Şimdi Ara

MA RS6 WHARF. 9.6 İKİ KATI FİYAT KARŞILIĞINI VERİRMİ/DEĞERMİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alt/Orta seviye CD Player + Stereo integrated anfiyle ( NAD, Arcam, Cambridge Audio, Marantz gibi ) 2 katı fiyatın karşılığını verirmi ses olarak? ikisini de dinlemiş arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

    Müzik tarzı olayına girmezsek sevinirim çünkü benim fikrim iyi hoparlör iyi hoparlördür.



  • Yokmu yardımcı olacak kimse??
  • Müzik tarzı çeşitliliği (katılırsınız yada katılmazsınız ama..) alt, orta ve orta üst sınıf hop lerde malesef etki sebebi oluyor. Pop R&B Rap tarzı müzik dinliyen biri klasik ve canlı enstrümanları hakkıyla seslendirebilecek bir hop. alırsa performansından memnun kalmayabilir düşüncesindeyim.

    RS6 dinlemedim fakat WF 9.6 kullanıcı olarak. sinema ve stereo da kendi fiyat aralığındaki en iyi hop. olduğunu düşünüyorum. Klasik yada jazz gibi müziklerde test etmedim fakat test ettiğim bir çok müzik tarzında çok iyi performans aldığımı soyleyebilirim. Yer yer bas seslerin on planda kalma probleminden şikayetci olursan anfiden biraz EQ ayarı gile istediğin kıvama gelebilen bir hop WF 9.6.

    Fakat flat dinlemek için pek uygun degiller. Bence orta üst yada üst seviye bileşenleriniz yoksa onbinlerce liralık hop. lerin farklarını bile anlamak zor. Bağlantı parçaları CD player Stereo anfi gibi diger bileşenlerin performansı ne kadar iyiyse hop. lerede o kadar para harcamalı diye düşünüyorum.

    Eminim RS6 dinleyen arkadaşlarda yorumlarını yazacaklardır.




  • RS8 ve Quad 22L2 dinledim..
    Quad'ı daha başarılı bulduk arkadaşımla birlikte..
    Ancak ortam amfi kablo herşey çok önemli burada..
    Quad daha doğal ve sıcak geldi..ama görünüm olarak MA kadar etkileyici değil..

    RS8 ise çok şık görünüyor ve ilk dinlediğinizde çok etkileyici..
    Ama internette yorum okumaya başlayınca MA'lar için genelde parlak diyorlar..

    Zor karar..aynı kararı bende vermeye çalışıyorum
    Ancak ben Wharf'leri direk cüssesinden dolayı eledim..

    Benim tercihlerim şu 3ünden biri olacak..
    1.500-1.600 /12 RS6 (henüz fiyat almadım ama bu rakamda olmasını temenni ediyorum)
    2.000 /12 RS8 (fiyat aslında çok çok yukarıda ama yanlışlıkla verildi fiyat ve bende üstüne yatıyorum)
    2.300 /9 Quad 22L2 (biraz daha indirim alabilirim sanıyorum..zira rs8 ingilterede 22l2 den daha pahalı)
  • Yanılgı burada başlıyor zaten!

    Eğer bir hoparlör takımını dinlerken, anfinizden bas, tiz ya da EQ ayarı yapmak zorunda kalıyorsanız, ya da yazmasanız bile böyle bir his oluşuyorsa, yanlış olan bir şeyler var demektir.

    Bunun bir kaç sebebi olabilir.

    Dinlediğiniz kaynakta sürdüğünüz kayıt kalitesi,
    Dinlediğiniz kaynak sürücüsü,
    Anfi ya da AVR'niz,
    Kullandığınız kolon takımı,
    Ara kablolar,
    Ya da tüm bileşenlerin uyumu,
    Oda akustiği vb.

    Ben de diğer arkadaşın dediği gibi, iyi bi kolon takımı eğer uygun kombinasyonla çalışıyorsa, her tür müziği iyi çalar tezine katılıyorum ve zaten pek çok Audiophile sohbeti yazıları da bu yönde.


    quote:

    Orjinalden alıntı: Oronra

    Müzik tarzı çeşitliliği (katılırsınız yada katılmazsınız ama..) alt, orta ve orta üst sınıf hop lerde malesef etki sebebi oluyor. Pop R&B Rap tarzı müzik dinliyen biri klasik ve canlı enstrümanları hakkıyla seslendirebilecek bir hop. alırsa performansından memnun kalmayabilir düşüncesindeyim.

    RS6 dinlemedim fakat WF 9.6 kullanıcı olarak. sinema ve stereo da kendi fiyat aralığındaki en iyi hop. olduğunu düşünüyorum. Klasik yada jazz gibi müziklerde test etmedim fakat test ettiğim bir çok müzik tarzında çok iyi performans aldığımı soyleyebilirim. Yer yer bas seslerin on planda kalma probleminden şikayetci olursan anfiden biraz EQ ayarı gile istediğin kıvama gelebilen bir hop WF 9.6.

    Fakat flat dinlemek için pek uygun degiller. Bence orta üst yada üst seviye bileşenleriniz yoksa onbinlerce liralık hop. lerin farklarını bile anlamak zor. Bağlantı parçaları CD player Stereo anfi gibi diger bileşenlerin performansı ne kadar iyiyse hop. lerede o kadar para harcamalı diye düşünüyorum.

    Eminim RS6 dinleyen arkadaşlarda yorumlarını yazacaklardır.




  • Ben bu ara bu 2.5 yollu hoparlörlere taktım, 3 ve 4 yollu kolonlardan orta-alçak seslerde daha iyi performans verdiklerini düşünmeye başladım. RS6 güzel seçim, benim 9.6ları değiştirirsem RS6 ile değiştirmeyi planlıyorum, euro da düşüşte iyi bir zaman sanki bu alım için.
  • Sevgili Teknika tecrübelerinize ve fikirlerinize sonsuz saygı duymamla beraber ayrı fikirleri paylaşmamızıda çok normal buluyorum ki sebebininde farklı bakış açılarımız olduğundan kaynaklandığını düşünüyorum.

    Arkadaş alt/orta seviye diye başlamış mesajına, size sadece orta üst / üst seviye aralığındaki hop. takımları için katılabilirim. Konu giriş ve orta seviye hop. takımları olunca malesef dediğinizde yanıldığınızı düşünüyorum. Bu aralıkta flat performansı yuksek hop. olduğuna inanmıyorum ve hepsi EQ ayarı istiyor.

    Eğer arkaşın üst düzey donanım parçaları olsaydı o zaman flat başarısı yuksek farklı hop. lere yonelmesi gerekmezmiydi.

    5-6 bin ytl lik anfi yada 2-3 bin ytl lik CDP ile kim WF 9.6 kullanmak ister ki?

    Yanılıyormuyum?
  • RS6'lar bu ara oldukça söz ettiriyor. Peki MA RS6'ları sürmek için göz önünde bulundurulabilecek AVR marka/model'leri ne olabilir?

    Sadece çıkış gücü açısından demiyorum tabi; her ne kadar şahsi deneyimim olmasa da birçok kişi kimi hoparlör takımlarının belirli AVR'lerle daha iyi eşleştiğini belirtmekte, ki bu da sanırım AVR'nin parlak veya flat oluşuyla alakalı birşey...

    Yani RS6'yı örneğin Yamaha ile değil de Onkyo ile sürerseniz daha uyumlu olur gibilerinden birşey denilebilir mi, deneyimi olan var mı?

    Ha güç mevzusuna dönecek olursak, başlangıç olarak örneğin Onkyo veya Yamaha'nın minimum 6xx serisi mi olmalı, yoksa daha da mı yukarı çıkılmalı? RS6'lar 120W 6 ohm olarak belirtilmiş sitesinde...
  • Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler ben birde şu açıdan bakıyorum olaya, hoparlörleriniz iyi olmazsa ne kadar iyi kaynak bileşenleriniz olursa olsun kaliteli ses alamazsınız. Ancak orta seviye diyelim ki NAD C355BEE ve aynı seviye CD player ile kaliteli hoparlör süersem ancak bileşenler kadar mı kaliteli ses alırım?

    Yanı hoparlöre verdiğim ekstra para boşa mı gider, ben gitmemesi gerektiğini düşünüyorum sonuçta hoparlör de aldığı sinyali işleyen bir bileşen ve kalite faktörü etken olur diyorum.
  • Elbetteki oyle.

    Bilesenlerin orta sınıfsa hop. üst sınıf olması bilsenlerin sadece kendi perf. max. seviyede olmasına yardımcı olacaktır. Herdaim dendiği gibi en zayıf halka kadar performans alırsın.

    Yani 3 kuruşluk anfi ye 13 kurusluk hop. baglarsan 13 kuruşluk ses degil 3 kurusluk ses duyacaksındır. (Kaba bir örnek)
  • Hah işte güzel bir örnek vermişsin benim esas bilmek istediğim 3 kuruşluk anfi ve 3 kuruşluk hoparlörden daha iyi bir ses alınmazmı sonuçta?
  • Hep soylerle sistemin en zayıf halkası kadar iyidir diye. Kısmen doğru bir tespit bu.

    Binlerce dolarlık yada liralık hop. takımlarının hakkını veremeyecek bir anfin varsa o kadar parayı hop. takımlarına vermek bana ters geliyor. Kötüde olsa şöle bir örnek vermek istiyorum.

    3000cc lik turbo motorlu çift karabürotçrlü bir araban var ama normal standartlarda bu denli güçlü motoru olan bir aracın ulaşabileceği hızları kaldıramayan bir araba kasası ve lastikler mevcut. Bu durumda son limitin 270km/s olduğu halde 180km/s üstüne çıkaman yada çıksan bile dağılacak bir kasa ve lastikleri nasıl kullanasın?

    Yada 1000cc lik bir arabaya 300km/s hızlarına destek veren bir formula lastiğini nasıl kullanasın?

    Herşey birbiriyle uyum göstermeli, aynı şekilde avr ve hop. uyumu gibi bağlantı kablolarında uyumlu olmalı. 1000-2000YTL lik bir sisteme metresi 200YTL lik bir kabloya lüzum olmadığını düşünüyorum.

    Sevgiler..




  • Aslında dediklerin tamamen doğru da işte malum bütçe meselesi, zor işler içinden çıkılmıyo kolayca en iyisi dinleti yapıp denemek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.