Şimdi Ara

Lpg li araçların yakıt tüketimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
49.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dkerem2

    quote:

    Orijinalden alıntı: bLack3ds

    Maalesef artık Lpg nin ekonomisi kalmadı.

    Benim araç 1.6 Astra.2015 Aralık ayında sıfır alırken lpg taktırdım o zamanlar (22 ay önce) lpg nin litresi 1,75 tl idi.Şehir içinde 12 litre lpg yakıyordu.Km'de şehiriçi 22 kuruş,şehirler arası 15 kuruş yakıyordu.

    Şuan bulunduğum ilin Opet istasyonunda Lpg nin litresi 3,45 olduğu için buradan lpg alırsam şehir içinde 40 kuruştan fazla yakacak neredeyse...Haliyle lpg taktırmanın bir anlamı kalmadı.Yinede benzine göre 10,15 kuruş fark ediyor gerçi ama lpg nin açacağı masraflar göz önüne alınınca eşit oluyor.

    Şu akaryakıt fiyatlarıyla araç kullanmak çok zor hale geldi.Üzülerek söylüyorum ki önümüzdeki dönemlerde kendimizi,lpg yi 4,00 tl ye alırken bulabiliriz

    benzinden kmde 10 15 krş farkediyor demişsin geçen sende 1.75 den alıyordum demişsi kmde zaten 10 15 krş tasarruf edersin sen ne bekliyordunki ? lpg 3.45 demişssin ben 2.80den alıyorum nereymiş orası ?

    Alıntıları Göster
    boş boş konuşuyor işte . benzin 7 ye yaklaştı lpg 3.6 nasıl fark kalmamış ? akıl var mantık var . lpg ile şehir içi 10 litre yakmakla benzinle 10 litre yakmak aynı mı ?
    yıllardır aynı aracı kullanırım ya neredeyse aracın parası amorti olacak lpg farkından bu tipler hala lpg benzin eşit yeaaaa diye yazar durur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: studioworks

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sehzade23

    Arkadaşlar megan 4 sedan için bir örnek vereyim bu aracın 1.6 benzinlisini incelemeye gittik ve çok beğendik. Satıcı bu araca tüp takıldığında 25 kuruş yakıcağını söyledi şehir içi. Bende bir araştırayım dedim bu rakamları telafuz edenlerde var daha üstünü telafuz edenlerde var.

    Şimdi bu aracın fabrika verisi şehir içinde 8.5 litre. Bununda konusunu açtım forumda herkes fabrika verisine yüzde 10 15 koy yakalamak çok zor pek gerçeği yansıtmıyor dedi. Koyalım bu yüzde 10 15 i düz hesap 10 litre yakıyo diyelim şehir içinde benzini. Takalım buna lpg yi 12 litre olsun. Çarpalım bunu lpg fiyatı ile 38.4 kuruş. Fabrika verilerinin şehir içi şehir dışı ortalama yakıt tüketimini bile görevlinin dediği rakamdan çok fazla. Lpg taktıran kullanıcılarında forumlarda yazdığı rakamlar farklı farklı.

    Açıkçası pek anlayamadım olayı. Birde bu aracın şehir içinde benzinde 40 kuruş yaktığını söyleyen yakınımda kullanıcı var. Lpg taktırsak sizin söylediğiniz şekliyle hesap etsek 38 kuruş yakıyor taktırdığına deymez öte yandan lpg firmalarının youtube kanallarına bakıyosun megane 4 için yüzde 40 yakıt tasarrufundan bahsediyolar yüzde 40 kilometre başına kuruş hesabına göreyse eğer bu aracın harbidende 25 kuruş felan yakması lazım ama ben bu 25 kuruşa hiç bir denklem ile ulaşamıyorum :D

    acemiliğin gözü kör olsun :D

    aynen dostum. milletin verdiği rakamların tamamına yakını hayal gibi, en azından benim için =)
    mesela benim arabam 25 kuruş yaksa uyurken kontağı kapatmam motor soğumasın diye =)
    yazıyı yazdığım tarihde lpg litresi istanbulda ortalama 2,90-3tl civarında. (kendini sapıtmış 3.5tl yazan istasyonlarda var tabi =)
    atiker lpg sistemi, 1.4 16v 100hp 2004 model seat ibiza, depo 30-31 litre gaz alıyor en fazla ve sıfırlayıp fullerim hep.
    bu şartlarda "istanbul"da gece/gündüz seyrek ve yoğun trafik karışık ortalama 200km de benzine geçiyor. bazen 210 220km bazen
    tam 200km de benzine geçiyor. şu hesapla istanbul şehri için ş.içi ortalama 15tl/100km yani. bugünkü rakamla ortalama 45kuruş/km oluyor.
    "istanbul" ile van eskişehir hakkari edirne şehiriçisi çok farkeder. istanbulda adım başı ışıkta durursun, yayaya durursun, tali yoldan önüne atlayan taksiciye durursun, olur olmadık yerde aniden duran taksiciye durursun, sol şeritten lapadanak sağdaki yolcunun üzerine kıran taksiciye durursun, şurada biraz yatayım diyen taksici yüzünden daralıp sıkışan yolda yavaşlar durursun, kavşaklarda durursun her şeye durur kalkarsın. yakıt tüketimin 2 katına çıkar.
    şu şartlarda istanbul trafiğinde 100km'de 10 litrenin altında lpg, görmem lazım inanmak için. bana inandırıcı gelmiyor veya benim
    arabada sorun var.
    bu konuda ne gerekiyorsa yaptım ayrıca. oksijen sensörünü orjinali ile değiştirdim (450tl maliyet), bujiler bosch lpg bujisi, lpg beyni sıfır, arabanın bütün bakımları düzenli yapılıyor.
    benzinde duruma hiç bakmadım.

    değerleri verirken, motor, beygir, valf, marka model, şehir, ş.içi ortalama tüketim, ş.dışı ortalama tüketim şeklinde olsa kıyas yapma şansı olur herkesin.

    Alıntıları Göster
    istanbul trafiğinde twingo ile falan 10 litre altı lpg görürsün, 1.6 motor ile zor. çünkü isntabuldaki trafik değil, ayrı bir organizma o ...




  • Golf 5 2007 atiker tup var. Ekranda 9 litre gösteriyor. 100 tl ile 300km gidiyorum. 28 litre yani. Ekranda gosteren ile hemen hemen ayni

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracım dizel. Bugün İzmir Balçova dan, Muğla Ortaca'ya geldim. Devamlı gidip, geldigim yoldur. Sirf kelle paca çorbası için yolu değiştirip, ula dan karabortlen geçtim Ula icinde yol calismasi vardi, ufacik ilçede cikmak için bayağı uğraştım, koy yollari da rezalet. Yakit tuketimi fotoğraflarıni ekliyorum. Muglaya kadar ortlama 3,0 lt yaktı, Ula ve köy yollarina girince 3,3 e yukseldi. Total de 290 km de 9,8 yakmış, ortamala hiz 82 km. İndirimleri düşersem, yakıt litresi 5,454 TL'ye denk geliyor, bu verilere gore km de 0,184 krs yakıyor. İdare eder.
    Lpg li araçların yakıt tüketimi
    Lpg li araçların yakıt tüketimi
    Lpg li araçların yakıt tüketimi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nazım55 -- 20 Ağustos 2020; 21:0:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • nazım55 N kullanıcısına yanıt
    Hangi model bu araç?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D..Drogba D kullanıcısına yanıt
    Megane 3 dizel, manuel, 90 bg.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trak76

    boş boş konuşuyor işte . benzin 7 ye yaklaştı lpg 3.6 nasıl fark kalmamış ? akıl var mantık var . lpg ile şehir içi 10 litre yakmakla benzinle 10 litre yakmak aynı mı ?
    yıllardır aynı aracı kullanırım ya neredeyse aracın parası amorti olacak lpg farkından bu tipler hala lpg benzin eşit yeaaaa diye yazar durur.

    Alıntıları Göster
    Benzin 6 liraysa LPG 3 lira benzin 10 liraysa LPG 5 lira olur LPG benzinin yaklaşık yarı fiyatı olur ve benzinden yüzde 20 fazla yakar benzin fiyatı yükseldikçe LPG karı yükselir çünkü aradaki makas artar şu an mesela ben LPG ile km başı 20 kuruş kâr yapıyorum benzin biraz daha ucuz iken bu kâr 15 kuruş idi
    Demem o ki LPG her zaman kazandırır 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aylar sonra bu mesajınızı görünce güldüm biraz :) Hani lpg benzinin yarı fiyatı kalacaktı Lpg li araçların yakıt tüketimi 

  • Kahya Yahya kullanıcısına yanıt

    Dış minnaklarin oyununa geldik :) ulusal ve uluslararası anormal bir süreçten geçiyoruz aradaki fark 2 liraya kadar inmişti şu anda 5 lira mayis ayında görüşelim kışın LPG pahalı olur son gülen iyi güler :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam lpg olmuş 9 lira Lpg li araçların yakıt tüketimi  hiç artmasa, böyle bile kalsa fiyatı zaten yinede çok zarardayız

  • Kahya Yahya kullanıcısına yanıt

    Araca binmeye mecbursak eğer LPG kötünün iyisi LPG takilmissa kullanmaya devam edeceğiz sokturmek saçmalık LPG henüz takmamis olan bence yazı beklemeli hiçbir şeyin fiyatı geri gitmeyecek bunu hepimiz biliyoruz maalesef...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.