Şimdi Ara

LPG ve BUJİ seçimi (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
997
Cevap
30
Favori
376.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sayın o.b.k.
    benim aracım mitsubishi carisma 1999 gl 1.6 100 bg motor kodu 4g92
    ben geçen sene bosch cardan 0242236571 nolu bujiler takıldı anccak aracta gaza yüklenince patlama vs. oluyordu daha sonra ngk orjinal bujilerine dönüm ve yine bu sorun vardı daha sonra sorunun bobin ile buji arasında olan kalemden kaynaklandığını bulduk ama üzerindeki bosch bujileri daha 3000 km olmasına rağmen sökmüştüm ve bu bujileri atmadım ve daha doğrusu atmaya kıyamadım bunları tekrar kullana bilirmiyim yoksa benim aracın buji kodu farklı mı?
  • ARKADAŞLAR MRB. BENDE 94 MODEL ŞAHİN 1.6 ARAÇ VAR,BOSCH HANGİ NUMARALI LPG BUJİSİNİ ALMALIYIM YAZARSANIZ COK MEMNUN OLACAGIM,BEN ARASTIRDIM NUMARASINI BULAMADIM BULDUGUM W7DC DIYE PARCA NUMARSI ONUNDA DOGRO OLDUGUNU BILE BILMIYORUM NEREDEN HANGI NUMARALI BUJİYİ TEMIN ETMELIYIM...
  • sevgili o.b.k bu konu için teşekkürler..

    şu an bosch super4 kullanıyorum.ve bosch un bu lpg bujilerini denemeye karar verdim. -hemen bir dip not: ankara'da bosch car ların çoğunda yok. 40 lira takım fiyatı ile satan tek yer sitelerdeki bosch car servisi. tasdelen cad. no:50 de- fakat bu bujileri kullananınca alt devirlerim canlanıyorsa bu bariz şekilde tork artışı demektir ve bu dediğiniz gibi az devir sayısına neden olur ve tabii ki yakıt tasarrufuna[nşa da]

    bu bujileri kullanıp alt devirleri canlanan (yineleyeyim;tork değeri mi arttı acaba ki boyle değerler geldi ? buna dyno üzerinde test yapan arkadaş cevap verirse sevinirim) arkadaşlar acaba gelen fazla tork ile gaza gelip devir sayılarını mı arttırdı ki "az" bile olsa olması gereken yakıt tasarrufundan bahseden olmadı? benim aklıma gelen yorum bu sizin yorumunuzu da okumak isterim.

    sadece alt devirlerde iyileşme ama yakıt tasarrufu olmayan bir buji takımını super4 leri bırakarak denemem hakkında ne düşünürsünüz ? super4 un de dezavantajları hakkında bir yorum yaparsanız cidden sevinirim. veya sitesinde yazıldığı gibi %40 elektrik gerilimi tasarrufu ve yakıt tüketiminde gozle gorulur tasarruf cümlelerini destekliyor musunuz ?


    veriler:- şu an lpg tüketimim 9 litre civarı. [ş.içi]
    - 2000 model x16xel motor kodlu 1.6 litre hacimli ecotec motor kullanıyorum.
    - motor 110k km. civarında.
    - atiker lpg kiti takılı.
    - enjektörleri yeni değiştim (solenoid valve)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itsme -- 12 Ekim 2010; 2:38:07 >




  • bugün pazarda 98 model 1.4 şahin için el sıkıştım

    lpg taktıramalınca

    ne marka taktırmalıyım ve bu araca en uygun buji hangisidir acaba
  • Süper bir çalışma olmuş emeğine sağlık.
  • aracım 2008 linea 1.4 t-jet 120hp,

    ngk sitesinden lpg bujisini aracın orjinal bujisi ile aynı gösteriyor. 4 taneside 100liranın üzerinde.

    bosch lpg bujilerine baktım 11-12 lira cıvarında tanesi fakat aracım için uygun bosch lpg bujisini bulamadım.
  • Otomobil (Ateşleme bujileri)


    Üretici Model


    Model Silidir Ltr. kW Model yılları Motorkodu Buji LPG/CNG
    2140 / 2137 / 2734 4 1974 - ... UZAM-331.10,412 BP7ES BPR8EIX Detaylar
    LPG=Liquified Petroleum Gas
    CNG=Compressed Natural Gas




    aracım moskowitcz 2140 1500sl diye geçiyor ngk da lpg bujilerimi buldum acaba bosch markasında hangi bujiler bana uygun olabilir?
  • İyi günler arkadaşlar.Yeni bujilerden kullanan arkadaşlara bir sorum olacak, yeni bujilerin alt devirlerde performansı arttırdığını belirtmişsiniz. Peki benzinli kullanımda performans bakımından bir problem (olumsuz anlamda) yaşadınız mı ? Cevaplarsanız çok sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa2

    İyi günler arkadaşlar.Yeni bujilerden kullanan arkadaşlara bir sorum olacak, yeni bujilerin alt devirlerde performansı arttırdığını belirtmişsiniz. Peki benzinli kullanımda performans bakımından bir problem (olumsuz anlamda) yaşadınız mı ? Cevaplarsanız çok sevinirim.

    herhangi bir olumsuzluk yaşamadım önceden nasılsa yine aynı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samet


    quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa2

    İyi günler arkadaşlar.Yeni bujilerden kullanan arkadaşlara bir sorum olacak, yeni bujilerin alt devirlerde performansı arttırdığını belirtmişsiniz. Peki benzinli kullanımda performans bakımından bir problem (olumsuz anlamda) yaşadınız mı ? Cevaplarsanız çok sevinirim.

    herhangi bir olumsuzluk yaşamadım önceden nasılsa yine aynı...


    Cevap için,teşekkür ederim, sağol.
  • Benim herhangi bir sorunum yok.Ffakat olumlu yorumları okuyunca daha verimli yanma adına ben de oto-parça'dan sipariş verdim.

    Bilgilendirme için teşekkürler...

    Düzeltme: Yazım hatası...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greentooth -- 3 Kasım 2010; 18:19:07 >
  • Arkadaşlar dikkatimi çeken bir şey var.
    Aracım 2001 1.6 ford focus. Bosch LPG bujilerini kullandığımda lpg'ye geçene kadarki benzinle çalışma süresinde araç titremeli çalışıyor. Sanki benzindeki yanma düzensizleşti. Fakat lpg'ye geçince çalışması çok daha sessiz ve titreşimsiz oluyor. Sanki araç doğuştan lpg'li dizayn edilmiş gibi.
    Sizlerde de bu gibi bir durum var mı?
  • Bugün bujilerim elime ulaştı, Henüz deneme fırsatım olmadı ama paylaşmak istediğim başka bi husus var.

    Birçok arkadaş gibi ben de oto-parca.net'den sipariş vermiştim.

    Firma ödeme sırasında kargo ücreti olarak benden 6 tl tahsil etti, bugün kargo geldiğinde ödemeli gönderildiği için 4 tl daha ödemek durumunda kaldım.

    Telefon açıp kendilerine bildirdiğimde, dilediğim şekilde iade yapacaklarını, hatta hatalarını telafi etmek için kargo ücretinin tamamını karşılamak istediklerini, 10 tl hesabıma iade edeceklerini söyleyerek banka hesap bilgilerimi aldılar.

    Benimle görüşen Abdullah bey'e ve müşteri güvenini ticaretin önünde tutan oto-parca.net'e teşekkür ediyorum. Herkes güvenle alışveriş yapabilir arkadaşlar, çok değerli bir satıcı...




  • Yolum Adapazarı'na düştüğü bir zaman Abdullah Bey'le bizzat tanışmıştım. Gerçekten de çok değerli bir esnaf. Böyle dürüst esnafların sayılarının artmasını diliyorum.
  • Bende Abdullah Bey'le tanışma fırsatı buldum. Kendisine her türlü kefilimdir. İşini her türlü üst etik değerler içerisinde vede profesyonel bir çizgide müşteri memnuniyetini öncelik alarak yapan değerli bir arkadaşımdır.
    Arkadaşım diyorum; Çünkü kendisiyle buji alış-verişi öncesi hiç bir tanışıklığımız olmamasına rağmen, ilk tanışma esnasında ticaret ötesi göstermiş olduğu ilgi, eminim sizlerinde tanıştıktan sonra benim gibi düşünmenizi sağlayacaktır. ALLAH kendilerine hayırlı işler versin, bizlere onlar gibi esnaflar lazım.



    "mavi ford focus"
  • Arkadaşlar forumdaki verdiğiniz tavsiyeler üzerine ben de Carisma 1.6 GLX otm. aracıma uygun Bosch lpg-cng bujisi taktırdım.Fakat aracımın performansında bir değişiklik olmadığı gibi yakıtı da arttı.10 bin km kullandıktan bunları çıkarıp orjinal buji taktıracağım.Önceki bujilerim bosch çift tırnaklı idi.
  • arayıp ta bulamadığınız bujileri aşağıdaki adresten de bakabilirsniz ben bu siteden 4-5 kez alışveriş yaptım güvenilebilir bir site
    LPG için dayanıklı buji arayanlar Denso iridyum bujilere baksınlar yaklaşık 100bin km ömürlü platinium'dan daha yüksek sıcaklıklarda çalışabilen yakıt tasarrufu ve performans sağlayan bir buji

    aracınızın modelini girin uygun buji çıkıyor ortalama 3-4 günde Türkiye'ye geliyor.(türkiye fiyatlarının yarısı fiyatına)

    http://www.sparkplugs.co.uk
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FRED BAKER

    O.B.K hocam

    ben kendı aracıma uygun lpg bujisini bulamadım banada yardımcı olabılırmısınız

    Renault 25 2.0 tx

    yıl : 1990
    motor : j7r-722
    tip : b29h


    aracın orjınal bujileri

     LPG ve BUJİ seçimi

    aracınız için Denso IT 22 iridyum bujiyi kullanabilirsiniz
    yukarıda verdiğim adresten sipariş edebilirsiniz

    Bu siteden komisyon isteyeceğim çok reklamlarını yaptım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: froandto41

    Üstadım iyi günler..

    renault 9 1994 broadway 1400 cc

    buna göre uygun lpg bujisini linkten bulamadım yardımcı olurmusun?

    motor kodunu söylerseniz yada söylediğim siteden bakarsanız uygun bujiyi bulabilirsiniz
    C3J-756 1.4 motor koduna göre aracınıza uygun denso iridyum tough buji kodu: VW16
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur2007

    2006 model fiat panda 1.2 8v 60bg araç için bosch marka buji yok galiba..ya da ben çözemedim..anlayan arkadaş varsa yardımcı olabilir mi?

    motor kodunuz 188.A4.000 ise VK16 denso iridyum tough buji kullanabilirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.