Şimdi Ara

LPG regulatörü basınç değerleri nasıl olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
28.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    2001 Toyota 1.6 Corollada Vikars 916 sıralı sistem regülatörü var.

    Vikars 916

    Dikkat ettim, rolantide 1.18 bar olan fark basıncı, tam gaza basinca 0.79bara iniyor, sonra gazi birakinca, 1.70 gibi degerlere cikiyor. Gaz milisaniyelerini kısaltmak için nozulları 2.4mm çıkardık ama bu fark basınç düşmesi yüzünden tam gazda enjeksiyon süresi uzuyor. Mesela 10ms benzin enjeksiyonu için 15ms gaz enjeksiyonu yapıyor sistem, basınç 0.8bara inince gaz enjeksiyonu 25ms çıkıyor.

    Bir de depoda gaz azalmışken bazen uzun sureli tam gaz verince, basinc 0.3 bar benzine gecis sinirinin da altina dusuyor ve arac benzine geciyor.

    Bu aracin 80kW 1.6 motoruna Temmuz 2013de Baykan Safir regulator kalmadigi icin Vikars uretimi 916 model Zavolli uyumlu regulator takildi. Vikars 2.5 litre ve 140kW guce yeterli diyor, aynen Zavolli Alisei Zeta N gibi.

    zavoli Zeta N regülatör
    140kW a yetecek kapasiteli regülatörün basıncı bu kadar düşer mi?

    Videoda 100kW 2000 Opel Vectra CDx de Atiker SRO7, 100kW regulator var, onun rolantide basinci 1.4 bar, gaza basinca en fazla 1.2 bara iniyor.

    Opel Vectra LPG Regülatör basıncı ve enjeksiyon zamanları yol testi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c4zf6 -- 9 Ekim 2014; 12:53:45 >







  • Hocam ben pek anlıyamıyorum. Dün gittim ayar için. akl sisteme. Üst devirlerde benzine atıyordu araç. Gaz basıncı düşük dedi. Gaz basıncını sadece rolantide ayar yaparak 1.10 bara çıkardı ve bıraktı. Şimdi sorun olmaz dedi. Ancak eleman ekrana bakarken gaz enjektörü ile lpg enjektörünün ms leri arasında çok fark vardı. Ayrıca elemana kaç derecede lpg ye geçiyor dedim. Ya bilmiyorum ama 30 derece galiba dedi. Yanlış yerdeyim galiba dedim.

    Araçla illa yol testi yapılmalımı ? LPG enj. İle Benzin enj. Arasındaki ms farkı ne kadar olmalı ?

    Vectra c.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Badi Ekrem

    Hocam ben pek anlıyamıyorum. Dün gittim ayar için. akl sisteme. Üst devirlerde benzine atıyordu araç. Gaz basıncı düşük dedi. Gaz basıncını sadece rolantide ayar yaparak 1.10 bara çıkardı ve bıraktı. Şimdi sorun olmaz dedi. Ancak eleman ekrana bakarken gaz enjektörü ile lpg enjektörünün ms leri arasında çok fark vardı. Ayrıca elemana kaç derecede lpg ye geçiyor dedim. Ya bilmiyorum ama 30 derece galiba dedi. Yanlış yerdeyim galiba dedim.

    Araçla illa yol testi yapılmalımı ? LPG enj. İle Benzin enj. Arasındaki ms farkı ne kadar olmalı ?

    Vectra c.

    Benzin enjektör ms'nin 1,5 katı olmalı rölantide iken gaz enjektör ms'leri.
    Bunu Akl-Atiker-Lovato-Landi gibi markalarda nozzle çapı ayarı ile montajcı ayarlamalı.
    Saygılar.




  • MERLPG kullanıcısına yanıt
    Ustam merhaba,

    Benim ayar yaparken böyle bişey yapılmadı. Ben çok performans düşüklüğü fark edemedim. Ancak bu ayarlama şartsa gidip bir konuşayım diyeceğim ama adam daha kaç derecede benzinden lpgye geçiş yapıyor onu bilmiyor :)

    Birde bu nozzle ayarı yapılmazsa bana ne zararı olur ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nozzle çapı küçük ise yüksek devirde enjektörler açık kalarak silindiri beslmeye çalışır buda uzun vadede subaplarda deformasyona neden olacaktır.

    Örneğin 3,50 - 4,00 ms benzin enjektörü rolantide çalışıyorsa 5,00 - 6,00 ms arası gaz enjektörü çalışmalı bu ideal ayardır bunun dışında ortaya çıkacak sorunlar ayarların ne derece bozuk olduğuna bağlıdır.
  • Gaz enjektörleri 0.5 ile 1.5ms arası daha uzun açık kalabilir. Ideal olan mümkün olduğu kadar kısa sürede rölantide çalışmalarıdır. Valtek 30 tipi enjektörler 3.80msden daha kısa çalışmamalı ama 6ms rölantide çalışıyorsa kesinlikle yüksek devirlerde tam yükde yetmez.

    Yol testine çıkın tam gaz basınca gaz enjeksiyon milisaniyelerine bakın 15ms aşmasın.

    Sizin nozul çapını 2.4mme çıkarmanızı tavsiye ederim.

    Vasıtanızda Twinport motor var mı? Motor numarasının ilk altı harfini yazarsanız size yardım edecek birileri olur. Z16XEP mesela
  • c4zf6 C kullanıcısına yanıt
    Hocam benim aracım Ecotec z16xe motor.

    Şurada okuduklarımla birlikte sıkı bir ustada ayar yaptırmak istiyorum. Çokta anlayamıyorum, nozzle ayarı vs ama okuduğum kadarıyla biliyorum.

    Ben usta pc de gaz basıncını ayarlarken gördüm arada biri 1.5 ise diğeri 4.5 gibi bir rakamdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.