Şimdi Ara

MAC MINI NASIL BİLİRSİNİZ?:) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
2
Favori
13.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sistemim açısından sorun yok evet. Zaten Mac'i oyun oynamak ya da çok güçlü bir sisteme sahip olmak için istemiyorum.

    Bu aralar biraz biraz programlama ile uğraşmaya başladım. Dil olarak da python kullanıyorum. Hem Mac dünyasına alışmak adına biraz adım atayım diyorum, hem de unix tabanlı bir sistemde python çalışmalarımı çok daha rahat yapayım diyorum.

    Ama mobilite açısından da düşünmüyor değilim tabi. Mobiliteyi düşünecek olursak MacBook Pro daha mantıklı tabi. Ancak Ipad ürününe sahip olduğum için acaba çok da fazla mobiliteye gerek olur mu emin değilim. Ayrıca netbook da var. Kullanmasam da duruyor...

    Ben karşılaştırma yapmaya çalıştım. Macbook Pro ile aynı özelliklere sahip sonuç olarak. Bir de daha uygun fiyatı. Ondan düşünüp sormak istedim. Aslında bugün Macbook Pro almak üzereydim. Kafam biraz karışık o yüzden...




  • Anlıyorum,bu noktadan baktığınızda Mac Mini,Macbook Pro'ya göre daha mantıklı bir seçim olacaktır.
  • Hala kararsızlık diz boyu :) Bir an tamam Macbook Pro alacağım diyorum. Ama 13 inçlik modeliyle ilgili yorumları okuyorum. En azından quad işlemci konulabilirdi yazıları düşündürüyor beni. Macbook Pro da sonuçta pahalı. Aynı özelliklerde Mac Mini alayım diyorum ucuza ama o da hala Türkiye'ye gelmedi. Aslında haftaya gelecekmiş ama hangisine karar vereceğimi bir türlü bulamadım. Bazen belki taşınabilir bir Macbook Pro olması da iyi olur diye düşünüyorum ama hep 13 inçlik ekranda kullanmak da sıkabilir. Mac Mini'yi 32 inçlik TV'ye bağlayacaktım sonuçta.

    Macbook da TV'ye bağlanır gerçi. Performansı nasıl olur bilmiyorum ama... Kablo sayısı artacak bu sefer de...

    Eğer Desktop PC'm olmasaydı kararı çoktan vermiştim de şu anda zorlanıyorum :)
  • Arkadaslar mac mini tv izlemeye de yarar mı
    genel olarak kullanım amacı nedir
  • Arkdaşlar ürünü yakından inceledim on numara bildiğiniz bir kasa mb238 ve diğer modelleri var son olarak mac mini lerde mc238 den daha ince bir modeli çıkartılar. core 2 duo 2.26 ghz işlemci, 2gb ram, 160 gb hd, 9400m ekran kartı , 5xusb vs vs bende almayı düşünüyorum ama kararsızım grafikçiyim çok iyi bir notebook mu alsam yoksa mac mini mi diye. İşyerine getir götür mac mini daha albenisi olan bir ürün gibi geliyor bana ne dersiniz yoksa X505-Q887 alsam biraz kaba olmasa hiç düşünmeden alırım ama çok kalın özellikler süper ..
  • 15 yıllık bi pc kullanıcısıydım yıllardır kendim toplarım kendim kurarım sistemimi ram al, ekran kartı yetmiyo ekran kartını değiştir falan filan pc oyalayıcı bi şey aslında genç işi biraz ama 1.5senedir mac mini kullanıyorum.İçinde hem windows hemde macos yüklü ikisinide kullanıyoum.Şuan kendime soruyorum neden bunca yıl o takoz kasalarla uğraşmışım içinden güldür güldür fan sesi jenatör çalışıyor sanki evin içinde hayatımda verdiğim en iyi kararlardan biri buydu pcden kurtulmak.Herkese sonuna kadar tavsiye ederim hız konusundada ssd harddiskle kullanıyodum mac minimi daha hızlı bi pc görmedim açılırken kapanırken program açarken photoshop 2sn de tam ekran karşıma geliyodu tıklayınca iconuna.Sadece boy ölçüşemeyeceği oyun olur ondada alın bi consol 400tl'ye kurtulun yok rammiş yok ekran kartı yetmiyomuş hepsi tarih olsun
  • Arkadaşlar yeni konu açmamak adına burada sorayım dedim.
    Şu an kullandığım bilgisayarımı değiştirmeyi düşünüyorum ve kafamda mac'e geçmek var. Bunun da iki sebebi var.
    1) Yaklaşık 1,5 yıldır iPhone kullandığım ve bir de yeni ipad aldığım için zaten itunes'u sıklıkla kullanıyorum. Bunun haricinde de mac kullanırsam cihazlar arası uyumluluk muhtemelen yüksek olacaktır.
    2) iPhone kullandığım bu 1,5 yıl içinde farkettiğim en önemli şey Mac OS'in stabilitesi oldu. Hem OS'in kendisi, hem de appstore'daki yazılımlar gayet stabil ve bu stabiliteyi devam ettirmeye yönelik. Bu da beni bilgisayar konusunda da mac'e yönelten şey oldu.

    Gelelim kafamdakilere. Bilgisayarı çok kullanan biri değilim. Zaman zaman internete girip, msn'de chat yapmak, itunes ile iphone'a şarkı/film vs aktarmak, torrent'ten dizi indirip izlemek gibi sınırlı bir kullanımım var. En çok performans gerektiren kullanımım photoshop. Bir de eğer kullanımı bana kolay gelirse imovie programını kullanabilirim. Bu ihtiyaçlarımı karşılayan bir bilgisayar yeterli benim için. Yine de benim için önemli olan bu yaptıklarımı mümkün olduğunca hızlı ve sorunsuz bi şekilde yapmak. O yüzden mac mini almayı düşünüyorum. Fiyatı da makul benim için. Aslında macbook ya da macbook pro almayı da düşündüm ancak onu sürekli monitöre bağlayıp kullanmak o kadar da kolay olmayacak. O yüzden masa üstü düşünüyorum ancak mac mininin kağıt üzerindeki özellikleri benim şu an kullandığım bilgisayarımla aynı, hatta bazı konularda benim bilgisayarımın az da olsa üstünlüğü var. Özelliklerini aşağıya yazıyorum. Ancak win 7 kullanıyorum ve çok da performanslı çalıştığını söyleyemem. Bu aradaki açığı Mac OS stabilitesiyle ve hızıyla kapatabilir mi yoksa vereceğim para upgrade yaptığıma değmez mi? Eğer değmeyecekse bir yıl kadar daha bu bilgisayarımla idare edip, biraz param olduğunda imac almayı düşünüyorum. mac mini şu anda kullandığım bilgisayardan sonra bana "oh be dünya varmış" dedirtir mi?
    Ya da macbook/macbook pro alsam, onu kasa gibi kullanmam mümkün olur mu? Mesela macbook'a ayrıca klavye, mouse ve monitör bağlayıp, macbook'un kendisi de ekranı kapalı olacak şekilde klavye çekmecesinde duracak şekilde bağlayabilir miyim? Sürekli bu şekilde kullanmak pil süresini nasıl etkiler?
    Fikir verebilirseniz sevinirim.


    Şu anki bilgisayarım

    Intel D 3.0 Ghz
    1 GB DDR2 667 Mhz Ram
    256/512 MB 128-bit Ati Radeon Ekran Kartı
    200 GB Hard disk




  • Arkadaşlar selam;

    Apple geçmeye hevesli ve mac mini almaya niyetli biri olarak sadece şunu sorucam sizlere:
    Mac mini aldığımda klavye, fare ve monitör apple olmak zorunda mı?? eğer zorunlu ise mac pro almak daha mantıklı gözüküyor gibi. ama eski bilgisayarımınkileri kullanıcaksam süper süper olacak

    şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maktar

    Arkadaşlar selam;

    Apple geçmeye hevesli ve mac mini almaya niyetli biri olarak sadece şunu sorucam sizlere:
    Mac mini aldığımda klavye, fare ve monitör apple olmak zorunda mı?? eğer zorunlu ise mac pro almak daha mantıklı gözüküyor gibi. ama eski bilgisayarımınkileri kullanıcaksam süper süper olacak

    şimdiden teşekkür ederim.


    bunu ben de araştırmıştım, monitör apple olmak zorunda değil.
    klavye ve mouse da aslında apple olmak zorunda değil ama apple mouse'ları tek tuşlu, pc mouse'ları çift tuşlu, tek tuşunu kullandığınız sürece bir sorun yok. klavyelerde ise bazı kısayolların çalışmadığı söyleniyor ama tabi ki yine de çok sorun olacak bir durum değil. apple mouse ve klavyelerinin pahalı olduğu düşünülürse bunlarla da idare edilebilir.

    ben bu sebepten almışken bi kez aliyim diyerek dün gidip imac aldım. kablosuz mouse ve klavye var, ayrıca ekranı da gerçekten çok başarılı bir ekran. yine de tabi ki daha ucuz çözümler düşünenler için ya da elinde lcd ekran olup onu kullanmaya devam etmek isteyenler için mac mini uygun. aldığım yerdeki satıcı bir de bilgisayarını tv'ye bağlayıp kullanmak isteyenlere mac mini önerdiklerini söyledi.




  • arkadaşlar iphone da yazılım geliştirmek ve hem mac hem windows çalıştırabilmek için en iyi mac seçeneği hangisi?
    imac mi
    macbook pro mu
    mac mini mi

    birde bu mac lerde dreamweaver ms visual studio .net gibi yazılımları çalıştırabiliyorumuyuz?

    saygılar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zehirli

    arkadaşlar iphone da yazılım geliştirmek ve hem mac hem windows çalıştırabilmek için en iyi mac seçeneği hangisi?
    imac mi
    macbook pro mu
    mac mini mi

    birde bu mac lerde dreamweaver ms visual studio .net gibi yazılımları çalıştırabiliyorumuyuz?

    saygılar..



    intel işlemcili bir mac mini işini görür. ama işlemci hızı 2ghz den fazla olsun, çünki xcode4 artık benim 1.6ghz mac mini de kasmaya başladı.


    Dreamweaver mac versiyonu var ama ms. visual studio için boot camp üzerinden windows kurman gerekir. aynı anca hem osx hemde windows çalıştırmak istersen de sanal makine kullanman gerekir. bu işlemi rahat yapabilmek için güçlü bir işlemci ve en az 4gb ram gerekiyor.
  • Hah tam da yazılım geliştiricilere denk geldim, Allah rızası için cevaplayın arkadaşlar..

    Ben Iphone ipad vb. üzerine yazılım geliştirmeye başladım.
    Ancak windows üzerine sanal makine ile çok çok yavaş çalışabiliyorum.
    Öyle ki artık bıktım neredeyse hevesim kırıldı..

    Ucuz bir apple çözümüne ihtiyacım var. 2000 lira 3000 lira mertebesine çıkmak istemiyorum.
    Zira apple üzerinde ne kadar çalışırım, ne kadar ciddiye biner bu iş bilemiyorum..
    Ama windows ortamında da devam edemiyorum.

    Mac mini Core 2 Duo 2.4GHz/
    2GB Ram
    /320GB Hdd
    /GeForce 320M 256mb paylaşımlı

    ile, yazılım geliştirme konusunda sıkıntı çeker miyim?
    İşimi görür değil mi
  • macmini yakında sandy bridge'e geçecek update bekleyin, şu an macmini alınmaz gibime geliyor!
  • Bendwe yeni mac mini i7 almayı düşünüyorum varmı kullanan?
  • arkadaşlar ben de apple'a geçmeyi düşünüyorum bütçem kısıtlı olduğu için mac mini i7 yurtdışından almayı düşünüyorum

    ama aklıma takılan birkaç soru var

    lcd olarak başka marka lcd alcam problem olur mu

    harici optik okuyucu ekleyebiliyor muyuz

    mac mini almak yerine yeni çıkcak olan macbookları beklemek mantıklı olur mu

    muhtemelen yanına ucuz netbook alırım mobilite için o yüzden alacağım cihazı masaüstünde kullanırım

    son olarak bunun yerinehttp://www.bhphotovideo.com/c/product/756788-REG/Apple_MC724LL_A_13_3_MacBook_Pro_Notebook.html veyahttp://www.bhphotovideo.com/c/product/776958-REG/MSI_GX780_011US_GX780_011US_17_3_Notebook_Computer.html da alabilirim sizce nasıl yapmalıyım

    teşekkürler




  • MBP
  • quote:

    Orijinalden alıntı: synchro

    arkadaşlar ben de apple'a geçmeyi düşünüyorum bütçem kısıtlı olduğu için mac mini i7 yurtdışından almayı düşünüyorum

    ama aklıma takılan birkaç soru var

    lcd olarak başka marka lcd alcam problem olur mu

    harici optik okuyucu ekleyebiliyor muyuz

    mac mini almak yerine yeni çıkcak olan macbookları beklemek mantıklı olur mu

    muhtemelen yanına ucuz netbook alırım mobilite için o yüzden alacağım cihazı masaüstünde kullanırım

    son olarak bunun yerinehttp://www.bhphotovideo.com/c/product/756788-REG/Apple_MC724LL_A_13_3_MacBook_Pro_Notebook.html veyahttp://www.bhphotovideo.com/c/product/776958-REG/MSI_GX780_011US_GX780_011US_17_3_Notebook_Computer.html da alabilirim sizce nasıl yapmalıyım

    teşekkürler


    lcd problem olmaz,harici optik okuyucu ekleyebilirsiniz




  • Bende yurtdışından yeni nesil sandy bridge bir mac mini almak üzereyim özellikleri:

    2.7GHz Dual-Core Intel Core i7
    4GB 1333MHz DDR3 SDRAM - 2x2GB
    750GB Serial ATA Drive @ 7200 rpm
    Apple Magic Mouse
    Apple Wireless Keyboard

    Ev kullanıcısı olarak sıradan bir kullanıcı olacagım, Muzik Film internet arada Photoshop falan (Photoshop kullanmayı bilmiyorum, öyle takılıyorum)

    DH de gezerken, mac mini yerine 2. El bir iMac almanın da uygun olacağını söyleyen arkadaşlar olmuş. Miniyi Amerikadan alacağım, fiyatı tahmini 2250 TL ye falan gelecek + Full HD bir monitör alacağım. 24" BENQ E2420HD almayı düşünüyorum 500 TL civarı da o olacak. Bana toplam 2750-3000 arası bir fiyata mal olacak. bunun yerinehttp://www.vatanbilgisayar.com/apple-z0h6q-imac-21.5-intel-core-i5-2.5-ghz-4gb-ddr3--ram-500gb-hdd-512mb-amdd6750-vga/productdetails.aspx?I_ID=55414 linkindeki iMaci sıfır olarak almak mantıklı mı sizce ?

    3107 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theunnamed -- 15 Ağustos 2011; 12:21:02 >




  • 2007'den beri evde bir mini kullanıyorum. Yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi donanım olarak Macbook Pro'dan farkı yok. Ben de sizin düşündüğünüz i7 işlemciliden alarak yenilemeyi düşünüyorum. Bence hiç düşünmeyin. Mini'yi kullanan vazgeçemez bir daha harika bir HTPC ve masaüstü bilgisayardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theunnamed

    Bende yurtdışından yeni nesil sandy bridge bir mac mini almak üzereyim özellikleri:

    2.7GHz Dual-Core Intel Core i7
    4GB 1333MHz DDR3 SDRAM - 2x2GB
    750GB Serial ATA Drive @ 7200 rpm
    Apple Magic Mouse
    Apple Wireless Keyboard

    Ev kullanıcısı olarak sıradan bir kullanıcı olacagım, Muzik Film internet arada Photoshop falan (Photoshop kullanmayı bilmiyorum, öyle takılıyorum)

    DH de gezerken, mac mini yerine 2. El bir iMac almanın da uygun olacağını söyleyen arkadaşlar olmuş. Miniyi Amerikadan alacağım, fiyatı tahmini 2250 TL ye falan gelecek + Full HD bir monitör alacağım. 24" BENQ E2420HD almayı düşünüyorum 500 TL civarı da o olacak. Bana toplam 2750-3000 arası bir fiyata mal olacak. bunun yerinehttp://www.vatanbilgisayar.com/apple-z0h6q-imac-21.5-intel-core-i5-2.5-ghz-4gb-ddr3--ram-500gb-hdd-512mb-amdd6750-vga/productdetails.aspx?I_ID=55414 linkindeki iMaci sıfır olarak almak mantıklı mı sizce ?

    3107 TL


    verdiğin likde kdv indirim var dostum 2830 tl görünüyor şuan bence bu tercih çok iyi olur hala almadıysan, mac miniye göre daha iyi işlecmi daha iyi ekran kartı ve daha iyi bir monitör e sahip olmuş olursun.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.