Şimdi Ara

M1 macbook pro tarayıcıda kasma sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, base model m1 macbook pro satın aldım.

    tarayıcıda scrolling işlemi yaparken kasmalar ve takılmalar hissediyorum. Bu durum safaride daha yoğun hissedilirken chromeda daha az hissediliyor. Sonuçta her türlü hissediliyor.


    İlk MAC deneyimim, macbook = stabilite, optimize diyen kişilerin dediklerine güvenerek aldım lakin, uygulama açılışları ağır. Discord + whatsapp + spotify + chrome açıldığında 8 GB RAM miktarının 7'sini tüketiyor.

    Ayni deneme Windows cihazda yapıldığında maximum 4 harcıyor ve açılış, tepkimeler daha hızlı.

    Sayfalarda scrolling yaparken kasması canımı sıkıyor.

    Kendimi pc değilde küçük yaş çocuklara susmasi icin verilen tablet kullanıcısı gibi hissediyorum.


    Tavsiyeleriniz var mı bu hususlarda?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myhai -- 1 Haziran 2021; 12:0:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Tarayıcıda yaşadığınız durum takılma değil, daha çok FPS düşmesi gibi bir şey. Bunun sebebi font düzeltme özelliği. Font düzeltme özelliğini kapatırsanız bu sorun gider. Ancak ben şahsen kapatmıyorum. Kaydırırkenki FPS düşüyormuş hissiyatına 1-2 gün sonra alışıyorsunuz zaten. Takılma gibi değil çünkü. Tam tersine bir yerden sonra daha smooth (yumuşak) bir deneyim veriyor. Font düzeltme harika bir olay.


    Uygulama açılışlarından kastınız nedir anlam veremedim? Bir uygulama tamamen kapalıykenki ilk açılış 2-3 saniye sürebilir ama açıldığında her şey hazır bir halde açılır. Hiçbir uygulamanın 5 saniyeden uzun bir sürede açıldığını görmedim. Windows ikona tıkladığınızda hemen işleme alıyor alabilir ancak uygulamanın tam olarak kendine gelip hazır hale gelmesi uzun sürüyor. Apple, her şey hazır bir şekilde uygulamayı önünüze çıkartır. Bence siz RAM miktarına bakarak psikolojik olarak uygulamaların yavaş açıldığını sanıyorsunuz. Ancak 5 yıllık bir Macbook bile en güncel Windows'tan kesinlikle daha seri çalışır. MacBook'ta ne kadar uygulama açarsanız açın asla bir yavaşlama hissedemezsiniz çünkü RAM yönetimi kusursuzdur. Buna ileride ayrıntılı değineceğim.


    Aynı durum bilgisayar açılışında da geçerli. Windows bir bilgisayar daha kısa sürede açılıyormuş gibi gelebilir size ama açıldıktan sonra kendine gelmesi zaman alır. MacBook ise ilk açılışta yükleme barında sizi bekletir ama açıldığında her şey hazır bir şekilde karşınıza çıkar. Ki olması gereken de budur.


    RAM konusuna gelirsek, Apple ekosisteminde RAM, Windows veya Android mantığında çalışmaz. Apple cihazlar rakiplerine göre düşük RAM miktarlarıyla onlardan daha iyi bir RAM performansı göstermesiyle bilinir. Zaten Apple'ı diğer cihazlardan ayıran en önemli şeylerden biri de muazzam ötesi RAM yönetimidir. Klasik RAM yönetiminde RAM sürekli şişer. Apple, RAM'i belli kısımlara ayırarak sistemin sürekli akıcı şekilde çalışmasını sağlar. RAM'in sürekli dolu gözükmesi MacBook'un zorlandığı anlamına gelmez. Örnek olarak 16 GB'lık bir MacBook'ta bile boş RAM miktarı genelde 1 GB'tır, hatta 50 MB'ı bile görürsünüz. Ben şahsen genelde en fazla 1-2 GB RAM görürüm. Ancak hiçbir şekilde kasma hissedilmez. Cünkü aslında arkaplanda RAM'in bir miktarı Wired ve Cache denilen bölümlere aktarılır. Kullanılan RAM miktarı her zaman çok yüksektir, ancak belli bir RAM sürekli cached ve wired bölümlerinde yedekte tutulduğu ve anlık ihtiyaçlarda devreye girebildiği için isterseniz Safari'de 100 sekme açın yine de MacBook'ta bir takılma hissedemezsiniz. Kullanılan RAM miktarı sizi yanıltmamalıdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 10 Haziran 2021; 1:29:25 >




  • Aynı sorunu yaşıyorum. Bunun font düzeltmeyle falan alakası yok. Software ile optimizasyon sorunu var. Apple ın kendi uygulamaları da dahil pencere animasyonlarında problem söz konusu. Satış mağazalarındaki m1 leride denedim onlarda aynı. 30 fps deneyim sunuyor gibi hissettiriyor.

  • Bu sorun nasıl gözardı edilebiliyor bunuda anlamış değilim. Bütün m1 kullananların dile getirmesi gereken bir soun bu

  • Ben yaşamıyorum bu sorunu. MBA M1 8 GB.

  • NomadCRY kullanıcısına yanıt

    Tamam gidin karı kıza havanızı atın , arkadaş çevrenize de atın,gelip mac osla Windowsu karşılaştırmayın , 20 yıldır MacBook kullanıyorum mac os hiç bir anlamda Windowsla yarışamaz ,rakip bile değil Windowsa , onun için zaten biri piyasada yüzde beşlerde biri yüzde doksanlarda


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.