Şimdi Ara

LPG Montajı ve Kullanımı ile ilgili herşey, LPG & Dizel Mukayeseleri (95. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.203
Cevap
8
Favori
903.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: crazytown_

    cehennem senin araba çok az yakıo ya kartalla 20 ytlik gazla anca 100 km o da bitene kadar gidersem...bi allahın kulu da kalkıp yol göstermio bana ya valla adamdan saymıolar iyi mi kartalım var die


    ya bizim araba LPG siz o kadar yakıyor neredeyse bu araç LPG siz 400bin falan mı yakıodu km. de ,yani 200bin çok pahalı
  • dün akşam haberleri seyrettiyseniz e 5 te bir uno alev alıp yanmış aha dedim şimdi yine derlerki vay efendim lpg patladı zart oldu zurt oldu ama tabi araçta lpg yok kimse demezki bak arkadaş benzinli araçta alev alıyo olurmu nerde yanan araç var muhakkak lpglidir utanmasalar diyeceklerki romayı neron lpgli araçla yaktı allah bunları bildiği gibi yapsın 98 senesinde s 320 mercedese lpg taktığımda millet bana g..tüyle güldü.parayı bulup sıfırını alayım onada takacam takacam işte yaşasın lpg yaşasın lpg mucitleri bunu icat edenler benim için elektrik telefon icat etmiş kişiler kadar önemli helal olsun
  • kardeş,

    kimse kartalı küçümsemiyor. hatta orum başlığını açan mavibodrum un da arabası kartaldı sanırım. mesele şu kiherkes kendi aracını özel yapım zannedip benimki şu benimki bu diyor. oysa motor ya da teknik konusunda bu forumda 32 sayfa boyunca çok şey konuşuldu tartışıldı. insanlar aynı şeylere aynı cevapları yazmaktan sıkıldılar. onur foruma burada başladı, mesaj sayısına bak... işi gücü bıraktı, üçyüzküsür cevap yazdı. ama bir yere kadar. aynı sorulara kimse cevap vermek istemiyor ve bence haklılar. azcık okursan soruna yanıt bulabileceğine eminim. kimse kötü niyetli değil.

    ölçüm cihazları ile çok ince ayar yapabilen sistemler var. onlara ayarlatıp deneyiver bi. olmadı bazı ustalar göz kulak ile ayar yapıyor ama çok güzel tutturuyorlar. bilime inanan birisi olarak kabul etmek istemiyorum ama adamlar da beceriyor hani. onları bir dene. benim arkadaşın 2000cc tempra 350 bin benzin yerken şimdi 160-180 bin lpg yiyo.. senin de ortalama tüketiminin öyle olmasını beklerim..



    quote:

    Orjinalden alıntı: crazytown_

    cehennem senin araba çok az yakıo ya kartalla 20 ytlik gazla anca 100 km o da bitene kadar gidersem...bi allahın kulu da kalkıp yol göstermio bana ya valla adamdan saymıolar iyi mi kartalım var die




  • kartalcı 165 bin yakıyo şehir içi 1.6 98 model dağan'S seninki bence 150 bini geçmemesi gerek birde sizin orda litresi ne kadar o nu lpg ayarcıları var bence cok açıktır o ayar bi gösteriver sanyiye..
  • @antiochos

    beni yanlış anlama demiştim yazımda ama çekindiğim oldu; yanlış anladın. aslında genel anlamda muhalefet olarak gördüğüm birisi olarak en azndan karşındakinin ne dediğini okuyan, anlamaya çalışan ve doğru olduğuna kanaat getirirsen kabul eden birisi olarak düşündüm seni ve takdir de ettim. dediğin gibi burası forum, burada konu masaya yatırılır, tartışılır, taraflardan birisi ikna eder ya da edemez.. galibi yoktur, oh yaa oh yaa seni de ikna ettikya diye kimse alay da etmez övünmez de.. biz de yapmadık. ama bu foruma çok emek veren arkadaşlar var, başında da onur bey, metin bey, kadir bey vb geliyor. onların bu emeklerinin karşılıksız kalmamış olduğunu görmek -seni ikna aşamasına getirmişler- beni mutlu etti. işte bu nedenle yazdım ben yazımı, yani her iki taraf da takdir etmek için.. ama sanırım meramımı anlatamamışım.

    aklında kalan sorunlar nelerdir bilmiyorum ama sorarsan cevap alacağına eminim. buradaki herkes en başından beri aynısını söylüyor:

    biz ekonomik olduğu için lpg dönüşümüne gidiyoruz. lpg araca bir yüktür, bir değişikliktir, gereksiz kablolar ile uğraşmak, öyle ya da böyle orjinal sisteme müdahele etmektir. zaten araçların önemli bir kısmı motor ışığını yakarak buna tepki veriyorlar. keza bagaj hacminde azalma, stepnenin açığa çıkması ya da atan koltukların yatamz hale gelmesidir. ancak bunun karşılığını az para ödeyerek aldığımızı düşündüğümüz için bu eziyete katlanıyoruz. ben lpgnin araca zarar verdiğine katılmıyorum. her ne kadar bazı aarkadaşlarımız motora minimal bir zarardan bahsettilerse de ben görüş olarak desteklemiyorum. ama onların doğru söylediği varsayımıyla bile hesapladığında aracının göreceği zarar ile kazancın birbirini o kadar farkla geçiyor ki; ne zarar görürse görsün diyoruz. kaldı ki ben o zararın benzinde daha çok olduğunu düşünüyorum. yağın kararması bile benzinde ilk 100 km de gerçekleşirken lpg de neredeyse kullanılmamış görünümlü yağ çıkartıyorsun motordan. bujilerin vs de cabası... bunlar bile zarar görmezken motor zarar görür mü? görüyor muşşş.. öyle kabul edelim.. belir bir km den sonra bu zarar kaale bile alınmaz.


    avrupalı neden dizel diyor da lpg demiyor dersen; önce gelirlerini bir kıyasla. adamlar bize göre çok kazanıyor. akabinde dizel ile lpg arasında lp lehne ne kadar fark var sence? dönüşüm için yüklü miktar para harcyacak, otomobilinin ojinalliğini bozacak ve bahsettiğimiz ülkeler genellikle soğuk iklim ülkeleri. yani kışın lpg nin de sorun yaşatma meyili olacağı yerler. ben 2000 yılında kışın stepnenin yerinde duran lpg deposunun üzerinde buz gördüğümü anımsıyorum. çalışan tüp soğur, çevreden alacak ısı bulamazsa basıncı düşer. deniz ikliminde bu çok sorun değil ama kara ikliminde ve kuzeyde bu sorun olabilir.belki bu nedenle bile tercih edilmiyor olabilir. öte yandan lpg dönüşümünde ileri ülkelere bakalım; italya: türkiyemizin akdeniz muadili. hollanda;




  • hollanda; deniz kıyısı.. ingiltere; denizin ortası... yani ılıman iklimi yerler. soğukla sorun yaşamayacaklarını tahmin ediyorum.

    ve bu ülkelerde lpg li araçlar hakikaten fazla. tabi benimkiler tahmin, kati olarak ne düşünürler, ne yaparlar bilmiyorum ama bana bu mantıklı geliyor. biz de ülkemizin bu coğrafi konumunun avantajını kullanıyoruz ve lpg çok da sorun yaşatmıyor. başta biraz yüklü bir miktar veriyorsun ama değiyor.

    benim aracıma da uygulandı, zaten 90 bg lik araba, güç kaybı varsa da ben farketmiyorum. bund evvel 328i vardı zaten bu arabaya binince yeterince güç kaybetmiş oldum. ben lpg yi ekonomi için taktırdım, sürat ya da yarış yapmıyorum. kaldı ki yapmam demiyor, basınca gidiyor. tatilde 4 yetişşkin, bir küçük oğlum ve tepeleme bavul, eşya, herkesin kucağında çanta vb şeyler ile eskişehire gittim. kula rampalarını sırf denemek için 5 le çıktım. eskiden 4 le çıkıyordum, motor zorlanmasın diyordum bakalım ne yapacak diye 5 ten inmedim. motor da ben gidemiyorum, in 4 e demedi. kıtipiyoz 206 bunu yapıyosa, bu kadar düşüyorsa çekişi; ben razıyım. 153 milyona 1165 km yol yaptım ki ben şamandıradan hala şüpheleniyorum; o rakam 140 milyon olacaktı. 140 milyona da normalde 600-650 km yol ancak giderdim. esap ortada, aynı paraya iki kat yol. araba ne zarar gördü; bence bi zarar görmedi.

    çekiş konusunda seni ikna edebilir miyim bilmiyorum amadiğer konulardaki sorularını merak ediyorum. eminim ki arkadaşlarımız sana seni tatmin edecek, bilimsel ve mantıklı cevaplar vereceklerdir. tecrübe ve mantık konusunda da ben dilim döndüğünce sana yardımcı olmaya çalışırım. taktırsan da taktırmasan da önemli değil. ama bence 100bin km ve üzerinde arabayı amorti edecek bir sistem bu. üstelik de güçten kaybetmeden.

    bir mini not : arabayıehliyet kullanmaz biliyorum ama; ilk taktırdığım günlerdeydi. beyaz bir 1.6 astra ile kalkışta kapıştık. aslında öyle bir niyet yoktu ama ben efendi efendi hızlanırken o ısrarla beni geçmeye çalışınca ben de gaza bastım sonuna kadar. 3. vitesin sonunda başta gaza az bastığım için geri kalmış olduğum halde önüne geçmiş, 1 araba boyuna yakın da ara açmıştım. hatta arkadaşım da yanımda idi; gülüştük, lpg li arabadan kafa yediğini bilse kahrolurdu herhalde falan diye.. normalde bir astranın 206 yı ikiters br düz yapması lazım ama o araba asıldığı halde yetişemedi. düşün ki lpg ile astraya toka atabiliyorsun:D hani çekiş kaybı açılından söyledim..

    amma yazdım ya, klavyem eskiyecek.




  • merhaba
    2A brc sequant 24 ün son kullanıcı fiyatına kdv dahil 1500 ytl dedi
    ancak ben taktırmadan önce ankarada kendi bayileri olan bir yerde 1700 ytl dendiğini gördüm, bu forumu takip eden 2 arkadaşlada orada tanıştım, tahminen bu fiyattan yapıyorlardı
    bu 1.5-2 ay önce idi
    fiyatta düşmemi oldu acaba

    bu arada 2A fast sequant i getiriyormu? getirmiyorsa nedeni model eskiliğimi, montaj yapanlar stoklarınımı eritiyor?
    bilgi verilirse sevinirim
    ankarada fast sequant tavsiye edenler hala var

    iyi akşamlar
  • Sn. Barbar2005,
    Fiyatlarda iyileşme oldu. Şu anda önerdiğimiz son kullanıcı fiyatı KDV dahil 1.500,-YTL' dir.
    Bu bayimizi bize bildirirseniz gereğini yaparız.
    Seq. FAST ithal etmiyoruz.
    Değişen motor teknolojileri devamlı takip edilerek SEQ-24 düzenli olarak güncelleniyor ve yeni versiyonları çıkıyor.
    Aralarındaki fark, WINDOWS 98 ile WINDOWS XP arasındaki fark gibi.
    SEQ-24 3 ve 4 silindirli normal ve turbo araçlar için kullanılıyor, şimdi SEQ-56 çıktı. Bu modeli yeni ithal etmeye başladık ve SEQ-56' yı 5-6 veya 8 silindirli normal veya turbo araçlara uygulayacağız.
    Bu ürünlerin fiyatı da gelişmelere paralel olarak iyileştirildi ve 6 silindirli bir araç için 1.800,-EURO' luk fiyat 1.300-EURO' ya çekildi.
    iyi günler.

    quote:

    Orjinalden alıntı: barbar2005

    merhaba
    2A brc sequant 24 ün son kullanıcı fiyatına kdv dahil 1500 ytl dedi
    ancak ben taktırmadan önce ankarada kendi bayileri olan bir yerde 1700 ytl dendiğini gördüm, bu forumu takip eden 2 arkadaşlada orada tanıştım, tahminen bu fiyattan yapıyorlardı
    bu 1.5-2 ay önce idi
    fiyatta düşmemi oldu acaba

    bu arada 2A fast sequant i getiriyormu? getirmiyorsa nedeni model eskiliğimi, montaj yapanlar stoklarınımı eritiyor?
    bilgi verilirse sevinirim
    ankarada fast sequant tavsiye edenler hala var

    iyi akşamlar





  • Opel Astra için montajlar özellik arz ediyor.
    Aracınızın aşağıda verilen ÖRNEKLERDEKİ GİBİ özelliklerini bize bildirirseniz montaj için gerekli çalışmayı sizin için yapalım.
    OPEL ASTRA 1.6i 16 V, 74 KW- MOTOR : X16 XEL, ECU: MULTEC-S
    OPEL ASTRA 1.6i 16V GAMMA, 74 KW, MOTOR : X16 XEL, ECU: MULTEC-H
    OPEL ASTRA 1.6i 16V, 74 KW, MOTOR : Z16XE, ECU : MULTEC
    iyi günler.

    quote:

    Orjinalden alıntı: antiochos

    quote:

    Orjinalden alıntı: lancelot2005

    Geçmişten bu güne Aldesa karburatörlü sistem kullanıyor ve gayette menunum doğan marka aracımla. Önümüzdeki günlerde aracımı değiştireceğim araca göre sıralı sistem takılması gerekiyor. Aldesa ilerleyen günlerde sıralı enjeksiyonla ilgili ürünlerini sunacakmış. Ama Opel Astra G Ecotek 16 16 v için başka öneriniz olabilirmi.


    ASTRA G ile ilgili uygulamalar konusunda bilgilendirirseniz sevinrim ben de dikkatle takip ediyorum, LPG takarsan gözüm gibi baktığım aracımı satmak için ortada nedenim kalmayacak...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: cehennem

    98 model doğan s'le 20 ytl lik lpg ile 130 km şehir içinde normalmi..??


    şehir içi baz alındığında gayet iyi ,
    hiç dokunmayın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 34lvt53

    dün akşam haberleri seyrettiyseniz e 5 te bir uno alev alıp yanmış aha dedim şimdi yine derlerki vay efendim lpg patladı zart oldu zurt oldu ama tabi araçta lpg yok kimse demezki bak arkadaş benzinli araçta alev alıyo olurmu nerde yanan araç var muhakkak lpglidir utanmasalar diyeceklerki romayı neron lpgli araçla yaktı allah bunları bildiği gibi yapsın 98 senesinde s 320 mercedese lpg taktığımda millet bana g..tüyle güldü.parayı bulup sıfırını alayım onada takacam takacam işte yaşasın lpg yaşasın lpg mucitleri bunu icat edenler benim için elektrik telefon icat etmiş kişiler kadar önemli helal olsun


    aynı haberi bende izledim ve aynı senaryoyu bende kurmuştum :)))
  • iyi usta nerde var ki abi...istanbul fatihteyim...yanlış bi şey yaptıysam kusura bakmayın ben forumu okudum sonuna kadar herkese yardım edilio bende yardım istiim dedim özür dilerim boş boş yazıp meşgul ettiysem...iyi usta nerde var bilen varsa eğer size zahmet
  • kadir bey opel corsa 2001 1.4 comfort coupe otomatik şanzuman bir aracım var buna nasıl bir sistem uygulayabiliriz maliyet takribi ne olur ödeme koşulları nelerdir.iyi çalışmalar
  • arkadaşlar bence burası lpg konusunda bayaaa bir detaylı forum. araba almaya karar vermiştim başta 2. el düşünürken kendimi kasıp sıfır bir araba almaya karar verdim. Ancak kasacak yerlerim kalmadığı için multijete uzanamadım bu durumda ekonomi için Albea'nın lpg li modelini düşünmeye başladım. Memur olduğumuzdan biraz halk arabası olan fiat markasına yöneldim malum servis ve diğer giderler için. Lpg olayı kafamda kocaman bir soru işaretiydi ancak yıllardır lpg kullanan arkadaşlarım ( hem sıralı hem eski tip ) ve özellikle bu forumun sayesinde arabayı almaya karar verdim. 2 haftadır arabamı kullanıyorum malum ilk alınma hevesiyle baya bir km yaptık. ilk gazımı opet ten aldım ve benzin + gaz kullanımı sonucunda km de 130 bin tl yaktığını gördüm. Bu forumda bilgili, bilgisiz yorumlarıyla karar vermeme sağlayan bütün arkadaşlara teşekkür ederim. araba konusunda ilk izlenen arabada brc marka sıralı lpg sistemi var geçişleri kendisi otomatik yapıyor ( buradaki herkes bu konuda nerdeyse uzman ama ben belki ilk giren arkadaşların bilgisi yoktur diye yazıyorum uzman arkadaşlar gülmesin ) performans açısından pek bir eksiklik hissetmedim zira eskisi gibi arabayı pek hızlı kullanmıyorum ancak şehir içinde oldukça iyi ve bayırlarda da sıkıntı yaşamıyorum. içindeki ses sistemi benim beklediğimden daha iyi binen arkadaşlarda ses sistemini oldukca beğendi ancak kapıların kapatılırken biraz sert kapanması lazım yoksa söyle yavaş ca kapatayım derseniz tekrar açıp kapatmak zorunda kalabiliyorsunuz. İzlenimlerim şimdilik bu kadar kullandıkça yazarım. bu arada merak ettiğim konuda bazı arkadaşlar ilk 1500 km de yakın sarfiyatının biraz fazla olabiliceğini söylediler forumlarda da aynı durumla karşılaştım acaba benzindeki düşme lpg de de olurmu ?? şimdiden tüm arkadaşlara teşekkür ederim.




  • Sn. 34LVT53,
    Aracınıza uygun kitimiz SEQUENT 24.
    KDV dahil fiyatı 1.500,-YTL. Muhtelif ödeme imkanları mevcuttur. Bu konuda bize özel mesaj yazabilirsiniz.
    İyi günler.
    quote:

    Orjinalden alıntı: 34lvt53

    kadir bey opel corsa 2001 1.4 comfort coupe otomatik şanzuman bir aracım var buna nasıl bir sistem uygulayabiliriz maliyet takribi ne olur ödeme koşulları nelerdir.iyi çalışmalar
  • Arkadaşım anladığım kadarıyla sende BRC sıralı sistem takılı marea varmış. Bende taktırdım. Aracım soğukken aracım gaza geçince gaza basınca gaz yemiyor. Tamamen ısınana kadarda devam ediyor. Tamamen ısınınca herşey normal oluyor.
    quote:

    Çok uğraştım ancak düzeltemedim. Sizin araçtada bu veya buna benzer bir olay var mı? Eğer varsa boşuna uğraşmayayım. bana yardımcı olursanız cok sevinirim. mehmethlx@e-kolay.net
  • benim aldığım 1,2 16V Fiat Albea LPG 2006 Model. LPG üzerinde orjinal fabrika çıkışı olarak geliyor ben taktırmadım üzerindeki kit sıralı BRC. 2A Müh. sayfasındada resimleri mevcut senin dediğin problemleri yaşamıyorum ısınınca kendi oto. geçiyor ben LPG geçip geçmediğini anlamıyorum bile.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: __SaDRaZaM__

    kardeş,

    kimse kartalı küçümsemiyor. hatta orum başlığını açan mavibodrum un da arabası kartaldı sanırım. mesele şu kiherkes kendi aracını özel yapım zannedip benimki şu benimki bu diyor. oysa motor ya da teknik konusunda bu forumda 32 sayfa boyunca çok şey konuşuldu tartışıldı. insanlar aynı şeylere aynı cevapları yazmaktan sıkıldılar. onur foruma burada başladı, mesaj sayısına bak... işi gücü bıraktı, üçyüzküsür cevap yazdı. ama bir yere kadar. aynı sorulara kimse cevap vermek istemiyor ve bence haklılar. azcık okursan soruna yanıt bulabileceğine eminim. kimse kötü niyetli değil.

    ölçüm cihazları ile çok ince ayar yapabilen sistemler var. onlara ayarlatıp deneyiver bi. olmadı bazı ustalar göz kulak ile ayar yapıyor ama çok güzel tutturuyorlar. bilime inanan birisi olarak kabul etmek istemiyorum ama adamlar da beceriyor hani. onları bir dene. benim arkadaşın 2000cc tempra 350 bin benzin yerken şimdi 160-180 bin lpg yiyo.. senin de ortalama tüketiminin öyle olmasını beklerim..



    quote:

    Orjinalden alıntı: crazytown_

    cehennem senin araba çok az yakıo ya kartalla 20 ytlik gazla anca 100 km o da bitene kadar gidersem...bi allahın kulu da kalkıp yol göstermio bana ya valla adamdan saymıolar iyi mi kartalım var die





    Selamlar,

    Sadrazamın dediği gibi bende KArtal var ve bu araç hayvan gibi benzin yakıyor !

    LPG montajını yaptıkdan sonra resmen ekonomim düzeldi ve yüzüm güldü, önceden aracımı kullanmaya korkar ve kilometreleri sayardım, ama LPg'ye geçince artık rahat rahat bol bol kullanabiliyorum.

    Benzin ile kilometrede 25 kuruş civarı yakıyor Kartal, LPG ile bu 10 kuruş civarına düştü. depoyu doldurunca bir hafta rahat rahat geziyorum ve LPG yeterli oluyor.

    Benim araç eski olduğu için kışları karbüratör biraz sorun oluyor LPG ile, fakat aracı akşam park ederken benzine alırsam ve sabah soğukken benzinde çalıştırırsam bir sorun olmuyor.
    Neredeyse arabada benzin kullanmıyorum bile deponun yerini unuttum

    LPG kullanımını kesinlikler herkese tavsiye ederim, Ekonomi için cüzdanınız için bunu düşünün, güvenlik konusunu endişe etmeyin çünkü yeni nesil LPg sistemleri çok güvenli ve sorunsuzlar. Üstelik performansdan da ödün vermiyorsunuz ve benzin mi gazmı kullanıyorsunuz anlamıyorsunuz bile.

    Bugün yeni araç alacak olsam benzinli bir model alırım ve hemen gidip LPG taktırırım, yada gider Fiat Albea'nın LPG'li modelini alırım.

    Dizel LPG ile baş edemez ekonomi konusunda, zaten Dizel ve Benzin arasındaki fiyat farkı da giderek kapanıyor. O yüzden bu akaryakıt fiyatlarını düşünürsek en ideali LPG.






  • quote:

    Orjinalden alıntı: MaviBodrum

    quote:

    Orjinalden alıntı: __SaDRaZaM__

    kardeş,

    kimse kartalı küçümsemiyor. hatta orum başlığını açan mavibodrum un da arabası kartaldı sanırım. mesele şu kiherkes kendi aracını özel yapım zannedip benimki şu benimki bu diyor. oysa motor ya da teknik konusunda bu forumda 32 sayfa boyunca çok şey konuşuldu tartışıldı. insanlar aynı şeylere aynı cevapları yazmaktan sıkıldılar. onur foruma burada başladı, mesaj sayısına bak... işi gücü bıraktı, üçyüzküsür cevap yazdı. ama bir yere kadar. aynı sorulara kimse cevap vermek istemiyor ve bence haklılar. azcık okursan soruna yanıt bulabileceğine eminim. kimse kötü niyetli değil.

    ölçüm cihazları ile çok ince ayar yapabilen sistemler var. onlara ayarlatıp deneyiver bi. olmadı bazı ustalar göz kulak ile ayar yapıyor ama çok güzel tutturuyorlar. bilime inanan birisi olarak kabul etmek istemiyorum ama adamlar da beceriyor hani. onları bir dene. benim arkadaşın 2000cc tempra 350 bin benzin yerken şimdi 160-180 bin lpg yiyo.. senin de ortalama tüketiminin öyle olmasını beklerim..



    quote:

    Orjinalden alıntı: crazytown_

    cehennem senin araba çok az yakıo ya kartalla 20 ytlik gazla anca 100 km o da bitene kadar gidersem...bi allahın kulu da kalkıp yol göstermio bana ya valla adamdan saymıolar iyi mi kartalım var die





    Selamlar,

    Sadrazamın dediği gibi bende KArtal var ve bu araç hayvan gibi benzin yakıyor !

    LPG montajını yaptıkdan sonra resmen ekonomim düzeldi ve yüzüm güldü, önceden aracımı kullanmaya korkar ve kilometreleri sayardım, ama LPg'ye geçince artık rahat rahat bol bol kullanabiliyorum.

    Benzin ile kilometrede 25 kuruş civarı yakıyor Kartal, LPG ile bu 10 kuruş civarına düştü. depoyu doldurunca bir hafta rahat rahat geziyorum ve LPG yeterli oluyor.

    Benim araç eski olduğu için kışları karbüratör biraz sorun oluyor LPG ile, fakat aracı akşam park ederken benzine alırsam ve sabah soğukken benzinde çalıştırırsam bir sorun olmuyor.
    Neredeyse arabada benzin kullanmıyorum bile deponun yerini unuttum

    LPG kullanımını kesinlikler herkese tavsiye ederim, Ekonomi için cüzdanınız için bunu düşünün, güvenlik konusunu endişe etmeyin çünkü yeni nesil LPg sistemleri çok güvenli ve sorunsuzlar. Üstelik performansdan da ödün vermiyorsunuz ve benzin mi gazmı kullanıyorsunuz anlamıyorsunuz bile.

    Bugün yeni araç alacak olsam benzinli bir model alırım ve hemen gidip LPG taktırırım, yada gider Fiat Albea'nın LPG'li modelini alırım.

    Dizel LPG ile baş edemez ekonomi konusunda, zaten Dizel ve Benzin arasındaki fiyat farkı da giderek kapanıyor. O yüzden bu akaryakıt fiyatlarını düşünürsek en ideali LPG.






    LPG li araç kullanmama rağmen diesel araçlar (özellikle son teknoloji olanlar) kesinlikle LPG li araçlardan hatta çoğu benzinli araçlarda 1 2 gömlek üstün hem çekiş hemde ekonomi yönünden , hem öyle kilometrede 10 kuruş yakan LPG li araç yok abartmayın senin kartalın enjeksiyonlu ise kilometrede minimum 14 kuruş değilse minimum 20 kuruş yakıyordur. abartmayın.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: eflatun


    quote:

    Orjinalden alıntı: eflatun

    lambda değeri ne anlama geliyor kabaca olsada yazabilirmisin bu arada araç lpgli heralde zaten anlamışsındır bunu
    ben arabayı alalı 2 yıl falan oldu sadece bir kez havalar soğuduğunda rölanti düştüğü için bi ayar yaptırmıştım
    sanayideki elemanlar bilirlermi acaba lambda değerleri falan?
    quote:

    Orjinalden alıntı: senmühendislik


    quote:

    Orjinalden alıntı: eflatun

    selam üstadlar geçenlerde yaptırdığım emisyon sonuçları aşağıda
    aracım 94 doğan slx ben aracın çekişinden ve yekıtından memnun sayılırım
    birde teknik değerlerle ilgili sizin görüşlerinizi öğrenmek istedim
    (onur,şenmühendislik,2amühendislik)
    CO: 00,17
    CO2: 15,20
    COcor: 00,17
    HC: 00146
    O2: 00,10
    LAMBDA:0,994
    AFR: 14,61
    RPM: 0000
    saygılar



    selam eflatun;
    HC mikrın gayet güzel, yani aracın çiğ gaz atmıyor ve halk arasında fakir karışım denilen sisteme tam anlamıyla uyum sağlıyorsunuz , O2 durumu da gayet iyi bu da demekki aracınızın eksozunda bir problem yok ve manifoltunuzda da herhangi bir sıkıntı yok,
    oldukça iyi aracınızın durumu fakat;
    bir sonraki ayarda lambda değerini 1,03 olması konusunda diretin,
    CO ve CO2 oranları da normal, bu da demektir ki ekolojik bir dünya için siz üzerinize düşeni yapmışsınız :)
    saygılarımla;






    sayın eflatun;
    iki keredir cevap yazıcak oluyorum, hep birşeyler engel oldu, işim çıktı vb. işte, kusura bakmayın anca cevaplayabiliyorum,
    lambda değeri en basit anlatımıyla;
    araçtaki hava yakıt oranı demektir, ve bu aran ne kadar 1 'e yakın olursa aracınız o derece normal demektir,
    orantı kurarsanız; aracınıza fazla miktarda hava geliyorsa bu değerin 1 'e yakın olması için yakıtında yüksek olması gerekiyor,
    diğer bir deyimle aracınızın bu değerinin aslında 0,97 olması bence en uygunu, fakat bu kez rolantide çalışmada soğuk günlerde problem yaşayabilirsiniz, ÖZETLE
    lambda = hava / yakıt = 0,97- 1,03 arasında olması tercih edilir




  • 
Sayfa: önceki 9394959697
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.