Şimdi Ara

Lütfen futboldan elinizi ayağınızı çekin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hayır TFF'ye demiyorum.
    Hayır MHK'ya demiyorum.
    Ya da sizin "sorun" olarak gördüklerinize demiyorum.

    Onların hepsi değişti, ama futbolumuz hep geri gidiyor, bir kere dönüp hata bizde olabilir mi dediniz mi?

    Türk futbolunun kanseri taraftarlarıdır arkadaşlar.

    Her sene şampiyon olalım istiyorsunuz, ne için? Okula gidip arkadaşınıza "Ahahah en son clye gittiğinizde ps2 vardı agagagag" yapabilmek için?
    Noluyor bunu yapınca? Yönetiminiz baskıya giriyor, ya şampiyon olacağım ya da beni bu koltuktan ederler, hocayı ederler diye düşünüyor.

    Ne yapıyor? Geleceği düşünmüyor, getiriyor Falcao, Nzonzi, Lemina, Seri, Babel gibi oyuncuları, takım maaşı €50m oluyor, şampiyon oluyor diğer takımlar yavaşça batarken kendisi hiç kâr etmese de günü kurtarmış oluyor, hoop seneye bir gram ileri gitmemiş kadro, yine kötü oyun devam ediyor.

    GS'liler alınmasın, bu hepimizin sorunu, şimdi kendi takımımdan örnek vereyim:

    2 Sene şampiyon olmuşsun, 3. sene gidiyorsun getirdiğin adamlara bak:Love, Negredo, Medel, Pepe, Lens... Hepsi yaşlı ve yüksek maliyetli oyuncular, ne için? 3. sene şampiyon olucan rakiplerin batıcak diye dimi... Aferim, bu politikayla kendini batırdın, şampiyon olamadın, bu maliyetlerin üzerinden de kalkamadın kendin battın... Ne için? Günü kurtarmak, amaan batırırsam da sonraki yönetim düşünsün!?!
    Ne olurdu bu seneki yapılanmaya o sene başlasak? Dolduracaktın 26-27 yaşlarında oyuncular, 2 tane de 20-22 bandında genç, belki 2 sene içinde, yani şu an, sistemli bir takım izliyor olurduk...



    Şimdi Fenerin kadroda kısmen genç denebilecek oyunculara bakalım: Jailson, Altay, Ozan, Deniz, Vedat, Tolga, Zajc... Şu kadroya hep giremiyor falan deyin demeyin, bunlar ilk 11 kalitesinde mi? Evet. Formu düşer eder ayrı.
    TS'ye bakalım: A. Ömür, Parmak, Doğan Erdoğan, Yusuf Sarı, Uğurcan... Bunlar da aynı şekilde evet Y. Sarı, Doğan Erdoğan ligde çok formsuzdu, ama ilk 11 oynar mı oynar?

    Şimdi bu iki takım böyle düşük maaşlı oyuncularla bir şeyler yapmaya çalışıyor, sen gidiyorsun bunlara şampiyonluğu vermeyecem diye 6 tane oyuncuya TRABZONSPORUN TOPLAM MAAŞ BÜTÇESİ olan €20m kadar maaş bağlıyorsun!(Feguli, Babel, Nzonzi, Falcao, Seri, Belhanda)

    Bu haksız rekabettir, bu kendi geleceğini değil sadece, rakiplerinin de geleceğiyle oynamaktır.

    Ne oldu TS'yi, FB'yi şampiyon yapmadın diyelim, ee ne olacak seneye? Sen hop başa döneceksin. Yine kötü oyun, rakibin yine yok çünkü onlar pahalı kadroya sahip değil, senin gibi yüksek bütçeleri yok(CL geliri), ee senin de üstüne koyduğun bir şey yok. Ne oldu ülke futbolu? Yerinde saydı.



    Kimse alınmasın gücenmesin, şu anda bu haksız rekabeti oluşturan GS o yüzden GS üzerinden gidiyorum, dediğim gibi 2 sene önce biz yaptık ve o zaman da kızdım, kötü yoldayız dedim.

    He şimdi gelelim bizim taraftara...


    Ne olacak kardeşim Avcı istifa etse? Ne istiyorsunuz hemen şampiyon olmak mı? Bırakın 2-3 sene dursun adam, izlemeyin moraliniz bozuluyorsa... İlk defa uzun yıllar gidebilecek bir kemik kadromuz var: Dorukhan, Oğuzhan, Ljajic, Nkodou, Diaby, Güven, Roco, Rebocho, çok da genç olmasa da Douglas, bunlar 4-5 sene gidebilecek bir kadro. Avcı Başakşehirde çok daha kalitesiz adamları 2 senede ilk 3'e soktu...

    Ne olacak Avcı gitse sanıyorsunuz? Sergen gelince daha mı iyi olacak? Hayır adamlarımızın kalitesi belli, hiçbiir Nzonzi, Falcao, Babel falan değil kusura bakmayın, onlar gibi anında kalitelerini gösteremezler sistemsiz bir takımda. Bize sistem lazım bu da zamanla olur.

    Şu an ligin doğrusunu yapıyoruz, uzun vadede başarı hedefliyoruz TS'nin başlattığı, Fener'in devam ettirdiği gibi.
    Buna GS katılmaz ve şampiyon olmaya devam ederse hiçbir anlamı olmayacak evet. Ama ben inanıyorum ki bu sene şampiyonluğu kaçırırlarsa onlar da katılacaklar MECBURİYETTEN. Çünkü bütçeleri bir daha 17/18 gibi €45m harcamaya el vermeyecek.
    O zaman haksız rekabet ortadan kalkar, 4 takımımız da düşük bütçeyle yarışırsa lig olarak küçülmüş olsak da doğru yola girmiş oluruz.


    O yüzden taraftara diyorum, yakasını bırakın ligin, her şampiyon olamayanı kovdurursanız takım yine anlık başarı için gider 33 yaşındaki adama €3m verir, yine başa döneriz! Ne istediğinizi bilmiyorsunuz...



    Tekrar söylüyorum, kimse alınmasın gücenmesin, bunlar ligimizin gerçekleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiuser -- 25 Ekim 2019; 13:12:9 >







  • Ferdi yedek ozan sağ açık oynuyor.Bizim taraftar da buna alkış tutuyor.

    Deniz türüç vb çöplere dünya para veriliyor ikş gol atınca kral ilan ediliyorlar.

    Skrtrl gibi bir kazma yıllarca bu forumda ligin en iyi stoperi diye lanse edildi.Kjaer Alves defansından skrtele attan inip eşşeğe binmek resmen.

    Beşiktaş Gs Fb hepsi aynı şeyleri yapıyor.

    Rvp falcao ders alır mı bu takımlar sanmam hala daha yapacaklardır.

    Geçen seneki ayew slimani facialrını saymıyorum bile



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 25 Ekim 2019; 14:6:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DBF37AF64

    Ferdi yedek ozan sağ açık oynuyor.Bizim taraftar da buna alkış tutuyor.

    Deniz türüç vb çöplere dünya para veriliyor ikş gol atınca kral ilan ediliyorlar.

    Skrtrl gibi bir kazma yıllarca bu forumda ligin en iyi stoperi diye lanse edildi.Kjaer Alves defansından skrtele attan inip eşşeğe binmek resmen.

    Beşiktaş Gs Fb hepsi aynı şeyleri yapıyor.

    Rvp falcao ders alır mı bu takımlar sanmam hala daha yapacaklardır.

    Geçen seneki ayew slimani facialrını saymıyorum bile
    Haklısın, malesef böyle, sizinkiler de sevinmişti Slimani, Ayewlere... Böyle saçma transferlerle yıllarımızı çöpe atıyoruz ve bunun sorumlusu her sene başarı bekleyen taraftar. Bunun da sosyolojik sebebine inmek lazım, neden insanlar futbolu bu kadar hayatlarının merkezine koyuyor? Yani futbol kültürümüz mü sorun acaba? Bir söylem vardır ya futbol fakirler için çıkıp zenginlerin oyunu olmuştur diye. Yani cidden futbol eğitim seviyesi düşük insanlara hitap ettiği için mi acaba fanatik kitle, takımların kanseri haline geliyor? Bakın şuraya yazdığım yazının okuma süresi 2 dakika, abartmıyorum, buraya girip şunun tamamını okuyan %1'dir...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.