Şimdi Ara

LPG ve Xenon Görüşünüz nedir ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçenlerde ESP yüzünden satamadığım aracımın (Opel 2007 Vectra 1.6 spor kasa) 30 bin bakımı yaptırdım. Oradaki ustaya LPG sorduğumda;
    -Abi bu arbaya yazık olur zaten bunların motoru güçlü ve az yakar
    Nasıl az yakar uzun yolda 6lt/100 km şehir içi 8,5lt/100 km yakıyor.
    -Abi takacağın BRC sıralı sistemi şehir içi kullanacaksan hiç bi esprisi olmaz. Zaten araç belli bi süre benzinde çalışır
    Tüpü takarken en az 12 delik açacak şasiye, göğsü delecek, boruları kesip T koyacak aralara, bundan sonrada aracın su eksiltmeye başlar başedemezsin..
    -Hmmm...
    Üzerindeki bazı orjinal parçaları çıkarıp lpg uyumlu parça takacak. Araç elektronik, tüpten dolayı arıza yaptığında bilgisayar bize arıza göstermez. Her şey yolunda der ama sorun vardır bununda tespiti zor olur. Servise gittiğinde usta kaputu kaldırıp LPG yi gördümü burun kıvırır. Bakmak istemez, uğraşmaz olmayacak yerlerden arıza verir..
    -eee
    Aracın 10 binde geliyor bakıma LPG den sonra 6 binde gelmen gerekir.
    -Neden ?
    Parça ömrünü kısaltıyor abi..

    Diye bir diyalog geçti aramızda ve bu adam beni LPG den caydırdı.. Şimdi 3.35 liradan benzine dewam ediyorum.. Sizce bu bana söylenenler ne derece doğru
    Katıldığınız veya katılmadığınız noktalar neler, Bu arada BRC sistem bana 2000 TL civarına mâl oluyor (ruhsat montaj vs.)

    ------------------------------------------------------------------------

    Birde bildiğiniz üzere kısa farlar mercekli kısa farlara şuradan alacağım ampulleri taksam acaba mercek ışık dağıtımında sorun çıkartırmı ?
    quote:

    http://www.hepsiburada.com/kamosonic-h11-6000-k-xenon-kit-012178/productDetails.aspx?categoryid=271585&productid=otm012178

    Yoksa mercekli farlar için başka bir çözüm mevcut mu ? Merceğimi sökmem gerekecek :P

    Görüşlerinizi bekliyorum..

    Aracım bu...

     LPG ve Xenon Görüşünüz nedir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ciwata -- 14 Ağustos 2009; 9:44:27 >







  • Senin konuştuğun usta çok bilenlerden kardeş. Ben 2 yıldır LPG ile biniyorum.Sorun bir kere epg valfinden kaynaklandı.Oda zengin yakıt ve fakir yakıt durumundan.Tüpten arıza yaptığında neden araç göstermeyecek anlamadım.Benzin yerine tüp girişi yapılıyor.Beyninden başka bir şeyler sökülmüyorki . Saçmalamış.
    Parça ömrü kısalıyormuşta, usta LPG 'yi görünce bakmazmışta,(Fare ölüsüde olsa aracında parasını verdinmi bakarlar)Artık serrvisler kendileri takıyorlar LPG sistemini o ustana selam söyle.şasinin neresinde zayıflatacak anlamadım.2 boru deliği açıyor bagajda oda saç plakalarda açılan delikler.Şasilerle ne alakası var.Göğüs neden delinecek??? tüpü arabanın koltuğunamı yerleştiriyorlar???
    Birde 1.6 motor az yakar felan demiş.LPG dendemi az yakacak kardeş.Ben kilometrede 160 tl yakıyorum şehir içi.Neredeyse WC ye bile arabayla giderim.Eminim senden daha az yakıyorum.Senin cebindeki para çoksa bilemem. Ama çok daha az yakarsın haberin olaaa.
    Her söylenene inanma,her ustayada.Sen Nasrettin Hoca misali "damdan düşenle konuş" .BRC taktır sorunsuz,servisi çok.
    Bir de mercekli farlarda beyaz ışık çok şık duruyor.Süperde aydınlatıyor.Sadece far lambaları değişiyor ben yaptırdım.Ama kısa farları değişince sisleride beyaz taktır.Yoksa kısalar beyaz sisler sarı çok kötü oluyor.İnternetten alabileceğin gibi bir aksesuarcıdanda alıp taktırabilirsin.




  • Öncelikle alaka gösterip cevap verdiğin için teşekkürler..

    Servislerin takdığını yazmışın.. Aradım Antalya yetkili servisi OPEL mühendisleri tarafından onaylanan bi marka varmış sadece onu takıyorlar ayrıca henüz eğitimini almamışlar 1-2 ay içerisinde uygulamalar başlayacak dedi. İlk gidenlerden olmamak için biraz daha beklicem sanırım..

    Xenon için kiti sipariş ettim bakalım nasıl olacak..
    Bu arada ekipler çevirdiğinden bu yana sisleri kullanmıyorum sanırım bundan sonrada kullanmam..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.