Şimdi Ara

Lütfen yardım :) Alt tablodaki veriyi diğer tabloyada eklemek.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar benim takıldığım bir sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim.
    mysql veritabanım var üyelik sistemim mevcut üyelerin kayıt tarihi vede bitiş süreleri var
    üyenin bilgileri üye tablosunda yer alıyor başlangıç vede bitiş zamanıda bu tablonun içindeler.
    üye listesi diye bir tablomuz daha var orada üyeleri ekliyorum ve sıralaya biliyorum fakat bu listede bitiş tarihlerini göremiyorum
    benim istediğim tekşey üye tablosunda olan bitiş tarihini üyeyi seçtiğimde direkt olarak üyelistesinede sql tablosuna eklesin istiyorum

    yani uye tablosundaki bitis_tarih tablosunu uye_list tablosundada bitis_tarih tablosu oluşturup oraya yazsın istiyorum nasıl yapabiliri.

    Kaç zamandır uğraşıyorum bulaadım delircem :D işin ilginç yanı üyeyi alt tablodanda sorgulayamıyorum ondan uye_list tablosunun içindede yazılmasını istiyorum ilerdegene sorun yaşamak istemiyorum.

    Şimdiden cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.







  • Valla arkadaşım sorunu okurken kafam biraz karıştı ama az çok senin Trigger'lara ihtiyacın var gibime geldi. Hani demişsin ya "benim istediğim tekşey üye tablosunda olan bitiş tarihini üyeyi seçtiğimde direkt olarak üyelistesinede sql tablosuna eklesin istiyorum" diye. İşte sen burda güncelleme yapıyorsun ve istediğin kaydın otomatik olarak üyelistesi adındaki tabloya kaydolmasını istiyorsun. Bu Trigger'ların görevidir. Sen MySql Trigger diye bi araştır internette. Ben MsSql'deki kullanımını biliyorum. MySql'deki kullanımı konusunda pek yardım edemem ama Trigger'ler senin işini görecektir ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.