Şimdi Ara

Lütfen Yol Gösterin...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi akşamlar diliyorum. Kendimce büyük bir dert yaşıyorum. Okuyan herkese çok teşekkür ederim.
    Ben 12.sınıfa geçtim. 11 bittikten sonra haziran ayında evde büyük bir tartışma yaşandı. Annem ve babam illa da dershaneye gideceksin dedi. En başta çok ısrarcı oldular ama zamanla evde youtube'dan ders videoları izleyerek ve kendim çalışarak yapabileceğimi söyledim. Tıp kazanmak istiyorum. Parası bilmemnesi için değil gerçekten tek yapabileceğim iş olduğunu düşündüğüm için çok istiyorum. Herneyse annemle babamı bir şekilde ikna ettiğimi düşündüm ama şimdi bana söylenenler çok moralimi bozuyor. Son birkaç günde yaşadıklarımı söylemek istiyorum.
    Annem:Arkadaşlarımla konuşuyorum seni sorduklarında sınava nasıl hazırlanıyor dediklerinde evde kendi başına çalışıyor bir yere gitmiyor diyince gülüyorlar.
    Arkadaşlarım:Dershaneye gitmeden nasıl yapacaksın özel ders de mi almayacaksın?

    Bu örnekler böyle gidiyor kimle konuşsam ilk sorduğu soru hangi dershaneye gidiyorsun veya nerde hazırlanıyorsun oluyor. Evde kendim çalışıyorum diyince herkes şaşırıyor öyle olacak mı diyor. İlk başlarda herkes bir şeyler söyler çok kafama takmayayım desem de artık dayanılmaz hale geldi çok moralimi bozuyor ve bunlar beni hırslandırmayı geçtim ders çalışma şevkimi de kırıyor.

    Somut olarak durumundan da bahsedeyim yazın çoğunluğunda şehir dışındaydık pek çalışamadım sadece ygs matematik çalıştım ve yarısını bitirdim problemlerden sonraki konular kaldı. Kendi evimize geldiğimizden beri sadece ygs fizik ve kimya çalıştım 10 gündür çok çalıştım ve ikisinden de son 3 konu kaldı. Zaten istediğimde çalışabiliyorum masa başında saatlerce oturup çalışabilirim akıllı telefon biraz engelliyordu onu da kaldırdım ama bu insanların söyledikleri yüzünden çalışamıyorum bile. Lise temelim kötü değil 9 ve 10'da doğru düzgün çalışmadan 87 ve 90'dı ortalamalarım. 11'de düzenli çalışarak 95'e çıkardım.

    Durum bu şekilde gerekli gereksiz fazla ayrıntı verdiysem özür dilerim ama içime fazla dert olmaya başladı hiç stres yapan kafaya takan biri olmadığımı düşünsem de artık dayanamadım çevremde bu halimden anlayacak kimse yok lütfen bir çıkış yolu gösterin söylediklerimi yutup bir dershaneye mi yazılayım yoksa kendi bildiğim yoldan devam edip sonuçlarını iyi kötü kabulleneyim mi? Yol gösterecek tüm abilerime kardeşlerime şimdiden çok teşekkür ederim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • 12.sınıfta dershane çok iyi değilse gereksiz ben gittim ztn ders açısından youtube daha iyi dershane sorunu çözme açısından iyi oda 12 yken okuldan dolayı vakit olmuo o yuzden kendi bildiğini yap dersine odaklan sene sonunda kazandığında kimse nasıl kazandın demez sadece kazandığın yeri sorar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden fem vardı iyi derdik onların da iyiliği soruları çaldıkları içinmiş Artık adam gibi dershane oldukça az. Nice kişiler var mezun senesinde evde kendisi çalışıp derece yapan 5bine 10bine giren. Moral bozmayıp hedefe odaklanın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence sonucu iyi de olsa kötü de olsa kabullenebileceksen kendine güveniyorsan evde çalışmalısın. Çünkü, istemeyerek dershaneye yazılsan gitmek istemeyeceksin kaytarmasan da isteksiz gittiğin için evde verimli çalışmak varken dershanede zaman kaybetmiş olacaksın. Dershaneye gitmezsen özel ders almazsan kazanamazsın diye bir kural yok. Her şey insanın içinde bitiyor. Kurucusu olduğum sitemin bir sloganı var. Kendine İnan, Başaracaksın diye. Bunu uygularsan altından kalkacağına şüphem yok. Bir de programlı ve düzenli çalışmanı tavsiye ederim. Başka sorun varsa infoyglys@gmail.com'dan bana sorabilirsin. Kurucusu olduğum site; ygly-s.blogspot.com.tr istersen içerikleri inceleyebilirsin.
  • Yazanlara çok teşekkür ederim.



    Hoca Nasreddin, oğluyla birlikte köyüne gidiyormuş. Oğlunu eşeğe bindirmiş, kendisi yürümüş. Karşıdan gelenler, oğlunu göstererek:



    —“ Ak sakallı adam yürürken bacak kadar velet eşekte gidiyor. Zamane çocuğu işte.” , demişler.



    Hoca oğlunu indirip kendisi binmiş. Az sonra birkaç kişiyle daha karşılaşmışlar. Bunlar ise:



    — “Koca adama bak! Bu sıcakta minnacık çocuğu yaya yürütüyor. Hiç insafı yok.” demişler.



    Hoca, eşeğe oğlunu da bindirmiş. Çok geçmeden yine üç beş kişiye rastlamışlar. Adamlar:



    — “Zavallı hayvan! Düşüp ölecek! Hiç acımadan iki kişi birden binmişler üstüne!” demişler.



    Hoca inmiş, oğlunu da indirmiş. Eşek önde, onlar arkada ilerlemişler. Biraz sonra, yol kıyısında duranlar:



    — “Amma aptal adammış bu hoca, Eşek bomboş gidiyor, kendisi oğlu ile kan ter için de arkasından koşuyor!” diye konuşmaya başlamışlar.



    Aslında durumun bu hikayedeki'nden farksız olduğunu anladım yapamazsın olmaz diyenlerin isimlerini not aldım 8 ay sonra ya haklarını teslim ederim ya da olduğunu göstermiş olurum inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu sene dershaneye gitmedim 26k okul birincisiyim.Dershaneye giden arkadaşlarımda oldu özel okulada hepsinden iyi yaptım.Sen kendine güven ve başkalarının ne dediğine bakma he 26k düşük gelebilir sen tıp istiyorsun ama ben son sene çalışmaya başladım mutlaka senın alt yapın vardır zaten tıp ıstıyorsan.İnsanların ne dediklerini umursama uzun bir dönem içine gireceksin kendini motive etmeyi öğrenmeye başlamalısın ve şunu söyliyim anlaşabilirsen bir rehber hocası bul arada konuş sana yol göstersin tüm sene tek başına uğraşmak yoruyor insanı.(geçen senede bizim okul 1.ciside dershaneye gitmemişti 19k yapmıştı) :D
  • Bencede tınlama hiç. Sınava yakın özel ders alırsın olmadı annen baban sıkıştırırsa. Herkesin her konuda fikri var ki. Annenin arkadaşları hiç üniversite sınavına girmişler mi de nasıl çalışılır ne yapılır biliyorlar sanki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.