Şimdi Ara

LPG ve Düşük yakıt tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2005 model Renault Clio hb 1,2 16v aracım var ve her gün 60 km yol yapıyorum, ayda ortalama 500 ytl benzine para ödüyorum, araç km de 27 ykrş yakmakta.

    Düşündüm hesap yaptım bu böyle gitmez dedim, ayda 500 ytl vereceğime makul bir çözüm bulmalıyım, düşündüklerime sizinle paylaşmak, yorumlarını ve önerilerinizi almak isterim.

    1- İlk olarak aklma lpg taktırmak geldi, sizce bu 1,2 motora lpg taktırsam nasıl olur, yakıttan ne kadar tasarruf ederim, motordan ne kadar zarar ederim?

    2- Bu aracı satıp dizel az yakan bir araç alma fikri var, bu aracı 16.000 ytl civarına satsam 6-7 bin de ekleyip az yakan hangi aracım alabilirim?

    3- Yine bu aracı satıp, motoru daha güçlü (1,6) iyi bir araç alıp ona lpg taktırsam nasıl olur diye düşündüm, lpg taktırabilecek en uygun araç hangisidir?

    Düşündüklerim bunlar, aklınıza gelen çözüm, öneri ve yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.







  • Dizel araçların bakım masrafları fazladır bence hiç düşünme.Dizel araç servise girdimi benzine göre yaklaşık 100 YTL daha fazla ödenir.
    Ben olsam aynı durumda bu araca LPG taktırır güzel güzel binerim.
  • Kulaktan dolma duyduğum kadarı ile motoru düşük diye bu araç pek lpg önermiyorlar, bu aracı lpg li kullanan var mı?
  • Aracınıza güvenilir bir markanın "Sıralı LPG" sistemini gönül rahatlığıyla uygulatabilirsiniz. Aracınızın motor hacminin bu sistemle doğrudan bir ilgisi yoktur. Kazancınız bu günkü LPG fiyatları ile şehir içinde %30-35, şehirlerarasında %35-40 civarında olacaktır (şu anki fiyatlarla %50 tasarruf diye bir şey söz konusu olamaz). Kısacası aylık tüketiminiz benzinde 500 YTL ise LPG kullanınca 325 YTL civarında olacaktır.

    Dizel konusu ise tam bir muamma. Sanılanın tam aksine dizelin periyodik bakım masrafı benzinden çok yüksek değil. Ancak günümüz modern dizel araçlar yakıt kalitesine karşı çok hassaslar ve ikinci el aldığınız bir dizel araçta sizin aldığınız zamana kadar nasıl bir yakıt kullanıldığını bilemezsiniz. Kötü yakıt ise enjektörlerden turbo sisteme kadar bütün yakıt yollarını hasara uğratabilir. İkinci el alacağınız dizel bir araçta enjektör+turbo arızaları için 5000 YTL lik bir miktarı riske attığınızı gözönüne almalısınız.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir.


    Düzeltme: İmla hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dbdanisman -- 13 Ağustos 2008; 15:47:06 >




  • Hey gidi güzel günler,

    Yukardaki mesajı yazdığımda hala %35 tasarruftan bahsedebiliyormuşuz. Aradan sadece iki buçuk ay geçmiş ve tasarruf oranı %20'nin altına düştü. Yukardaki yazdıklarım tamamen geçersiz duruma geldi.

    Masrafını falan boşverin, temiz bir dizel alın. En kötü olasılıkla turbo ve enjektörleri değiştirirsiniz. Mazot fiyatı benzine eşit olsa bile aynı güçteki benzinli motora göre yakıt tasarrufunuz %25'ten fazla olacaktır.
  • LPG kitimle vedalaştım o yanan sarı sarı ışıklarla vedalaştım artık koç gibi benzinle biniyorum Madem koyun yerine koyuyolar zam zam görsünler LPG tüketimi düşünce kimi koyun yerine koyacaklar
  • lpg ye devam yoksa benzin fiyatları dahada artabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gooogle96 -- 5 Kasım 2008; 23:49:05 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.