Şimdi Ara

lpg li honda civic aracım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
36.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sonucu bekliyorum.

    Selamlar.
  • Sensör hatası gibi bişey aslında. Artık arabalarda lambda sensörü diye bi sensör var. Egsozda katalitik konvertorün hemen önünde (ve bazı arabalarda katalitiğin üzerinde, bazılarında ise önce ve sonra olarak iki tane). Bu sensörler egsoz gazını sürekli olarak ölçerek atık gaz oranlarını ECU ya iletmekle görevliler. Eğer arabada çok zengin karışım veya çok fakir karışım durumları varsa bunu lambda sensorü algılayarak ECU ya bildiriyor. Ancak bu sensorler benzin için kalibre edilmiş durumdalar. Zaten çok temiz bir yakıt olan LPG fakir karışıma geçtiği zaman (yani en verimli şekilde yakılmaya başlandığı zaman) egzoz gazı değerleri genelde benzin için öngörülen alt değerlerin de altına inebiliyor. Ve bunu algılayan lambda sensörü ECU ya sinyal gönderiyor ardından da o motor kontrol ışığı yanıyor. Farklı bi lambda sensörü veya araya uydurulacak bir emulatör (bildiğim kadarıyla böyle bişey piyasada yok) sorunu çözecektir. Ben bosch servisinde teknisyenlerle bayaa bi araştırdım (benim araba da da aynı olay olduğu için) adamların dediği bu. Ha bu sinyal bi voltaj değeri olarak iletiliyor zaten, yani araya bi voltaj artırıcı veya düşürücü devre eklenerek LPG deki değerlerin norm içerisinde kalması sağlanabilir ancak benzine geçildiği durumlarda ise bu sefer voltaj gerçek değerlerin üzerinde veya altında olacağı için arıza ışığı gene yanacaktır. Zaten arıza ışığı arada sırada kafasına göre (bazen günde 1-2 kez, bazen 1-2 günde bir yanıp 5-45 saniye arasında bi süre yanık kalıyordur diye tahmin ediyorum. Benim arabada en azından öyle.




  • Bu sebeplerden dolayı arıza lambası yanıyorsa sorun değil, ama ya motorda başka bir arıza çıkarsa onu nasıl anlıyacağız. Esas mesele bu.

    Zaten alışmışız lamba yanmasına gerçek bir arıza da yandığı zaman muhtemelen kimse sallamaz o lambayı ve bu sefer daha başka riskler oluşabilir.

    Bu yüzden arıza lambası sorununun çözülebilmesi önemli. Eğer bu sorun çözülebiliyorsa ciddi ciddi niyetlenirim bu iş için.

    Selamlar.
  • Alıştığımız şekilde yanmaz gerçek bir problem olursa. Diyorumya çoğu kez lamba sadece kısa bi süreliğine göz kırpıyor. Gerçek bir arıza durumunda, atıyorum avans ayar sensörü veya hararet müşürü gibi bi arızada o lamba yanacak ve sönmeyecektir. Benim şu ana kadar sadece bir defa başıma geldi lamba yandı ve 1 dakika felan sönmedi hemen kenara çektim noluyoz diye, hız yavaşlar yavaşlamaz söndü namussuz (devir iyice düşünce rölantide tutabilmek için zengin karışıma geçer tüm arabalar). Veya ben bazen lamba yanar yanmaz benzine alıyorum arabayı sırf sebebini anlayabilmek için enjektör sesi ile beraber lamba da kesiliyor. Yani zaten öğreniyosunuz zamanla lambanın yanma huyunu.
  • @yilmaz101

    Senin aracın da Civic mi? Eğer Civic'se diğer tecrübelerini de paylaşırmısın?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsultan -- 3 Temmuz 2006; 10:51:54 >
  • Hayır benim araç civic değil. Proton 1.8 otomatik. Teknoloji olarak eski civic lere (vtec öncesi) denk.
  • olay sundan ıbaretmıs lpg takılırken lamda sensorunu baglamıyorlar ugrasmıyorlar yada dıyelım,,araba sadece lamda sensorunu benzındeyken algılıyabılıyor(nıtekım arac benzınlı calıstıktan 30 km sonra ıkaz ısıgı sondu)lpg ye gecınce lambda sensoru farklılıgı algılayıp bunu motora gonderıyor....

    sımdı aradıgım yerlerden aldıgım cevapları sıralıyorum sıze sız olsanız guven hıssınız nasıl olur

    1-honda servisi=beyfendi hersey olabılır bakmamız lazım o arabaya lpg mı olur allahaşkına?
    2-işi cok bilen lpg servis agzından=ya sensor hatası o hep olur onemlı degıl (yahu bu araba gecenın bır saatınde benı yolda bırakırsa senımı arıyacagım)
    3-lpg donusum servıslerınde telefona cıkan bır bayan...ya biz hep hondalara tartarini takarız hiç bizde boyle bir sey olmaz ılk defa duyuyorum( ablam ımalattan montaja kadar işin içinde)
    4-tavsanın suyunun suyucular---ya kotu yapılmıstır baglantıları ızolasyonları ondandır bı getırın bız bır bakalım
    5-ya sımdı bız o motor arıza ıkaz ısıgını sonduruyoruz yontemlerımız var..eee sonduruoyrsun ama yıne yanıyor ,,,,ya bazen sondurdukmu 1-2 ay yanmıyor bazen hemen yanıyor,,,hımmmmmmmmmmm

    arkadaslar ben arabaya lpg taktırmadan once bu ısın ehlı kımdır yetkılının hangı sertıfıkaları var bugune kadar taktıgı araclardan referanslar ve bızzat arac sahıblerı ıle telefonda konusmalar sonrasında 2 hafta lpg lı 2004 model bır scenıcle dolastım,,performans sahane varlıgı yoklugu belli degil(zavolli taktırmıs arkadasım)

    ayrıca burdan kadosan sanayı sıtesındekı usta arkadasıma ılgısınden alakasından ve acıklayıcı bılgılerınden oturu tesekkur edıyorum....

    olay bundan ibarettir




  • demiştim sana lambda dır diye

    Lambdayı bağlama bağlamama diye bişey yok ama. Lambda zaten ECU ya sürekli bağlı.
  • sımdı xenon kit arıyorum 4000 k -6000 k kalıtelı nerden bulabılırım?
  • Yani sonuç olarak o lambaya bi çözüm bulunamıyor öyle mi?
  • ???
    quote:

    Orjinalden alıntı: cemsultan

    Yani sonuç olarak o lambaya bi çözüm bulunamıyor öyle mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cantuzla

    ???
    quote:

    Orjinalden alıntı: cemsultan

    Yani sonuç olarak o lambaya bi çözüm bulunamıyor öyle mi?




    Motor arıza lambasından bahsediyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yilmaz101

    demiştim sana lambda dır diye

    Lambdayı bağlama bağlamama diye bişey yok ama. Lambda zaten ECU ya sürekli bağlı.

    herşey iyi güzel hoşta bu "lambda" da ne ola ki?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Loop

    0.95 ytl mükemmel bir değer.


    0,95 ytl cok mukemmel bır deger cok celıskıdeyım taktırsammı lpg taktırmassammı dıe (aşşağıdaki yazan aracıma) bu degerı gorunce cok taktırmak ısterim mesela .. Malum benzın fıyatları ama ole arıza ısıgı fln yanarsa ınsan bi şüpheye duser nasıl halledılırkı o sorun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anshered -- 4 Temmuz 2006; 12:39:24 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jaxi

    2 hafta once 2004 model civic aracıma tartarini lpg sistemi taktırdım performans ekonomi cok guzel yalnız 400 km sonra aracımda motor arıza ıkaz ışıgı yanmaya basladı...taktırdım yer kalibrasyon yapılması gerektıgını soyledi,ısık yanmadan once bır honda servısıne ugradım zaman bana sızın hala motor ıkaz ısıgınız yanmadımı dedıler nedenını sorunca sensorlerden bırının herhalde egzos sisteminde yanlıs algıladıgı yakıttan kaynaklandıgını ve onemlı olmadıgını soyledıler ,,konu hakkında detaylı bilgisi olanlar bilgi verirlerse sevinirim
    km de 0.95 ytl yakıyor


    hatan olmasın bu değer süper bir değer yahu...
  • 2006 MODEL CİVİCİ NE YAPTIR DIYEMEM BENIM YAPTIRMA SEBEBİM ZATEN 1 AY SONRA GARANTIM DOLUYORDU O YUZDEN YAPTIM,,,SİMDİ XENON KİT ARIYORUM
    BU ARACIMI KESINLIKLE SATMIYACAGIM UZUN SURE KULLANMAYI DUSUNUYORUM ILK SAHIBIYIM 3 YILDIR BENDE ARKADASLARIM DUNYANIN PARALARI VERIP BASKA MARKA ARACLAR ALIYOR BIRININ PERFORMANSI CİVİC DEGİL YANİ
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jaxi

    sımdı ruhsata lpg yi işletmek için prosedur nedır ,sızdırmazlık belgesi verdıler bana ruhsat gıbı kucuk bır kagıt
    sımdı muayeneyemı gıdecegız yoksa muayene omuydu,,temiz kagıdı lazımmı ayrıca


    Muayeneye gideceksiniz.Muayene evrakına işlem yaptıracaksınız,ruhsat üzerine yazılmayacak.Sızdırmazlık belgesi ve LPG takılırken verilen garanti belgesi hariç tüm evraklarla trafik şubenize başvuracaksınız ki yeni ruhsata işlesinler.Zorunluluk var mı bilmiyorum ancak muayenede soru çıkmaması için temiz kağıdının da bulunmasında fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dodii123 -- 4 Temmuz 2006; 20:16:56 >
  • Zaten muayene yaptırabilmek için temiz kağıdı almak gerekiyor. Yani muayene harcını vergi dairesine yatırdığınızda temiz kağıdı alıyorsunuz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yilmaz101

    Zaten muayene yaptırabilmek için temiz kağıdı almak gerekiyor. Yani muayene harcını vergi dairesine yatırdığınızda temiz kağıdı alıyorsunuz.


    Ancak mesela Ankara'da muayene harcının yatırıldığı veznelerde eğer araç Ankara plakalı ise borcu olup olmadığı bilgisayarda gözüküyor.Bu yüzden temiz kağıdına Ankara plakalı araçlarda gerek olmuyor Ankara'da,diye biliyorum.
  • 3 yaşındaki bir arata, o güzelim manifoldu delmeye stepneyi yada bagajı saçma sapan bir tüp ile doldurmaya değermi.???????????

    bunun neyini soruyosun anlamadım
    çaresizlikten takıyorsan bilmem.
    quote:

    Orjinalden alıntı: cemsultan


    quote:

    Orjinalden alıntı: YorgunBaba

    bence 2003 üstü araçlara lpg takılmamalı

    Sebep?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.