Şimdi Ara

M2 SSD VAAD ETTİĞİ HIZI VERMİYOR NEDENDİR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba sistemimde 2 adet m2 ssd ye sahibim bulardan biri wd blue sn500 vaad ettiği hız 2400mb - 1700mb crystal diskmark testinde verdiği hız 2500mb - 1800mb bir de sistemimde silicon power us70 modeli var onun vaad ettiği hızlar 5000mb - 4000mb ama testlerde verdiği sonuçları aşağıya ekliyorum acaba bir sorunmu vardır varsa neyden kaynaklı olabilir ya da anakartımın desteklediği azami hız bu kadar mıdır sistemimde Asus z490v-si anakart kullanıyorum.

    M2 SSD VAAD ETTİĞİ HIZI VERMİYOR NEDENDİR ?







  • Abi ben mi yanlis biliyom
    Ssd = sandisk
    🙂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığınız ssd gen4 ama ssdyi taktığınız port gen3 destekliyor. Yani bu hızlar normal.

    Normalde 11. Nesil işlemci ile Z490 anakartlar da Gen4 desteği alıyorlar ama kullandığınız Asus'un en ucuz Z490 anakartı. Aşağıdaki haberdeki gibi (maliyetten kısmak için) donanım eksikliği varsa gen4 desteği de yalan olacaktır.
    https://wccftech.com/z490-motherboards-pcie-gen-4-support-detailed-asus-msi-asrock-gigabyte/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hızlar zaten madalyonun bir yüzü çünkü sadece sequental read (sıralı okuma, tek dosya okuma vs.) verisidir. Günlük kullanımda tek faydası 10-20 GB gibi dosyaları hızlı transfer etmektir ki böyle bir işlem çok nadir gerekir çünkü sistem dosyaları dahil çoğu dosya çok daha küçük boyutlu dosyalardır. NVMe'ler düşük boyutlu dosyaları kesinlikle 3000-5000 MB gibi hızlarda okumaz çok daha düşük hızlarda okurlar. Disklerin gerçek hızını sequental read değil IOPS değerleri gösterir o yüzden sorun edilecek bir konu değil. Üreticiler dürüst olsalardı sequental read gibi nadiren gerekecek hız verisini değil günlük kullanımda en gerekli olan mixed ve 4K hız verilerini paylaşırlardı.

  • teşekkürler .

  • poko001 P kullanıcısına yanıt

    teşekkürler.

  • Chipset sürücüleri kurulu mu? Bir de şu geldi aklıma bende fark olmuştu çünkü. Mesela sürücü kurmayın sdd'leri kontrol eden donanımın yani sadece microsoft'un kendi kurduğu sürücü kurulu olsun bir de öyle deneyin. Ben sürücüyü kaldırıp microsoft'un sürücüsünü kullandığım zaman ssd hızlarım biraz daha yüksek çıkıyor.

  • pek anlamıyorum ssd driverlarından hiç kurmadım şimdiye kadar nasıl kurulur ki ?

  • QueeiX Q kullanıcısına yanıt

    Mesela ben sata ssd kullanıyorum bunu da sata sürücüsü kontrol ediyor amd'nin sata sürücüsünü kurduğum zaman hızlarda ciddi düşüş oluyor ve bir çok oyunda ve kopyalama işlemlerinde de farkettim. AMD'nin sürücüsünü silip microsoft'un kendi sürücüsüne geri dönünce hızlar artmaya başlıyor. Bunu amd'de kabul etti hatta microsoft sürücülerini kullanın demişti. Bu da benim before - after ss'lerim. Ciddi fark var. Siz m2 kullanıyorsunuz onu bilmiyorum hiç kullanmadım çünkü aygıt yöneticisini kontrol edin mesela IDE ATA/ATAPI denetleyiciler var ona çift tıkladığım zaman standart saha ahci denetleyicisi diyor bu işte microsoft'un kendi sürücüsü. Burada amd yazısı varsa yavaşlıyor bende. Bu şekilde bir kontrol edin isterseniz. Bir de hocam test için ASS SSD Benchmark programını kurun o tam sonucu veriyor ve hangi sürücüyü kullandığınızı falan da gösteriyor orada zaten aşağı da attığım SS'lerden görürsünüz birinde amd yazarken diğerinde storahci yazıyor.


    Microsoft Sürücüsü İle Test


    M2 SSD VAAD ETTİĞİ HIZI VERMİYOR NEDENDİR ?
    M2 SSD VAAD ETTİĞİ HIZI VERMİYOR NEDENDİR ?


    AMD Sürücüsü İle Test


    M2 SSD VAAD ETTİĞİ HIZI VERMİYOR NEDENDİR ?
    M2 SSD VAAD ETTİĞİ HIZI VERMİYOR NEDENDİR ?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.