Şimdi Ara

Lütfen yardım edin! Kulaklık tavsiyesi lazım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba

    Daha önce de kulaklık ile ilgili bir çok araştırmam oldu birkaç kulaklık modeli belirledim ama extradan aradığım kriterlere uygun kulaklık önerilerinin hepsine açığım. Aradığım kriterlerin hepsini yazıyorum:

    1) Kulaküstü/Kafabantlı bir model istiyorum sürekli önündeki silikon başlığın kaybolmasından ve kulağımdan kayıp düşmelerinden bıktığım için kulaküstü model olursa iyi olur.

    2) Kulağın dışarıya ses vermeyip dışarıdan da ses almaması iyi olur izolasyonu iyi olan birşey istiyorum.

    3) Hertz aralığı 20-20.000'den geniş bir banda sahip olsun istiyorum eğer bu beklentim çok fazla ise 20-20.000 aralığında da olabilir. Sorun değil. Yeterki en zayıf sesi bile duyabileyim yani bir müzikteki en ufak bir "tın" sesini bile duyayım.

    4) Desibeli yüksek olsun istiyorum 100 dB'yi geçen bişi olursa çok iyi olur. Ya da hangisi iyi olursa öyle olsun açıkcası bu konuda cidden cahilim.

    5) Empedans hakkında birkaç şey okudum ama hala ne işe yaradığını anlayamadım bilen arkadaşlar bunun da iyi olanına göre öneri verebilirse çok memnun olurum.

    6) THD denen bir şey varmış bunun %1'in altında olması iyi olurmuş eğer mümkünse böyle bir özellik olsun bir de bunun ne anlama geldiğini bana anlatabilirseniz çok memnun olurum.

    7) Genelde önceki kullandığım modellerde ucuz bir kulaklık aldığım zaman süngeri felan gevşeyip veya parçalanıp düşüyordu öyle bişi olmasını ve kulağımı uzun süreli kullanımlarda rahatsız etmesini istemiyorum. Bu konuda iyi olan bir kulaklığa ihtiyacım var en önemli unsur bu benim için. Yani genel itibarı ile almışken iyi dayanan uzun ömre sahip olan bişi olması çok iyi olur.

    8) Ses kalitesinin çok iyi olması önemli değil ama dinlediğim müziğin hışırtılı veyahut cızırtılı gelmesini ve bir süre sonra ses kalitesinin düşmesini istemiyorum bas ve ses netliği iyi olsun mümkün olduğunca temiz ses almak istiyorum.

    9) Her nekadar dışarda oldukça büyük ve abes dursa da Gaming ve DJ kulaklıkları oldukça hoşuma gidiyor. Öyle küçük, cicili bicili bir şey istemiyorum. Mikrofon özelliği olan bir kulaklık ise mikrofon aparatı çıkarılabilen bişi olsun istiyorum ayrıca alacağım kulaklık kulağımı tamamen örtsün istiyorum yani biraz büyük bir ayaya sahip olsun (çok büyük olmasına gerek yok).

    10) Bütçemin 400-450 TL civarında olduğunu söylemek isterim ama cidden hakkını veren birşey ise 500 TL bile harcamaya hazırım. Daha fazlası bana pahalıya kaçar maalesef.

    Bu kriterler dahilinde gelen her türlü öneriye açığım lütfen şu cahil arkadaşınıza iyi bir tavsiyede bulunun yorum yapan ve önerilerde bulunan herkese teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.