Şimdi Ara

lpg ile seyir esnasında benzine geçme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • atiker marka lpg sıralı sistem kullanıyorum. aracım honda crv. seyir esnasında tank dolu iken bile lpgnin bittiği sinyalini verip benzine geçiyor. iki kez atiker servisine gidip bilgisayarla kontrol yaptırıp format attırdım ama faydası olmadı. servis sadece arıza sebebini buldu; sistem, yoğuşma için gerekli ısıya ulaşamıyormuş. sistem bilgisayara bağlandığında 65 derece sıcaklıkla başlayan ısı değeri test esnasında 30 dereceye kadar düşüyor. servis, yoğuşma için ideal sıcaklığın 50 derece ve üstü olduğunu söylüyor. ama sıcaklığın neden düştüğünü söyleyemiyor. arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

     lpg ile seyir esnasında benzine geçme







  • Bunu bilemiyor ise kapatısın servisi kulllandığı araç ile ilgili biraz meraklı olan kullanıcılar bile bilebilir.Ya soğutma suyunda hava var beyine su gitmiyor yada termostad açık kalıyordur.Biraz iddalı oldu ama kızdığım için yazdım inşallah dediğim gibidir.Kimlerin eline kaldık.
  • öncelikle geçmiş olsun siz Atiker anabayiyi arayın ve sorununuzu onlara aktarın.Konya merkei arayın onlar size geren yardımı fazlasıyla yapacaklardır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: talfar

    Bunu bilemiyor ise kapatısın servisi kulllandığı araç ile ilgili biraz meraklı olan kullanıcılar bile bilebilir.Ya soğutma suyunda hava var beyine su gitmiyor yada termostad açık kalıyordur.Biraz iddalı oldu ama kızdığım için yazdım inşallah dediğim gibidir.Kimlerin eline kaldık.




    Araç seyir halindeyken ısı düşüyorsa sorun termostattadır. Araç durduğu yerde ısı düşüyorsa soğutma sisteminde hava vardır.

    Ayrıca göstergedeki hararetle geniusun okuduğu sıcaklık aynı mı?
  • Bence LPG servisini ilgilendirmez bu olay gerçekden sogutma suyu ısı ile ilgili ise yok regulatör termostatı arızalı ise o lpg servisini ilgilendirir.

    Ben genelde bu forumda ve çevremde şunu görüyorum araçlarının bakımları tam değil araçlara yeterli ilgiyi göstermeyen insalar lpg taktırdıkdan sonra çıkan arızalarda direk lpg servisini suçluyor peki araçlarınız benzinde %100 kusursuzmu çalışıyor.

    Ben LPG servislerinin yerinde olsam lpg takmadan önce ilgili aracın servisinden rapor isterdim. Tabi bu raporu bedelsiz vermiyecekleri için kimse bana montaj yaptırmazdı buda olayın gerçek yönü. Nedesem bilmiyorum ama mesela ben araçda bir tuhaflık sezinlesem hemen benzine alıp benzinde gerçekleşip gerçekleşmediğine bakıyorum buda sağlıklı bir yöntem değil aslında benzin bağzı kusurları absorbe edebiliyor ama en azından küçükde olsa insana bir fikir veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafacec -- 19 Nisan 2009; 23:31:04 >




  • bende de ilk montajdan sonra böyle bir durum oldu .

    atiker servisine gittim basınç değerini (ne demek tam bilmiyorum, ama aracın lpgde çalışması için gereken bir basınç varmış...) değiştirdiler bilgisayardan sonra problem çözüldü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.