Şimdi Ara

Lütfen! Köpeğimle ilgili. Önemli bir sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba,
    Size bir sorum olacak bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. zira bunun burada çözülecek bir konu olmadığını biliyorum sadece görüş fikir ve önerileri almak için yazıyorum.

    5 aylık bir köpeğim var. Cinsi tam belli değil veteriner tam bişi söyleyemiyor annesi süs köpeği babası belli değil 1.5 aylıkken aldım.

    Konuya geçelim, köpeğim gündüzleri pek sesi çıkmamasına rağmen özellikle gece sürekli havlıyordu. bende gece yuvasının kapısnı açık bırakıyorum dolaşıyor böylece susuyor ve kimseyi rahatsız etmiyordu. Gecen gece sahur vakti biraderimi camda görünce ona doğru koşmaya başladı ve yoldan karşıya geçerken araba çarptı köpeğe. (yolun karşısında oturuyor arada yol var evler arası). Aslında tam çarptı denemez, araba bunu görüp frene abandı ama duramadı ve kayarak hayvana çarptı, çarpmanın etkisiyle hayvan yanda bulunan park halindeki başka bir araca çarptı ve oradan koşarak yuvasına girdi. olay güzümün önünde meydana geldi. Hemen gidip bir baktım ama havyanda hiç bir ezik kırık yara izi vs bişi yoktu. Beni görünce üzerime atladı falan yürümesinde koşmasında bir sıkıntı göremedim tüm vucudunu inceledim bacaklarını falan kırık ezik yara falan hiç bişi göremedim. sonra kaza yerine gittim ki her yer yapış yapış bir sıvı ile dolu. Asfalt olsun park halindeki aracın teker ve kapısı ve köpeğin koşarken izlediği yollar. idrar değil daha yoğun ve yapışkan bir beyazımsı sıvı. Tekrar köpeği incelediğimde yine bir ize rastlamadım, gündüz tekrar inceledim hiç bişi yok. Hareket tavırlarında da bişi göremeyince veterinere götürme ihtiyacı duymadım. Bugun tam 3 gün oldu ve bişi farkettim. KÖPEK HİÇ HAVLAMIYOR. önceden bir kedi yada yabancı birini görünce kıyametleri kopartan hayvan şimdi kediyi görünce peşine koşuyor ama hiç ses yok. yada yabancı birini görünce koşuyor ama en ufak bir havlama yok. Bunu olayın olduğu gün öğleden sonra farkettim ve bungun 3.gün sürekli takip ediyorum hiç havlamıyor, yada havlayamıyor. bir iki kere kediye hırladığını gördüm ama harici köpekten hiç ses çıkmıyor. Kafesinin önünden gecen kediler için kıyametleri kopartan hayvan şimdi sadece tellere asılıyor koşturuyor ama havlama yok :( sorduğum birkaç kişi bana köpeğin çarpma ile çok korktuğunu oyüzden havlamadığını bir çeşit şoka girip böyle pisikkolojik bir olay yaşadığını zamanla düzeleceğini söylediler. Bu ne kadar doğrudur bilmiyorum.
    Sizden bu konu hakkında bildiklerinizi, önerilerinizi veterinerlik bir durum olup olmadığını yada başınıza geldiyse nasıl sonuçlandığını öğrenmek için yardım istiyorum. İlgilenirseniz çok memnun olurum. Köpeğin resminide ekte gönderiyorum cinsi hakkında bilgi sahibi olan varsada görüşleri alabilrim. şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum. Herkese iyi ramazanlar dilerim.

     Lütfen! Köpeğimle ilgili. Önemli bir sorun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbalturk -- 7 Temmuz 2015; 3:35:01 >







  • Köpeğini veterinere götürmemekle en kötü şeyi yapmışsın. Ki bir sıvı çıktı diyorsun.

    Tam olarak nasıl çarptı araba bilemiyorum ama korktuğu için havlamıyor olması yüzde 60 70..


    Ama sadece havlamıyorsa içten bir yara olmuş olabilir. Psikolojisi bozulmuş bir köpek daha doğrusu korkmuş bir köpek çevreye tepki vermez. Titrer ve gözleri daha sert bakar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beytullahozdemir -- 8 Temmuz 2015; 17:11:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mutlaka veterinere gidin.Yapışkan sıvı frenden dolayı eriyen lastik olabilir ama riske atmaya değmez.Zaten birşeyi yoksa ücret bile almaz veteriner.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.