Şimdi Ara

Love, Death & Robots • Netflix (15 Mart 2019) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
6
Favori
6.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ed Wood

    Bu antolojiyi indirdim. Öyle ya da böyle bölümleri izlerken az önce Beyond the Aquila Rift adlı bölüme denk geldim. Sırf bu bölüm için bile seriye saygı duyabilirim. Detroit: Become Human benzeri (çok daha gerçekçi) çizimleri, konusu ve bana göre en önemli unsuru altyapısıyla kısa bir analizi hak ediyor.


    Klasik uzay filmlerinde olduğu gibi mürettebat burada da kısa bir rota belirleyip, gidecekleri yeri belirliyorlar. Daha sonrasında uykuya dalıyorlar. Fakat uyandıklarında bir gariplik var. Rotalarından binlerce ışık yılı daha uzakta olan alternatif bu evrenin içindeler. Liderleri yani Thom karakteri uyandığında olayı anlayamasa da karşısında Greta karakterini görüyor.



    Daha önceden tanışıklıkları var. Thom'un heyecanı gözlerinden okunuyor. Greta ''gel seni şöyle bir içeriye alalım kendine gelirsin'' diyor. Ve alengirli durumlar burada başlıyor. Karşımızda uzay kostümünden sıyrılmış, karşısındaki erkeği tavlamak isteyen kadın görüntüsü.



    Thom ile muhabbetlerine baktığımızda dört sene önceden 'kaçamak' yaptıklarını söylüyorlar. Daha sonra tekrardan mercimeği fırına veriyorlar.

    İşte şimdi alt metninden bahsetme zamanı.



    Buradaki yansımadan da görüldüğü üzere Greta insan formunda değil. Örümcek görüntüsünü almış başkalaşmış bir yaratık.

    Örümcek konusuna gelmeden bir detaydan daha bahsedeyim. Uyandıkları sırada ekranın önünden Meryem ve Çocuk İsa figürini geçer.



    Bilim ekibinin bulunduğu mekanda dinsel bir materyalin orada bulunması zordur. Bunun anlamı ilerde bir tehlike olacağını gösterir. Yedi günahtan biri olan şehvetin Thom için kötü sonuçlar doğuracağı işten bile değil. Ortalık, acil alarmıyla birlikte kırmızı. Daha sonrasında direkt Thom'un görünmesi de tesadüf değil.

    Örümcek, şehvet ve insan figürlerinin ortak bir yanı var. Çoğu efsanelerde, mitlerde örümcek figürü insanın tensel hazlarının simgeleşmiş hali olarak gösterilir. Sinemada da birçok örneği var. İki tane örnek vereceğim. Enemy filminin posterinde bile örümcek var.





    Şuradaki videoyu izlerseniz, çıplak kadınların yarı örümcek formuna döndüğünü, açılış sahnesinin altın tepsideki örümcek ile yapıldığını görebilirsiniz. Diğer örnek ise Chan-wook Park'ın stoker filmine ait. Kadın karakterimiz ne zaman cinsel bir duygunun eşiğine gelse örümcek hemen orada belirir.



    Greta insanların zayıflığından faydalanan bir ruh emicidir aslında. Karakterleri yanlış rotadan sonra rahatlatan değil de, bana göre o rotaya çeken ve onlardan faydalanan bir dış varlık. Thom ise gerçekte böyledir.





    Golgotha yolundan sonra İsa'nın görünümüne benzer. En başındaki Meryem ve Çocuk İsa ile özdeşleşir.


    Müthiş kere müthiş bir bölüm. Film, dizi ya da animasyon fark etmez; eğer bir noktada dinsel çağrışım veriliyorsa okumaları da ona uygun yapmak gerek. Mesajın ana kaynağı da budur. Alien son filminde Davud heykelinin verilip, rahibin bir uzay gemisinde olması ya da Ex Machina filminde Caleb ve Ava hikayesinin Adem ve Havva özdeşleştirmeleri gibidir. Teknolojinin top yaptığı noktadaki dinsel durumlar hikaye akışının tehlikeli gideceğine atıfta bulunur.
    Benimde en sevdiğim bölüm açık ara Beyond the Aquila Rift adlı bölümdü.Hocam sen gerçekten çok iyi yorumlamışsın ve aklımda soru işareti bırakan bir kaç konuyu çok iyi açıklamışsın.Teşekkür ederim yorumun için.




  • Harikaydı ya keşke böyle kaliteli animasyon serileri olsa

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2. sezon onayı aldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzlemesi keyifli bir seri. Benim favorim Zima bLue senaryo ve görseller beni çok etkiledi.
  • Nerde ya bu ikinci sezon



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levenbreh -- 15 Eylül 2019; 23:52:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İzlediğim en iyi animasyon dizisi olma unvanını koruyor. Gelsin artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levenbreh -- 30 Mart 2020; 22:31:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her bölümü ayrı ayrı harikuladeydi. Ama 'tanık' aralarından favori bölümüm :)
  • Çok güzeldi bazı bölümler sarmadı ama genel itibariyle eğlenceli bir seri, her bölüm her hikaye ve her çizim tekniği şaşırtıyor. Tavsiye edilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben sevemedim. en yüksek puanlı bölümleri izledim.
  • Beyond the Aquila Rift, The Witness, The Secret War en sevdiğim bölümlerdi. Ama Beyond the Aquila Rift bunların da ötesinde daha fazla etki bıraktı.
  • İzlediğim en en en iyi yapım. En iyisi. İlk çıktığında izlemiştim. Üstünden kaç ay geçti. Hala bazı bölümleri hatırlayıp adamlar yapmış be diyorum. Harikaydı.
  • s2 trailer, leak


  • b0Ni kullanıcısına yanıt
    kaldırılmiş video, youtube 'da eklenme sırasina göre aratinca yine çıkıyor ama

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dunyanin en guzel haberi,14 mayista geliyor

    https://www.youtube.com/watch?v=Gj2iCJkp6Ko&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek oturuşta yeni sezon bitti. Ne birinci sezonun özgünlüğü, konusu, anlatımı var ne de bağımsız sezon olarak bakıldığında kendine özgü bir hali var. İlk sezonun sevilmesinden sonra gerisini koyalım severler tarzında baştan savmalık bir iş çıkmış. İki dakika önce izlediğim bölümde ne anlatıldı unutulacak kadar boş bölümlerle dolu. Bölüm sayısı az süreler iyice kuş kadar ya da bir amaçla anlatılmış özgün güzel konular var. Klişe üzerine farklı tekniklerle güzel bir sezon çıkarmak bile istemedikleri sadece günü kurtarmalık çaba içinde oldukları maalesef bariz olarak gözüküyor. Emek var bir iki bölümün tasarımları güzel ama dolu başka bir yeri yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sh7rk -- 14 Mayıs 2021; 13:6:48 >
  • Belki linç olacak ama ilk sezonda da 18 bölümden 4-5 tanesi hariç gerisi çöptü ama özgündü şimdi yiğidi öldür hakkını yeme.


    Yine de tabii ki popüler kültür abartınca hemen efsane gibi sunuldu. Halbuki 18 bölümde 4 iyi bölüm bence kötü bir rakam.

  • İkinci sezonun tadı damağımda kaldı, bir çırpıda bitti 8 bölüm. İlk sezon 18 bölüm olmasına rağmen eller tutulur bölüm sayısı bence azdı, bu defa genel sayı az ama tüm bölümler hakikaten başarılıydı. En çok The Tall Grass bölümünü sevdim hatta bayıldım diyebilirim, Lovecraft hikayelerinden fırlamış gibiydi, gerçi ana karakter de Lovecraft'a fiziksel olarak benziyordu, belki kasten böyle bir yol izlediler bilemiyorum ama dört dörtlük bir bölümdü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melkor23 -- 14 Mayıs 2021; 18:45:27 >
  • İkinci sezonu çok sevemedim. Bölüm sayısı çok az ve buna rağmen elde tutulur 2-3 bölüm var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkuba -- 15 Mayıs 2021; 1:53:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melkor23

    İkinci sezonun tadı damağımda kaldı, bir çırpıda bitti 8 bölüm. İlk sezon 18 bölüm olmasına rağmen eller tutulur bölüm sayısı bence azdı, bu defa genel sayı az ama tüm bölümler hakikaten başarılıydı. En çok The Tall Grass bölümünü sevdim hatta bayıldım diyebilirim, Lovecraft hikayelerinden fırlamış gibiydi, gerçi ana karakter de Lovecraft'a fiziksel olarak benziyordu, belki kasten böyle bir yol izlediler bilemiyorum ama dört dörtlük bir bölümdü.

    tall grass 'ten güzel bir gerilim filmi çıkar, sağlam başrol seçilirse.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.