Şimdi Ara

Lys-5 te Kesin Başarı İçin Ne Yapmalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba bu sene son sınıfa geçtim dil bölümündeyim netlerim 80 soruda 20-25 arası gidip geliyor yani çok kötü Kelime bilgim az ve okuduğumu anlayamıyorum. Grammar konusu çalışıp test çözüyorum ama yanlışım doğrumdan daha çok çıkıyor. Soru tiplerine göre çözsem de aynı şekilde çoğu yanlış oluyor. Grammar kitapları ve soru tipleri kitaplarından soru çözmek yerine sadece essay yazarak ve ingilizce kitaplar okuyarak 80 net yapanlar olduğunu gördüm, bende aynısını mı yapmalıyım ? Kendimi artık tükenmiş hissediyorum ve önerilerinizi belliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Gramer çalışmadan nasıl olacak kardeşim? Ben okuduğumu anladığım halde hiç gramer çalışmadığım için 50/80 yaptım. Hedefim bunu düzeltmek. Gramerde çalışıcam, testte çözücem, ingilizce makale ve kitapta okucam. Tek bir şeyle olmuyor bu iş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damage1000 -- 9 Eylül 2016; 15:37:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: damage1000

    Gramer çalışmadan nasıl olacak kardeşim? Ben okuduğumu anladığım halde hiç gramer çalışmadığım için 50/80 yaptım. Hedefim bunu düzeltmek. Gramerde çalışıcam, testte çözücem, ingilizce makale ve kitapta okucam. Tek bir şeyle olmuyor bu iş.
    quote:

    Orijinalden alinti: damage1000

    Gramer çalismadan nasil olacak kardesim? Ben okudugumu anladigim halde hiç gramer çalismadigim için 50/80 yaptim. Hedefim bunu düzeltmek. Gramerde çalisicam, testte çözücem, ingilizce makale ve kitapta okucam. Tek bir seyle olmuyor bu is.

    Peki okudu?unuzu nasyl anladynyz ?
  • Tio Salamanca kullanıcısına yanıt
    Liseden beri fazlasıyla yabancı dizi izlerim. İnternette gördüğüm ingilizce yazılarıda merak edip orda ne diyo burda ne diyo diye araştırırken zamanla gelişmeye başladı. Çok araştırır, çok makale okurdum anlayana kadarda peşini bırakmazdım gerektiğinde gramer araştırması yaptım ama sistematik bir gramer çalışması yapmadığım için eksiğim çok. Okuduğunu anlama sorularını yaptım ama gramere uygun boşluğu doldur vs sorularında kaybettim. Bilmediğim kelimeler yüzdende 6-7 soru kaçırmışımdır. Bu eksiği kapatma peşindeyim. Dizi izleme olayına aldanma makale okumak daha çok işime yaramıştır, kitap oku daha iyi. Reader at work e vs. bak. 1 yıl var önünde. Grameri çok rahat bitirirsin. Bi dünya kitapta okursun, kelimede öğrenirsin. Zamanını tek bir yöne kesinlikle verme.

    Kelime Bilgisi (5 Soru) (1 Soru Phrasal Verb)
    Dilbilgisi (10 Soru) (4 Soru Zamanlar,2 Soru Preposition,3 Soru Conjunction,1 Soru Quantifiers)
    Cloze Test (5 Soru)
    Cümleyi Tamamlama (8 Soru)
    İngilizce Cümlenin Türkçe Karşılığını Bulma (6 Soru)
    Türkçe Cümlenin İngilizce Karşılığını Bulma (6 Soru)
    Paragraf (15 Soru)
    Anlamca Yakın Cümleyi Bulma (5 Soru)
    Paragrafta Anlam Bütünlüğünü Sağlayacak Cümleyi Bulma (5 Soru)
    Verilen Durumda Söylenecek İfadeyi Bulma (5 Soru)
    Diyalog Tamamlama (5 Soru)
    Anlam Bütünlüğünü Bozan Cümleyi Bulma (5 Soru)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.