Şimdi Ara

Lux Lite İle Telefonunuzun Ekran Parlaklığını Ortama Göre Ayarlayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Birçok arkadaş telefonunun ekran parlaklığını 100%’de kullanmayı sever. Hele ki ekranı kaliteli olan bir telefon kullanıyorsa ekran parlaklığını sonuna kadar açmak telefonu kullananan insana büyük bir haz verir. Fakat unutulmamalıdır ki yüksek parlaklık özellikle karanlık ortamlarda gözlerimize büyük derecede zarar verir. Peki her ortama göre telefonun ekran parlaklığını manuel olarak biz mi ayarlayacağız? Tabi ki hayır. Telefon üreticileri bunu düşünüp ortamda bulunan ışığa göre telefonun ekran parlaklığını otomatik ayarlanması için telefona bir sensör eklemişler. Karanlık ortamda ekran parlaklığı az aydınlık ortamda ise fazla olmalı.

    Yalnız bazen bu özellik istediğimiz gibi çalışmaya biliyor. LG G2 kullanan biri olarak telefonumdaki otomatik ekran parlaklığı ayarlmasını yetersiz buluyorum. İstediğim gibi ayar yapamadığından dolayı ben de alternatif yollara başvurdum ve bunun için farklı uygulamalar araştırmaya başladım. Araştırmalarım sonucunda Lux Lite uygulamasını buldum. Uygulama gerçekten bu işi hakkıyla yapan tek uygulama diyebilirim. Zaten uygulamayı kurar kurmam bunun farkına varabiliyorsunuz.

     Lux Lite İle Telefonunuzun Ekran Parlaklığını Ortama Göre Ayarlayın


    Uygulama ücretsiz ve ücretli olarak iki sürüme sahip. Ücretsiz sürümde bazı özellikler kısıtlanmış. Bunların en başında da ekran parlaklığını kamera sayesinde ayarlaması var. Şöyleki ışık sensörü olmayan telefonlarda ön kamerayı sensör niyetine kullanabiliyorsunuz. 3,51 $ vererek bütün özelliklere sahip olabilirsiniz.

    Eğer uygulamanın bildirim ekranında çıkmasını istemiyorsanız ayarlar paneline girip Advanced diyerek Persistent notification işaretini kaldırmanız yeterledir. Uygulamada ek bir ayar yapmanıza gerek yok. Standart ayarlar fazlasıyla iş görmekte.

    Lux Lite uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

    Kaynak:http://usluer.org/lux-lite-ile-otomatik-ekran-parlakligi/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.