Şimdi Ara

LPG Kiti Taktıracağım. Hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha önceki mesajlarımdan da anlayacaksınız, aracım lüks bir araç olmasa da Prins taktırmaya karar vermistim, Ankara'daki en iyi ustalardan Memduh Usta'ya.

    Tatilde olduğumdan aracımı normal ustama yıllık bakım için aldırttım. Arada da LPG taktırtmasını istedim.

    Ancak kendisi Prins'in çok gereksiz olduğunu, takılmasının masraflı olduğunu (ben o masrafı göze almıştım), genel bakımlarının çok masraflı olduğunu vesaire belirtti.

    Ve bana Atiker taktırmamı söyledi. Ben de iyi bir marka olmadığını duyduğumu söyleyince bana Tomasetto önerdi. Tomasetto nasıldır?

    Bu konularda ne düşünüyorsunuz? Benim için ailemin içinin rahat etmesi - o nedenle en pahalı markayı düşünmüştüm.

    Bana yapacağınız tavsiyeler tam olarak nelerdir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erysa34j -- 15 Ağustos 2013; 15:58:44 >



  • hocam Ankara Brc Mocan otogaz.... tek geçerim..
  • Saglasin. Tartarini nasıldır? Başka hangi markalar önerilir ve Ankara'da en iyi ustalar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erysa34j


    Daha önceki mesajlarımdan da anlayacaksınız, aracım lüks bir araç olmasa da Prins taktırmaya karar vermistim, Ankara'daki en iyi ustalardan Memduh Usta'ya.

    Tatilde olduğumdan aracımı normal ustama yıllık bakım için aldırttım. Arada da LPG taktırtmasını istedim.

    Ancak kendisi Prins'in çok gereksiz olduğunu, takılmasının masraflı olduğunu (ben o masrafı göze almıştım), genel bakımlarının çok masraflı olduğunu vesaire belirtti.

    Ve bana Atiker taktırmamı söyledi. Ben de iyi bir marka olmadığını duyduğumu söyleyince bana Tomasetto önerdi. Tomasetto nasıldır?

    Bu konularda ne düşünüyorsunuz? Benim için ailemin içinin rahat etmesi - o nedenle en pahalı markayı düşünmüştüm.

    Bana yapacağınız tavsiyeler tam olarak nelerdir?

    merhabalar;
    çok para ödeyerek sorunsuz sistem kullanamazsınız !
    birincisi ; Aracına lpg taktıracak kişilerin araçların periyodik olan bakımlarını yaptırmış sorunsuz araca sahip olmaları gerekmektedir.
    ikincisi ; Takılacak lpg sisteminin bizzat montajını yapan kişinin mahir bir usta olduğunun anlaşılabilmesi gerekmektedir yani tavsiye veya araştırma gereken bir olaydır.
    üçüncüsü ; Atiker veya başka x marka için ( iyi bir marka değildir )diyen kişilerin neye dayanarak bunu söylediğinin araştırılması gerekmektedir.
    dördüncüsü ; Seçeceğiniz lpg sisteminin arkasındaki sorumlu Güç yani imalatçı veya ithalatçının iyi araştırılması ve gerek yedek parça
    gerek bayi ağının kolay ulaşılabilinir ve makul olması gerekmektedir.
    neticede diyeceğim benim bu saydıklarım hangisinde varsa ? sizin o sistemi taktırmanınz en uygun olanıdır. selamlar




  • Eski megane-1 2003 model 1.6 aracımda tomasetto vardı. Mükemmele yakın bir performans sunuyordu çünkü benzinden gaza geçince araç ileri doğru atılmaya başlıyordu nerdeyse. Benim ilk aracım olduğu için farkedememiştim ama aracımı süren ve fikrini aldığım tecrübeli abilerden duyduğum kadarıyla performansı kusursuzdu hatta inanamıyorlardı. Haddinden fazla atak motoru vardı. Diğer husus ise;

    Bunu yapan servis ilsaymış. Ben lpg takıldıktan 4000km sonra almıştım ama malesef 12000 km civarı lpg beyni su kaçırmaya başladı sonra kenar-köşe tamamen alakasız ve terbiyesiz bir ustaya gittim ve atiker safe-fast denen bir beyin taktılar ve araç eski performansını kaybetti. İlk zamanlar uyum sorunları oldu vs. vs.

    Özellikle şimdiki aracımda daha ince eleyip sık dokuyorum. Tamamen elektronik ağırlığı çok fazla olduğundan dolayı benimle aynı araca sahip olup taktıran birçok kişi ile görüştüm. Önemli olan markadan ziyade aracınızla uyumlu kit'e ve yazılıma sahip olan bir markayı ve bunu ehil bir şekilde uygulayacak ustayı bulmanız lazım.

    Geçenlerde bir tanıdığımız hondaya atiker taktırdı mesela. Taş gibi motor her türlü lpg kit'ini kaldırıyor nerdeyse ama bana o atiker uymuyor. Araca ve motor tipine göre lpg seçimi en doğrusu.




  • Neyse - Benim genel Usta'nın da ikna etmesi ile Tartarini'de karar kıldık. Buradan deneyimlerimi paylaşırım.
  • Landirenzo derim ama formları araştırın neden landirenzo diye sorarsan birçok cevap çıkacaktır ben memnunum
  • Bence Prins. Hani araba alacak birisine tavsiyede bulunurken paran varsa mercedes bmw al derler ya, Bence de lpg sektörünün mercedes bmw si Prins'tir. Tabiki iyi bir ustanın montaj yapması lazım. İyi bir montaj ile yıllarca sorunsuz kullanırsın.
  • Lpg taktirmaktaki gayemiz tasarruf ise eger bu is kit secimiyle baslar.
    2500 tl yede kit var, 1000 tl yede ,hatta 750 tl lerede varmis.
    Tabiki 2500 tl lik urun ile 750 tl lik ayni urundur demiyorum fakat taksici degilseniz ve
    yilda 80-100 bin km gibi kullaniminiz olmayacaksa 1000-1500 bandindaki tum kitler isinizi fazlasiyla gorecektir.
    Unutmayin onemli olan USTA.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılda sadece 8.000 KM yapıyorum.

    Neyse benim usta tanıdığına Tartarini taktırmış benim araca. Ankara'ya gidince bir göreceğim nasıldır. Taktırdığı usta iyidir umarım.
  • Tamamdır - Tartarini iyi gözüküyor. Ankara'nın en dik caddesinde klima fullken tekleyecek bir vitese attım - yine çıktı (doğru bir test mi yaptım - bilemem.)

    Gücü eskisi gibi.

    Sonra ne olur bilemem.
  • Renault Megane Coupe 2000 model 1.6V aracıma Tartarini taktırtmıştım. 2 Depo kullandım. İlk depo kesin bilgi vermeyebilir - çünkü, aracın bakım KM'sinden sonra usta bir-iki yere götürdü aracın tamiri için daha sonra LPG taktırdı. O yüzden LPG başlangıç KM'sini bilmiyorum.

    2. Depo, 100Km'de 10.1 Litre LPG yakıyor. Aracın orijinali (ki, benim yol bilgisayarı da öyle hesaplıyordu) 100KM 8.6 Litre Benzin yakıyordu.

    LPG ile 2. depo, şehir içi her zamanki güzergahımdan gittim.

    Yol çekişi kötü olur diye çekincelerim vardı - ancak çok iyi. Ankara'nın en dik yokuşunda klima sonuna kadar açık en üst vites, en düşük vites, düşük - yüksek devir hepsi iyiydi.

    Hepsini bilgilendirme amacı ile yazıyorum.

    Yarın ölçüm yapılacak. Bir şey olursa yazarım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.