeşil bir ülke, nüfusu az güzel bir yer. Eğer o maaşla konaklama, ana giderler vs. giderilebiliyorsa bence gitmek mantıklı olabilir. Özellikle bir üst yorum çok doğru, 1-2 sene çalıştıktan sonra küçük Avrupa ülkelerinde çalışan insanlara Hollanda'ya, Almanya'ya geçiş yapıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brotha -- 9 Eylül 2022; 16:58:2 >
  • Evli değilsen direk macaristan


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR'de 17k daha iyi




    boş maceralar arama bence. yurtdışında çok iyi gelir olmadığı sürece gidilmez

  • 1100 Euro çok az. 17500 TL tercih ederim.

  • Macaristan müq ülke

    Oradan da avusturyaya gecsen inanilmaz iyi bi hayatin olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekonomik yönden konuşmak gerekirse 1100 euro avrupa için çok az bi para. Kiralar faturalar ulaşım yeme içme derken zararda bile olursun tahminimce. Tr de 17k para kötü değil tek başına gayet iyi yeterli bir para. Yaklaşık 5-6k sı kira desen 2-3k da faturalar ve temel gıda ulaşım falan. Eline her ay 5-6k para bile artar onla da yatırım yaparsın hayatına dair.

  • 1100 euroya, euronun ana vatanında bile geçinilmez. ben olsam 17.5 tr'yi kabul ederim. hem borcun yoksa birikim de yapabilirsin. ama maaşın artar mı o da var. orada sabit euro alacaksın ama burada tl alacaksın. zaman içinde maaşın 1000 euro'da olabilir 500 euro'da.

  • 1100 maaş az gibi ama balkan ülkeleri için de ortalama asgari ücreti 400 euro civarında zaten. Macaristan için de 500 imiş. Budapeşte de yaşanılır güzel bir yer.
    Tr'deki firmanın ise İtalya ve Polonya ayağı olması önemli. İlerisi için bu düşünülür. Hele ki isteğin İtalya ise.
    Zor bir denklem, hayırlı neyse o olsun hakkında...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPAWN-TheUndead -- 11 Eylül 2022; 15:56:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye çok iyi muhitlerde çok iyi paralara yaşamıyorsan yaşanılacak bir ülke değil.

  • Türkiye de 1 saniye durma.

    Macaristanda iyi eğlenceler, iyi hayatlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.