Şimdi Ara

Mac Os Neden Windows Gibi Kurulamıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XapH

    Asıl sorunun cevabı Apple hiçbir zaman işletim sisteminin her bilgisayarda kullanılmasını istemiyor. Bir yazılım firması olarak donanımı da kendisi üretiyor. Bunun ise performans açısından şöyle bir getirisi var:

    Apple işletim sisteminin hangi donanımda çalışacağını bildiği için işletim sistemi çekirdeği(kernel) bazında o donanıma özel optimizasyon yapıyor. Bu optimizasyon da hem stabiliteyi hem yüksek performansı sağlıyor. Apple'ın donanımı da kendisi üretmesine rağmen bir sürü farklı fiyat aralığında bir sürü bilgisayar çıkarmamasının sebebi de bu. Her sene çıkan model sayıları 3ü 5i geçmiyor.

    Windows ya da Linux tarafında ise durum çok daha farklı bir sürü farklı donanım üreticisinin ürettiği farklı chipsetlerin hepsini destekleyen bir şeyler ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. Bu da çekirdek üzerinde her şeye destek verip daha hantal bir yapıda bir işletim sistemi çıkarmalarına sebep oluyor. Benzer bir durumu mobil tarafta iOs'a ve Android'e uygulama geliştirenler de yaşıyor. iOs için uygulama geliştiren adam uygulamasının hangi çözünürlükte olması gerektiğini bile bilirken, android dünyasına giren birisi her telefonda stabiliteyi tutturmak için çok daha büyük efor sarfetmek durumunda.

    Aynı durumu teknik olmayan bir şekilde anlatırsam temelde şöyle bir durum var. Apple'ı yapan ekip gidip lahmacuncu dükkanı açmış gibi davranıyor. Lahmacun yapmayı iyi bilen bir ekipleri var ve bütün güçlerini lahmacunu nasıl daha iyi yaparız diye harcıyorlar. Windows ve Linux tarafı iste 50 çeşit yemek, 15 çeşit kebap sunan dükkanlar. Arada çok güzel yemekleri de oluyor ancak genel olarak sıradan yemekleri bulunuyor. Temel olarak aradaki en büyük fark bu şekilde.

    Fiyat yönündense aslında mac almakla pc almak arasında çok büyük fark yok. En büyük farkı Türkiye'deki vergiler ve distribütörün katma değeri yaratıyor. İşletim sistemi ücreti olaraksa Mac OS 59$ gibi fiyatlara satılırken Windows +200$a satılıyor.

    Umarım biraz açıklayabilmişimdir.

    hocam çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederim zaten ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. mac, kendi ekipmanı ile çalışmak için tasarlanmış bir bilgisayardır pcler ise kendinden başka herşeyi çalışmak için tasarlanmıştır yani mac veyron ise windows mercedestir. veyron sadece kendi yolunda 400 le giderken mercedes her yolda 340 yapabiliyor. bir de şu var mac zaten donanım olarak pc donanımı kullanıyor ve çekirdek olarak linux kullanıyor. mace o kadar para vereceğine gider pc alır ona linux kurarım diyeceğm ama windowsu kullanan biri linuxa ihtiyaç duymuyor ben şahsen linux kuracaktım ama cd yazma ve interneti beraber kullandığım için windowsa devam ettim ve linuxa ihtiyaç duymadım. ayrıca windowsun o kadar çok pahalıya satılmasının nedeni her donanımın windowsa uygun olmasına rağmen mace uyum sorunu yaşamasıdır. windows sadece apple ürünleri ile sorun yaşar o da applenin windows düşmanlığıdır. bir de apple ürünlerinin kendi çalışma prensipleri mesela iphoneleri mace dahi bağlasan başka mace bağladığında sorun çıkarıyor.




  • zombi7406;

    Yahu susayım diyorum her mesajın ayrı bir saçmalık kusura bakmada. Nerden duyup geliyorsun bu yazdıklarını anlamak mümkün değil. Koptum MAC ın Linux çekirdeği kullandığı kısmına. Ne diyim ki. :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2smoke

    zombi7406;

    Yahu susayım diyorum her mesajın ayrı bir saçmalık kusura bakmada. Nerden duyup geliyorsun bu yazdıklarını anlamak mümkün değil. Koptum MAC ın Linux çekirdeği kullandığı kısmına. Ne diyim ki. :))

    Aynen katılıyorum.bunu yazan kişi daha mac in ne olduğunu bilmeyen karşıdan bakıp " kaka" diyen guruptan .Hele araba benzetmesine çok güldüm 340 yapan mercedesmiş , o mersedes daha yolda gitmesini beceremiyor 500 yapsa ne faydası var?
  • Burda da mi var su MAC&PC cekismesi ??

    Yahu MAC ile PC ayni kulvarda bile degiller nesini cekistiriyorsunuz? Benim bilader grafik tasarimci MAC kullaniyor. Ben oyun manyagiyim imzamdakini kullaniyorum. Okadar iste.
  • Abi ya bana macos x lazım windowsa nasıl kurulacak bi anlatsanız
  • anlayamassın
     Mac Os Neden Windows Gibi Kurulamıyor
  • Sonuna kadar sabırla okudum, ama sonunda duramadım duvara çarptım. Linux çekirdeği kısmında bayılmışım.. Ne olur bilip bilmeden, Mac kullanmadan konuşmayın. Spotlight, Time Machine, AirPlay gibi teknolojiler Windows'un çok uzağında.. Daha arayüz yapmayı beceremiyorlar. Gelecek mobilde diyoruz, Windows ve Windows Mobile işletim sistemlerinin OS X ve iOS kıvamına gelmesi için bir asır geçmesi gerek. En son gelecek sürümlerle, telefonunuza bilgisayarınızdan cevap verebileceksiniz mesela. iCloud'un Photos, anahtar zinciri vb hizmetlerini saymıyorum bile. Vesaire vesaire... Sabaha kadar anlatırız. Ama anlamak isteyene. 3 sene önce satın aldığım iMac üç nesil işletim sistemi güncellemesi aldı. Halen canavar gibi. OS X Yosemite betası bile Windows'tan daha stabil daha performanslı. Ne diyeyim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tibitermo

    quote:

    Orijinalden alıntı: andromeda9

    bir mac ile pc arasındaki tek fark işletim sistemi yaklşık 3.5 yıldır hackintosh kullanan biri olarak söylüyorum buda fazlasıyla yetiyor

    işçilik ,malzeme kalitesi ,kasa tasarımı vb

    tasarım evet hangi all in one pclerde apple kadar ilgi çekici tasarım var insan diğerlerini görünce iğreniyo
  • ve windowsa mac os x kurmak isteyeni görmedim diyen arkadaş sen hiç hackintosh diye birşey duymadınmı !!!! ????? al sana sorunun cevabı
  • yıllardır pc ye mac kurarım. topladığım pc özelliklere sahip bir mac 10bin tl'den fazla ve ben o pc yi ortalama 4000 tl ye topluyorum.

    hız olarak muadili mac lerden daha hızlı çalışıyor

    monitor olarakta ips panel 24" dell 2410u kullanıyorum. işlemci i7 4790k

    şu zamana kadar 20 den fazla bilgisayara kurulum yaptım

    bir arkadaş vergilerden dolayı mac ler pahalı demiş. vergilerin sadece mac lerde değil bütün elektronik cihazlarda var olduğunu hatırlatmak isterim.

    4000 tl ye topladığım pc yi yurt dışından 2000 tl ye toplarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xnc

    yıllardır pc ye mac kurarım. topladığım pc özelliklere sahip bir mac 10bin tl'den fazla ve ben o pc yi ortalama 4000 tl ye topluyorum.

    hız olarak muadili mac lerden daha hızlı çalışıyor

    monitor olarakta ips panel 24" dell 2410u kullanıyorum. işlemci i7 4790k

    şu zamana kadar 20 den fazla bilgisayara kurulum yaptım

    bir arkadaş vergilerden dolayı mac ler pahalı demiş. vergilerin sadece mac lerde değil bütün elektronik cihazlarda var olduğunu hatırlatmak isterim.

    4000 tl ye topladığım pc yi yurt dışından 2000 tl ye toplarım

    giriş seviyesi labtopum var asus x551 buna nereden kurabilirim hacintosh
  • kendi bilgisayarlarını sattırmak için
  • tonymacx86 da model ismiyle arama yap kuran varsa o yolu izleyerek kurabilirsin
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.