Şimdi Ara

Lucescu Ligi Tanıyor vs. Savları Safsataları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Chandler Bing kullanıcısına yanıt
    Bir daha konuyu tam okuyup yazarsanız boş yere yorulmazsınız arkadaşta aynı şeyi söyledi. Ayrıca yine söylüyorum biz Lucescu ligi tanıyor o zaman gelsin demiyoruz. Cidden bunu açıklamamız mı gerekiyor? Kendiniz çıkarmalısınız bunu bence. Lucescu'nun taktik bilgisi teknik direktörlüğü yanında ligi tanıması pozitif bir özellik. Tekrarlıyorum kimse Lucescu ligi tanıdığı için gelsin demiyor. Herkes Lucescu'nun Türkiye liginde neler yaptığını biliyor ondan istiyor gelmesini. Yoksa dediğiniz gibi ben Lucescu'dan daha iyi tanıyorum ligi bütün maçlarını takip ediyorum fln ben olayım o zaman td. ya da forumda onlarca Einstein var hocaların yaptığının arkasını göremeyip körü körüne eleştiren(Mesela Ceyhun'un oynamasını) onlardan biri olsun.
  • Sonuna kadar katılıyorum. Konuyu açan kişi Lucescu kötü, gelmesin dememiş veya Lucescu'yu eleştirmemiş. Bazı taraftarları eleştirmiş.
    Yine bu şahıslar gelip anlamadan etmeden Mancini Lucescu karşılaştırması yapmışlar. Adam Lucescu kötü, gelmesin demiyor, zaten ligi tanıyor gelsin argümanıyla çelişkiye düşmeyin diyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ©webeta

    Sonuna kadar katılıyorum. Konuyu açan kişi Lucescu kötü, gelmesin dememiş veya Lucescu'yu eleştirmemiş. Bazı taraftarları eleştirmiş.
    Yine bu şahıslar gelip anlamadan etmeden Mancini Lucescu karşılaştırması yapmışlar. Adam Lucescu kötü, gelmesin demiyor, zaten ligi tanıyor gelsin argümanıyla çelişkiye düşmeyin diyor.

    Söylediklerimi harfiyen anlayan birini görmek çok güzel. Teşekkür ederim hocam.
  • quote:

    -Arkadaşlar herkes tutturmuş Lucescu ligi tanıyor başarılı olur vs diye. Unuttuğunuz bir şey var ki Luce burda teknik direktörlük yapalı 12 sene gibi bir zaman geçti. Bir insan en son 12 sene önce yönettiği bir ligi nasıl tanıyor olabilir bana açıklar mısınız? Şimdi Akhisar'ın Karabük'ün oyununu sorsak bilecek mi yani? Onları geçtim Fb ve Bjk takımları ile ilgili bir bilgisi oyun analizi hatta oyuncu isimlerini bilmek gibi bir durumu var mı sizce ?


    Çok tartışılmış ben de kendi fikrimi söyleyeyim.

    Ligi tanımak nedir? Burada mesele Türkiye ligini bilmek futbolcuları tanımak değil. Zaten avrupa çalışan birçok teknik direktörün üç büyüklerden ve milli takım seviyesindeki oyunculardan haberi vardır. Mancini gelmeden önce Aydın Yılmaz'ı tanıyordu mesela o zaman tartışılmıştı hatta Mancini ile daha önceden mi anlaşıldı diye nereden tanıyor Aydın'ı. Mancini'nin Aydın'ı tanıması son derece normal. Tanımak da zorunda zaten sonuçta profesyonel bir iş yapıyor. Avrupadaki teknik direktörlerin neredeyse tamamı tanıyordur. Hele ki Mancini seviyesindeki bir teknik direktörün tanımaması saçma olurdu.

    Peki asıl mesele ne? Lucescu'nun ligi tanıyor savı gerçekte şu Türkiye liginin kendine has problemleriyle daha önceden karşılaşmış olduğu için bu sorunlara çözüm üretebiliyor olması mesela Türk futbolcuların duygusal olması üzerinden örnekleyelim.

    Mancini'den bir demeç:

    "Buraya geldiğimde bana hemen şunu söylediler: "Türk futbolcular da Ruslar gibidir. Sopalaman gerekir" Ben böyle olduğunu düşünmüyorum. Sadece böyle alıştırılmışlar. Bu doğru değil. Sopayla takım yönetmem."

    Bu da Lucescu'dan bir demeç:

    "Türk oyuncularla çalışmak çok kolay. Çünkü sahada her şeylerini veriyorlar. Yürekleriyle oynuyorlar. Tabii taktiksel anlamda ve organizasyon anlamında bazı sıkıntılar var. Ama Türk oyuncular çok hızlı, agresif ve yetenekli. Ben bu tür oyuncularla çalışmayı seviyorum çünkü öğrenmeye çok açıklar."

    Önemli olan sorunlara çözüm üretebilmek. Bu aynı zamanda bir tarz meselesi. Fark burada zaten.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yido2


    quote:

    Orijinalden alıntı: Spider-Man

    Safsatayı okuyunca aklıma salata geldi; acıktım.

    Mesajını görünce de canım cacık çekti nedense

    Öyle tencereye böyle kapak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ligi tanıma kısmı haricinde yazıya katılıyorum.

    Ligi tanımaktan kasıt ise her takımın oyun düzenini ve oyuncu adlarını bilmek değildir. Hatta örneğin bence Bilic bile bilmiyordur hepsini. Ligde fiziğe dayalı futbol oynanması vs. şeyler kastediliyor orada. Hoş bu ligi tanımak bir hocanın en fazla 2-3 haftasını alır. 2 takım genel olarak şampiyonluğa oynar 4-5 senede bir bunlara ayar çekilir Beşiktaş şampiyon olur bazen de heyecan katmak adına bir Anadolu kulübü araya serpiştirilir. 5 tane yabancı sınırımız ve bolca kasabımız vardır. Taktik namına yapılacak çok birşey yoktur büyük takımı çalıştırıyorsan kapalı savunmalarla ve kasaplarla baş etmek durumundasın. Zira zeki oyuncularını ligde biçerler vs. Küçük takımı çalıştırıyorsan 90 dakika kalenin yumul. Hoş Eskişehir ve Bursa bunu kendi evlerinde değiştirdiler ama genel itibariyle durum bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.