Şimdi Ara

M-AUDIO hangi modelini alıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • M-AUDIO almayı düşünüyorum ama hangi modelini alıyım karar veremedim. Dinledigim müzik türü house, elektronik, trance. Bas benim için çok önemli bası hissetmem gerekiyor. Bunları göz onune aldıgınızda bana hangi modeli öneririsiniz. Bütçem 500-600 TL



  • M-Audio derken ses kartından mı, hoparlörden mi bahsediyorsun?

    Ses kartı diyorsan USB FastTrack II yeterli olur. Ucuz da gayet.

    Referans monitör istiyorsan M-Audio bx5a 70 watt ya da bx8a olabilir. İkisininde malzemesi, sarımı falan aynı yalnızca inç farkı var. Yani sadece volume farkı var. Bunlarla gümbür gümbür müzik dinleyemezsin. Bunlar referans monitörüdür net ses almaya yarar. Biraz açtınmı çatlamaya başlar. Müzik yapımcıları, aranjörler, kompozitörler kullanır.

    Yüksek sesli müzik dinlemekse niyetin Hi-fi speaker sistem 2+1 al. Çok ucuzlar. Hyundai CJC-273 45 Watt 80 liraya falan bulursun mesela. Bütçene göre 145 wattlık EDIFIER S530DW 2+1 var. House, elektronik, trance diyorsun mutlak 2+1 al. 5+1 yada 1+1 alma. Müzik yapıyorsan bilemem. Dinlemek içinse dediğim gibi.

    Biraz daha zorlarsan kendini 700 liraya EDIFIER S730 2+1 var. 300 watt. Çok acayip.

    Ben de bir müzisyenim.




  • 3'5''lik mid range hoparlörün sunacağı hacimle 5 veya 8'lik hoğarlörün sunacağı hacim arasında çok büyük farklar var.

    dert yüksek ses ise arkadaşın söylediklerini yapabilirsin ama asıl amacın doğru sesleri binebze olsun daha doğru duymaksa Hi-fi veya bütçe yoksa stüdyo monitörlerine yönelmelisin bu benim haşsi düşüncem..

    bunu şunun gibi düşünebilirsin kulak içi kulaklık olan sennheiser CX-300 ile head set sennheiser HD202 arasındki fark olarak ta nitelendirebiliriz.
    ikisinide kullandım.

    ikisi arasındaki sürücü boyutunun farkı sese kttıkları arasında çok bütük fark var.

    5'lik bir woferı olan sistem bana daha cazip geliyor.
    veya 8'' lik woferi olan bx8a misal
  • müzik ozelliklede bass agırlıklı muzık kesınlıkle hoperlor hacmiyle dogru orantılı.monıtor hoperlor ıle ıstedıgın keyfı alamazsın gibime gelio tabi sen bılırsın.
  • Bende şuan Logitech x-530 var ama hiç memnun degilim. sesi ve bası yetersiz geliyor bana. istedigim hoparlörün bu sistemden daha iyi ses ve bas vermesi gerekiyor. sanırsam mönitör speaker lardan istedigim performansı alamıcam özelliklede bas konusunda. Deck sistemde kurmam zor. Geriye 2.1 ler kalıyor. Bir arkadaş 5.1 1.1 müzik için iyi olmadıgını söylemiş neden öyle düşündügünü açarsa sevinirim. 2.1 önerisinde bulunursanız memnun olurum sagolun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xaratos

    müzik ozelliklede bass agırlıklı muzık kesınlıkle hoperlor hacmiyle dogru orantılı.monıtor hoperlor ıle ıstedıgın keyfı alamazsın gibime gelio tabi sen bılırsın.

    öncelikle özür dilerim sizden sözümden alınacak olursanız .şimdi öncelikle monitör hop bass olarak yetersiz geliyor demişsiniz burda bir yanlışınız .

    bugun dinlediğiniz müzikleri kayıt ederken o monitörlerin kullanıldığını düşünecek olursak bana baya bir yanlış geliyor aksini söyleyene de saygı duyarım .

    tamam hacim önemlidir tabiki kullanılacak yere göre ve uzaklıga göre örnek 8" lik bir hop 50 metre kare bir yerde kullanırsan bir zevk almassın ama 6 metre karelik bir yerde yeter hoş adı üstünde dinleme monitörü pc nin sağ ve sol tarafına koyar max uzaklıgıda sana 1 metre olu şimdi bu uzaklıkta birşey için ne gerek var .

    bu arada monitör hopları müzik kayıt sırasında kullanılmasından yanayım şahsi fikrim saygılar kırdığım biri oldu ise affola




  • Acoustic Energy Aego-m alıp konuyu sonuçlandırabilirsiniz....Bütün frekanslar olması gerektiği gibidir ve subwoofer olduğu için de alt frekanslar yeterince kuvvetlidir...Ses kalitesi de stüdyo monitor seviyesine yakındır...Stüdyoda albüm kayıdı yaparken monitor hoparlör yerine bu cihazı kullananlar bile varmış..
  • Haa bu arada seste kalite ve hacim aynı anda isteniyorsa near-field şekilde kullanıp diğerlerine göre daha büyük bir ses alabileceğiniz KRK ROKIT-8 var...Yüksek bpm'li müzikler için biçilmiş kaftandır..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.