Şimdi Ara

Lütfen bana Olta takımı için yardım edermisiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son zamanlarda hobi amaçlı balık tutma sevdasına kapıldım nedense (ALLAH yardımcın olsun. :D ). Denizde gölde ne bileyim atayım çekeyim ama bunu yaparkende zevk alayım istiyorum. Balık yakalamasamda olur. ;) Şimdi diyeceksiniz ki bunun için 50 tl lik bir takım yeter ama ben böyle düşünmüyorum. O yüzden kaliteli bir takıım olsun istiyorum. Gezi ve tatillerimde bavulumun bir köşesinede sıkıştracak ölçülerde de olsun istiyorum. Biraz araştırdım ve şu iki kamışta karar kıldım.

    http://www.avmarketi.com/asp/product/164199/Shimano-Vengeance-STC-240-Medium-olta-kamisi
    http://www.balikmarketim.com/dam-shadow-tele-240-cm-mini-spin-olta-kamisi--7-20-gr-

    Gönlüm fiyat ve halka sayısı bakımından D.A.M dan yana. Ama Gr bakımından Shimanodan yana.

    Sizlerden ricam benim için hayatında iki kere es kaza olta eline almış biri için bu iki kamıştan hangisini seçmeliyim sizce niye. İkinci olarak bu makinelerde kullanabileceğim gerek ayrı ayrı gerekse bir tanede olabilir makine tavsiyesinde bulunabilirmisiniz. Tuzlu suya dayanıklı olsun.

    Üçüncü olarak bu kamışlar ve makinelerle kullanabileceğim bir misina tavsiyesi.

    Dördüncü olarakta gölde kullanabileceğim hazır yem yada kaşık artık ne deniyorsa :) yem takımı.

    Beşinci olarakta özellikle yazın gitmeyi planladığım antalya tatilim için denizde kullanabileceğim yem çeşitleri önerebilirmisiniz. Tutacağım balığın cinsi çok önemli değil. Belkide tutup sonra denize geri salacağım. Benimki dediğim gibi hobi amaçlı şimdilik.

    Bütçeye gelince çok ucuz yada çok pahalı olmasın. kamışlar hariç 100- 200 - 300 - 400 arası bir şey olabilir. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.







  • Ben elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyım.İlk önce bu seçtiğiniz kamışlarla yapacağınız av at-çek avları olur.Hedef balıklarınız levrek,turna öncelikli olmak üzere saldırgan balıklardır.Yani kıyıdan beklemeli av yapabileceğiniz bir takım olmaz.Sahte balıklarla ve hafif şamandıra sistemleri ile küçük silikon balıklarla av yapabilirsiniz.Seçtiğiniz kamışlardan elbette Shimano kalitelidir ama benim size önereceğim benimde kullanmakta olduğum Okuma V-System 270 cm 10-40 gr atarlı spin kamıştır.Okuma ömür boyu garantili bir firmadır ve kamışın yanında bazuka hediye etmektedir.Makineye gelince 30 luk veya 40 lık kafaya sahip hafif makineler tercihiniz olmalıdır.Benim kullandığım makine Okuma Trio S40 kesinlikle öneririm.6.2 devir oranı ve hafifliğiyle harika bir makinadır.Pahalıya kaçar derseniz yakın arkadaşımın kullandığı Okuma Avenger 40'ı da önerebilirim.Bu makinalar ve kamış asla sizi yarı yolda bırakmaz ve ömür boyu Okuma garantilidir.Misina ise Okuma Seabass 0,28 mm levreğe özel yapılmış misinayı tercih edebilirsin.Hepsi Okuma oldu ama %20 indirim varken güzel bir fırsatla aldığım için böyle oldu.Misinada ip misina at-çek avlarında pek tercih edilmez çünkü çok düğümlenir biraz ustalık ister onun için yumuşak,gam yapmayan misinalara yönelmelisin.Biz Antalya'da genellikle levrek için sarı,turuncu renk ağırlıklı,turna için kırmızı kafa,sade beyaz,palamut için mavi ağırlıklı sahte balıklar kullanırız.Ayrıca levrek için 5 cm civarında silikon balıklarda iş yapar.




  • Aynen arkadaşıma Katılıyorum okuma derim bende kullanıyorum son derece güzel hadi bakalım rast gele

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardes albastarin dr die bi seriisi var makinada uygun cok saglm tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEKADAM.

    Ben elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyım.İlk önce bu seçtiğiniz kamışlarla yapacağınız av at-çek avları olur.Hedef balıklarınız levrek,turna öncelikli olmak üzere saldırgan balıklardır.Yani kıyıdan beklemeli av yapabileceğiniz bir takım olmaz.Sahte balıklarla ve hafif şamandıra sistemleri ile küçük silikon balıklarla av yapabilirsiniz.Seçtiğiniz kamışlardan elbette Shimano kalitelidir ama benim size önereceğim benimde kullanmakta olduğum Okuma V-System 270 cm 10-40 gr atarlı spin kamıştır.Okuma ömür boyu garantili bir firmadır ve kamışın yanında bazuka hediye etmektedir.Makineye gelince 30 luk veya 40 lık kafaya sahip hafif makineler tercihiniz olmalıdır.Benim kullandığım makine Okuma Trio S40 kesinlikle öneririm.6.2 devir oranı ve hafifliğiyle harika bir makinadır.Pahalıya kaçar derseniz yakın arkadaşımın kullandığı Okuma Avenger 40'ı da önerebilirim.Bu makinalar ve kamış asla sizi yarı yolda bırakmaz ve ömür boyu Okuma garantilidir.Misina ise Okuma Seabass 0,28 mm levreğe özel yapılmış misinayı tercih edebilirsin.Hepsi Okuma oldu ama %20 indirim varken güzel bir fırsatla aldığım için böyle oldu.Misinada ip misina at-çek avlarında pek tercih edilmez çünkü çok düğümlenir biraz ustalık ister onun için yumuşak,gam yapmayan misinalara yönelmelisin.Biz Antalya'da genellikle levrek için sarı,turuncu renk ağırlıklı,turna için kırmızı kafa,sade beyaz,palamut için mavi ağırlıklı sahte balıklar kullanırız.Ayrıca levrek için 5 cm civarında silikon balıklarda iş yapar.

    öncelikle çok teşekkür ederim ama benim iin kapalı boyda önemli. sonuçta bavuluma koyup taşımak istiyorum bu dediğniz oltayı bir çok forum sitesinde övmüşler. inceledim gerçekten güzel br kamış ve makine. ama kapalı boyunda50 cm civarlarında olması için o modelleri söylemiştim.




  • Aynı marka ve modelin 240 cm lik teleskopik yani iç içe geçen modeli var.Kapalı boy 61 cm.

    ''Okuma Vsystem Tele Spin 8'0 240cm 10-40g Kamış'' yazarak aratabilirsin.Ayrıca senin seçtiğin Shimano kaliteli rahatlıkla alabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEKADAM. -- 13 Nisan 2015; 19:40:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.