Şimdi Ara

Lozan Antlaşmasına neden dikkat çekmiş görmüş olduk Neden bu adamı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
2
Favori
3.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • PuSaT28 P kullanıcısına yanıt
    Küfür yasak olmasa varya vahdettin denilen züppeye ne yazardım be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak güzel kardeşim. Kimse lozan'ı beğenmek zorunda değil. Ama; 12 adalar 1912 de osmanlı döneminde elimizden çıktı.

    Musul misak–ı milli'nin içindedir. Lozan imzalandığında oraya kadar gidememiştik, bilmiyorum lisedeki tarih hocanız kimdi ama keşke bunu anlatsaymış.

    Şuan türkiyenin askeri ve siyasi gücü 1922'den daha az değil. O zamankilerin gücü o kadarına yetmiş, beğenmediklerinizi değiştirmek bize kalmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skylife_

    Tamamen katılıyorum..Petrol sadece zenginliktir..Önemli olan o zenginliği nasıl kullandığında..Petrolden yada diğer yer altı zenginliklerinden gelen parayı bilim ve arge çalışmalarına kaynak olarak kullanırsan asıl gelişmişlik o zaman olur...

    İşte bunu anlatamadım. Bugün gelişmiş denilen milletler ar-ge, bilim ile bilgi üretiyor bilgi teknoloniyi doğuruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasinCC -- 21 Ekim 2016; 20:55:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Misak-ı milli den taviz yok diyenler. Batum'u Musul'u çatır çatır yedirdiler. İngilizlere peşkeş çektiler. Hani ya istiklal ya ölümdü. Hattı müdaafa yoktur saht-ı müdaafa vardır diyen Mustafa Kemal neden Musul , Hatay ve Batum' a göz yumdu ?
    Bu meselelerin tartışılması lazım arkadaşlar. Tarihimizi iyi analiz etmeliyiz. Yıllarca ezberletilen tarihi bir kenera bırakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korgeneral1071 kullanıcısına yanıt
    Sorularini bildigim kadariyla cevaplayim batumda referandum yapildi , musul da benim acimdan bir muamma , hatay konusunda yaniliyorsunuz tam aksine hatayin anavatana katilmasi icin çok ugraslar verilmis 1921 de fransiz mandasina birakilmasina ragmen 1938 e kadar baya caba sarfedilmis. Gercektende halki cok iyi orgutlemisler ve vefatinin ardindan turkiyeye baglanmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lan hala bu konu mu?Başka ülkede olsa RTE'nin sözlerini kimse ciddiye almaz alay eder.Bir ülke başkanı düşünün ülkenin tarihini ve o ülkenin tapusu niteliğindeki antlaşmayı yalan yanlış biliyor...

    Eh sonuçta ülkeyi yönetenler de bizim ülkemizden çıkıyor,araştırmayan okumayan bir halkın yöneticilerinin de heralde çok üst düzey entellektüel bilgili kültürlü,araştıran okuyan insanlar olmasını beklemek biraz enayilik olur..
  • Tarih bilgisi 0 olan arkadaşlar konuları özet geçeyim

    1-)12 Adalar Balkan Savaşlarında elden çıkarıldı geri alınma gibi bi durumu yok.

    2-)Musul Ve Boğazlar Lozan da karar alınamayan 2 konudur ve daha sonraki görüşmelere bırakılmıştır İngiliz Hükümeti Ve Türk Hükümeti anlaşamayınca Türk orduları musula girmek için hazırlandı bu sırada hiç beklenmedik bi anda İngiliz destekli şeyh sait isyanı çıktı isyanın başlangıç nedenine baktığımızda din elden gidiyor diyerek İSLAM taraftarları tarafından çıkartılmış bi isyan olduğunu görüyoruz Fethi (Okyar) bey 'in isyanı bastıramaması sonucu İsyancı ordusu git gide büyüdü ve Sonunda Fethi Bey istifa etti İsmet İnönü devletin başına geçti büyüyen isyancı ordusu (10-15bin kişi) ve musuldan girmeye hazırlanan ingiliz ordusu karşısında çaresiz kaldık ve Musulu Ankara Antlaşması ile İngiliz yönetimindeki Irak'a bıraktık ki 25 sene boyunca çıkartılan petrolden gelen paranın %10 u bizim (II.Dünya savaşı başlangıcında Ekonomik kriz yüzünden ingiltereye hepsini sattık) olarak verdik daha sonra istiklal mahkemeleri kuruldu şeyh sait isyanı bastırıldı ve kendisi idam edildi.

    SONUÇ : 12 Adalar zayıf Osmanlı Devleti tarafından kaybedilirken Musul "İslam" dini yüzünden kaybedilmiştir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İsmet paşa verdi erdoğan başkanda alır bu mesele kapanır.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.