Şimdi Ara

LPG harita 2 ms altı için ayar sorunu ve çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
58
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Atiker gold lpg kitine sahibim.


    Havaların soğumasıyla beraber yaşadığım bir durum. Araba LPG' de çalışmaktayken benzin ms değerleri 2 ms' nin altına inmeye başladı. Malum atiker gold lpg haritasında 2 ms altı değerler yok. Dolayısıyla 2 ms altı için harita kullanılamıyor ve çarpan belirlenemiyor. 2 ms altında gözlemlediğim durum şuydu lpg enjeksiyon değerleri sabit 2.91 ms gibi birşey oluyordu. Bu da arabada rölanti devrinde dalgalanmaya (zaman zaman stop etmeye) ve ardından zengin karışıma geçip hata vermesine sebep oluyordu (hızlı (fast) ve yavaş (slow) trim değerlerinin birisi veya her ikisi de -30'a yaklaşıp ardından zengin karışım hatası veriyor). Buna çözüm olarak şöyle birşey yaptım.


    Ekstra enjeksiyon hassasiyetini (extra injection sensitivity) değerlerini değiştirdim. Extra injection ident. time değerini (Türkçesini şimdi hatırlamıyorum) 2 ms yaptım. Ardından araba rölantide çalışmaktayken ve benzin ms değerleri 2 ms altındayken extra injection sensitivity ayar çubuğunu yavaş yavaş sola doğru çektim. Bunu yaparken hızlı (fast) ve yavaş (slow) trim değerlerini gözlemledim. İkisi de sıfıra yaklaşınca bu işlemi sonlandırdım.


    Anladığım kadarıyla ekstra enjeksiyon hassasiyeti aktifleştirildiğinde lpg ecu' su; benzin ms değerleri 2 ms' nin (Extra injection ident. time ile belirlenen değer) altına indiğinde kendi belirlediği lpg enjeksiyon zamanına eksiltme işlemi uyguluyor (ben çubuğu sola çektiğim için. sağa çekseydim artırma işlemi uygulayacaktı)


    Birilerinin işine yarar umarım.



    LPG harita 2 ms altı için ayar sorunu ve çözümü







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.