Şimdi Ara

Mac Mini - Photoshop CS6

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu sıralar mac mini almayı düşünüyorum ve bazı sorularım var. Yardımcı olursanız sevinirim.

    Web ve grafik tasarım yapıyorum. Sorum Photoshop kullanımı ile ilgili olacak. Yaptığım çalışmalarda genelde yüzlerce layer ve onlarca grup oluyor. Şu an kullandığım bilgisayar 4gb ram, fx 8150 işlemci ve amd 6870 ekran kartı var. Bu sistem biraz daha oyun odaklı olduğu için bunu kardeşime verip kendime yenisini almak istiyorum. Yukarıdaki sisteme kıyasla, mac mini'nin photoshop performansı nasıl olur? Yani en azından yukarıdaki sistemdeki gibi bir performans almak isterim. Mac mini olur derseniz i5 ve i7 modelleri arasında çok büyük farklar var mı? i5'in saat hızı daya yüksek olduğu için 2 çekirdek olmasına rağmen aradaki farkı aza indirdiğini duydum ama ne kadar doğrudur? İleride ram'i 16gb'a kadar çıkartmayı da düşünüyorum.

    Değerli görüş ve deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler...







  • photoshop ve 2 boyutlu grafik tasarım için i7ye gerek yok. Tabi bütçenin kısıtlı olduğunu düşünerek bunu söylüyorum. i5 yeterli. sizin için asıl önemli olan ram. bildiğim kadarıyla mac mini ve imaclerde 1600lük ram seçenği var yalnızca. alacağınız yerle konuşun, ellerinde varsa ve garanti açısından sorun yaratmayacaksa 2133lük 16gb ram taktırın. (gerçi anakartlar 1600 üstünü desteklemiyor da olabilir, o zaman mecbur 1600) ama işlemciden tasarruf edin, ramden değil

    genel anlamda mac mini performansına gelecek olursa hiç kullanmadım açıkçası. ama fazla bir performans beklemek mantıklı gelmiyor bana. çünkü mac mininin üretim amacı stok eritmekti. yıllar önce ellerinde kalan G4 işlemcileri satabilmek için mac miniyi üretti apple. Fiyatı uygun ve HTPC olarak oldukça ilgi gördü. bu nedenle üretimi devam etmekte ancak dediğim gibi, üretim amacıyla sizin kullanım amacınız tamamen farklı. tavsiyem internetten benzer donanımdaki imac ile karşılaştırma testlerine bakmanız. bu size fikir verir.

    ha birde mac minilerde bildiğim kadarıyla 2 ram slotu var. ancak bunlar sadece 4lük destekliyor olabilir. bu durumda 8gb ram takabilirsiniz durum buysa tavsiye etmem.




  • eğer fikir verecekse hem i7 hem i5 imac hem de imzamdaki sistemi kullanmaktayım. imacler arasında photoshopta neredeyse hiç fark yok. ancak imzamdaki sistem ikisine de çok ağır fark atmakta. 3D modelleme ve render performansından bahsetmeme gerek bile yok zaten

    NOT: photoshoptaki farkın nedeni işlemci değil, ram. 32gb soğutuculu 2133mhz ram kullanmaktayım. ayrıca 32gb abartı diyen bazı arkadaşlar var. bazen evet abart. bazen değil. tam şu anda 11-12gb bellek kullanmakta sistemim. (illustrator+photoshop+3dsmax+itunes ve arka planda bi kaç ufak program açık) en fazla 20-22gb civarına çıktı ram kullanımım. yani bu sizin yapacağınız işle alakalı. altın kural ise grafik tasarımda RAMden asla taviz vermemek




  • Öncelikle teşekkür ederim.

    Açıkçası 3d modelleme ile hiçbir alakam yok. Illustrator de çok nadir, yani isteğe bağlı logo veya icon çalışması yapmam gerekirse. Ama Photoshop benim için vazgeçilmez. Ve ilk mesajımda da belirttiğim gibi; çoğunlukla web tasarım çalışıyorum ve onlarca grup içerisinde yüzlerce layer oluyor. Gruplardan birini seçip taşımaya çalıştığımda şu an kullandığım pc'de bile donmalar oluyor, ki 4gb ram. Yani Macintosh'ların çalışma prensibi Windows'lardan farklı olduğu için en azından şu an kullandığım pc'ye yakın bir performans alırım diye düşünüyorum.

    Ram olarak da sizin de bahsettiğiniz gibi yabancı forumlarda da hep aynı şeyi söylüyorlar. Ama sadece 4lük değil 8lik ram de destekliyor. Yani hem apple'ın sitesindeki konfigürasyonlarda 16GB'lık seçenek var, hem de yabancı forumlarda 16GB'a kadar yükseltin diyenler. Ama sadece 1600MHz destekliyor bildiğim kadarıyla. Genelde de Corsair 8GB'lık kitlerini kullanıyorlar.

    Son olarak; aynı anda çalışacak programlar Photoshop, Adobe Bridge, iTunes, internet tarayıcı. Yani 16GB'lık ram güncellemesi ile sıkıntı olmadan kullanabilirim diye düşünüyorum. Sonuçta 3d modelleme vs... işim olmadığı için ve bütçe de kısıtlı olduğu için Mac mini cazip geliyor açıkçası. Yani mac mini fiyatına (bilkom garantili 1300tl) toplayacağım bir sistem kadar performans verirse, macintosh deneyimi yaşamak ve kendi adıma konuşmam gerekirse web tasarım konusunda işimi kolaylaştıracak 3. parti yazılımlar beni cezbediyor. Çünkü ne zaman işime yarayacak ufak bir plugin ya da program bulsam "available on mac appstore" yazısı çıkıyor karşıma.




  • Şahsi görüşüm her türlü 2D tasarım işiyle uğraşnların mac kullanması yönünde zaten. Ayrıca dediğiniz gibi 1300TLye toplayacağınız sistem sizi tatmin etmeyecektir. Mac OS, donanımı oldukça idareli kullandığı için performans yüksek. Bir de anakartlarının bir mühendislik harikası olduğunu düşünüyorum Mac minideki anakarta güvenemediğim için performansın şüpheliyim. Fakat parasının hakkını verir mi emin değilim. Daha doğrusu sizi tatmin eder mi bilemiyorum. İçindeki işlemci şu an kullandığınızdan daha düşük. Tek şansınız rami yüksek tutmak ve SSD ilave etmek. Bu şekilde şu an kullandığınızdan biraz daha iyi performans verir diye tahmin ediyorum. iMac ile Macmini kıyaslaması yapan bir test bulamadım. Ancak şu kadarını söyliyeyim, bugüne kadar en hızlı mac mini en yavaş imac performansı verdi. Bu geleneği bozacaklarını da sanmıyorum. Monitör ne düşünüyorsunuz?




  • Aslında sizin de söylediğiniz gibi biraz daha bekleyip iMac alma düşüncem de var. Fakat son yaptığım çalışmadan aldığım parayı yeni bilgisayar almak için harcayacağım ve her geçen gün o parayı harcama tehlikem var

    Monitör olarak da şu ikisi arasında kaldım
    Asus - Aoc




  • quote:

    Orijinalden alıntı: uurcanbulut

    Aslında sizin de söylediğiniz gibi biraz daha bekleyip iMac alma düşüncem de var. Fakat son yaptığım çalışmadan aldığım parayı yeni bilgisayar almak için harcayacağım ve her geçen gün o parayı harcama tehlikem var

    Monitör olarak da şu ikisi arasında kaldım
    Asus - Aoc

    Hocam 21.5'' imac al bence mac mini aldın diyelim imac ekranı çok kaliteli olduğu için piyasada ona denk monitör 700-800 lira belkide daha fazla mac mini+monitör+klavye mouse zaten imac kadar tutar




  • Mac Bilgisayarların Kullanım Amacı Zaten , Prof. Programları Kullanmak.Oyun Oynamayı Vs. Düşünüyorsanız Yaklaşmayın.Bizde Bilge Adamda Tüm Adobe Tabanlı Programlar , 3D , Auto Cad Vs. mac'de Kullanıyoruz ve Gerçek Anlamda Fark Var.Bunun Yerine Mevcut Bilgisayarınızı Güncellemek İsterseniz , Mutlaka Nvidia Tabanlı Bir Ekran Kartı Almalı ve Ram'i Mümkünse 2x8 : 16GB Ram Yapınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEKLER

    Mac Bilgisayarların Kullanım Amacı Zaten , Prof. Programları Kullanmak.Oyun Oynamayı Vs. Düşünüyorsanız Yaklaşmayın.Bizde Bilge Adamda Tüm Adobe Tabanlı Programlar , 3D , Auto Cad Vs. mac'de Kullanıyoruz ve Gerçek Anlamda Fark Var.Bunun Yerine Mevcut Bilgisayarınızı Güncellemek İsterseniz , Mutlaka Nvidia Tabanlı Bir Ekran Kartı Almalı ve Ram'i Mümkünse 2x8 : 16GB Ram Yapınız.

    Hocam geleceği düşünerek 32 gb ram yapsa çok mu olur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aşkacısı

    quote:

    Orijinalden alıntı: TEKLER

    Mac Bilgisayarların Kullanım Amacı Zaten , Prof. Programları Kullanmak.Oyun Oynamayı Vs. Düşünüyorsanız Yaklaşmayın.Bizde Bilge Adamda Tüm Adobe Tabanlı Programlar , 3D , Auto Cad Vs. mac'de Kullanıyoruz ve Gerçek Anlamda Fark Var.Bunun Yerine Mevcut Bilgisayarınızı Güncellemek İsterseniz , Mutlaka Nvidia Tabanlı Bir Ekran Kartı Almalı ve Ram'i Mümkünse 2x8 : 16GB Ram Yapınız.

    Hocam geleceği düşünerek 32 gb ram yapsa çok mu olur?

    Render Alanlar İçin Genelde 16GB Yeterli Oluyor , Render Alıyorum Diyorsanız 32GB'da olur Tabiki.
  • Btüçe kısıtlıysa AOC alabilirsiniz ancak ileri dönük olsun derseneiz asus veya veya viewsonic tavsiye ederim. IPS panelli 23-27 inç arası bir model tercih etmelisiniz. Ama imkan varsa veya bir kaç ay içinde olacaksa mac mini almayın direk imac tercih edin.

    Bir de şöyle bişey var diğer arkadaşın da söylediği gibi, monitörü klavyesi vs.. 2000lirayı bulacak zaten. 900 lira daha koyup şunu alın:
    http://macbilisim.com/imac-215-inch-quad-core-i5-27ghz-292

    hazır inidirm de var. İnanın pişman olmazsınız. Bu arada 4x2GB ram yazmışlar ama yanlış yazmışlar. 2x4GB olacak. Bu cihazın tek dezavantajı da şu: iki ram slotu var. 4er gb toplam 8gb ram var ve boş slot yok. Alırken Bikaç yüz tl verip ekletirseniz problem yok. Ancak alayım sonra ekletirim derseniz o zaman içindeki ramler boşa çıkacak ve ram takviyesi daha maliyetli bir hale gelecek. Size de 8gb ram yeterli değil diye tahmin ediyorum. Bir de Yeni kasalarda ram takviyesini siz yapamıyorsunuz, mecbur servise götürüyorsunuz çünkü kasa sadece iki parça. Eski kasalarda altta küçük bir kapak vardı. İki vidası vardı onu açınca ramler karşınızda duruyordu. Eğer isterseniz 20 dolara ekranı ayırmak için gerekli vakum aparatı satılıyor. Ancak daha önce hem imac hem de macbook söküp toplamış birisi olarak eğer sabrınız, beceriniz ve deneyiminiz yoksa kesinlikle tavsiye etmem. Mümkün değil geri toplayamazsınız Özellikle imacler çok zor çooook..

    SONUÇ OLARAK: bir yolunu bulup linkteki cihazı almanızı tavsiye ederim. nakit alacaksınız daha da pazarlık yaparlar.




  • Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim.

    Madem biraz daha bekleyip iMac alayım sizin de söylediğiniz gibi. Hem belki o arada Apple Store açılırsa fiyatlarda da biraz oynama olur. Zaten iMac'lerin ekranı beni de çok cezbediyor açıkçası ama işte bütçe kısıtlı olunca karar vermek zor oluyor. +900 lira da az para değil hani :) Ama iMac fikri daha baskın gelmeye başladı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.