Şimdi Ara

Lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir arkadaşın kuşu çok hastaymış ölmek üzereymiş ve bir foruma yazmış yardım istemiş. Ben de onun yazdıklarını buraya aktararak size sormak istedim. Ben de bir yardımım dokunsun istiyorum.


    dişi muhabbet kuşumun solunum sıkıntısını aranızda bilmeyen yoktur. ne yaptık ettik doxymix bulduk. dün vermeye başladığımdan beri kusuyor. önceleri ilaç tadından dedim ama ilaç vermediğim zamanlarda da kusuyor. kusmuğu köpüklü ve salyalı şekilde. kokusu nasıl olmalı bilmiyorum ama kusmuğunu kokladığımda evet bir koku alıyorum. ağır ve mide bulandıran bir koku değil ama kokusu var. antibiyotiğin mantarı şiddetlendirdiğini okudum bir yerde. bu ilacı almadan bu kusma hareketi hiç yoktu yeni başladı. dışkısı sulu, olması gereken gibi değil ama yemli de değil. bu kusmasının sebebi nedir sizce?

    bu arada dipnot: bir hafta önce triflucan tedavisi uyguladım. entrobac ve vitamini de verildi. doxymix’e dün başlandı.


    dışkı fotoğrafını da ekledim.


    Lütfen yardım


    kusmukları da şu şekilde:


    Lütfen yardım

    ilaçları kestim artık daha tövbe bir şey vermem. hala yiyor ufak tefek, su da içiyor, tünekte duruyor. hali bitkin tabii. kabarık ve sürekli uyku halinde. hala elimi uzatınca hırçın, parmağımı felaket ısırıyor. eskiden de böyleydi. elimi kafesin içine sokunca hemen elime geliyor dışarı çıkaracağımı sanıyor.😔 yavrum benim mücadele ediyor ama vücudu izin vermiyor. başka kafesimiz yoktu mecbur aynı kafestelerdi. başka kafes alıp ikisini ayırdım. acaba hiçbir şey yapmasa mıydım bilmiyorum. hala uçabiliyor. elime alayım azıcık dedim, kondu elime hemen uçuverdi. enerjisini kaybetmesine izin vermiyorum hemen kafesine geri koydum. kusması devam ediyor. hayvancağız iki lokma alıyor ağzına onu da çıkartıyor. antibiyotiği iyi bir şey sandım verdim işte. keşke elden ayaktan düştüğünde son çare olarak verseydim. tecrübemi en sevdiğim kuşumun üzerinde kazanmış oldum. bu da bana hiç unutamayacağım iyi bir ders oldu. sabahtan beri ağlıyorum. ölecekse bile keşke acı çekmeden ölse diye dua ediyorum. elimden gelen her şeyi yapmaya çalıştım ama daha da dibe battık. şimdi tek isteğim şu antibiyotiğin vücudundan bir an önce atılması. saatleri sayıyorum yani o derece. sizin dediğiniz gibi internette okudum antibiyotik mantarı daha da şiddetlendirirmiş. hiç mantar belirtisi de yoktu ki çıldıracağım artık nereden geldi bu benim başıma.😔bugün son bir kez içireyim dedim ağzına damlattığım gibi kusmaya başladı. zorla verdiğimi de geri çıkarttı. sanırım artık vücudu kendi kendini yiyor. gagasının üzeri de morarmaya başlamış. yolun sonuna geldik galiba. bari sevdiği şeyleri yapayım da yesin biraz. 😔


    maalesef artık sürekli böyle. yem yemeye çalışıyor hayvancağız. yediklerini bi kusmasa belki enerjisini toparlayacak ama giren geri çıkıyor, 1 dakika bile durmuyor kursağında. tek ümidim henüz tünekten düşmemiş olması. saatleri deviriyoruz artık sadece…


    https://streamable.com/1qseu1



    Bu arkadaş ne yapmalı, kuş ölmeden son bir çare olarak yardım edebilir misiniz?








  • solunum yolu için en etkili ilaç tetradox ve ağır değil kuşlar için.


    başka forumdan okumuştum bende bu yoruma göre hareket etmiştim o gün. 3/1 oranda yapabilirsin. ağır olmaz autgmentin gibi etkili değil ila. tetradox etkisi çok değil doz aşımında yani. ben 4/1 filan yapmıştım. max 3/1 kadar inebilirsiniz yani.


    "Burdan kuşunda solunum problemi(broşit,astım,solunum güçlüğü,hırıltı vs.) olan tüm muhabbet kuşusever arkadaşlara sesleniyorum.Ben 2 hafta boyunca kuşun suluğuna aviastım kattım iyileşme sağlayamadım.Yine 1 hafta boyunca suluğuna 200 mg amoklavin karıştırdım hiçbir sonuç alamadım.Forumda farklı başlıklarda okuduğum bir çok metodu denedim ancak iyileşmeyi forumdaki hido94 kardeşimizin söylediği tetradox ilacıyla sağlayabildim.Tetradox 100 mg tablet (eczaneden temin ediniz) kapsülün 3'te 1'ini yarım suluğa karıştırın.5 gün uygulayın Allah'ın izniyle kuşunuz iyileşir.Kuşumuz nefes alamamaktan nerdeyse uyuyamaz haldeydi,şu anda gayet sağlıklı ve neşeli ."






    ilaçı kesti ise eğer, probiyotik ve vitamin takviyesi yapsın, yemini zorla yedirsin . aç kalırsa güçten düşer





  • Çok sağolun.

  • ShibLeg kullanıcısına yanıt

    Ölmüş maalesef 😞 Çok üzüldüm.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.