Şimdi Ara

LOST - EFSANE BİTTİ (2004-2010) (2021. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40.537
Cevap
50
Favori
1.183.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20192020202120222023
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • 1.sezon finalinin normal bir bölümden farkı yoktu.büyük şeyler bekledim ama yok.bakalım walt'ı kaçırdılar geri gelecek mi

  • 2.sezon 3.bölümü izledim ve saçmalamaya başladılar gibi.108 dk olayı,tuşa basma,dünyayı kurtarma zart zurt.
  • Dizide islenen temalardan biri de önyargılı olmamak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • crux07 kullanıcısına yanıt
    Guzel bagliyorlar o olaylari .... sabirli ol hocam izlemeye devam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • J.J. Abrams'a güvenim olmadığı için birkaç bölüm seyrettikten bırakmıştım. Bir de çok uzun bir dizi. Gözümü korkutuyor.
  • su gibi akiyor dizi, insanın hemen diğer bölümü açası geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acayip bir merak hissi uyandırma durumu var dizide arkadaşın yazdığı gibi su gibi akıp geçiyor özellikle ilk 3 sezon
  • Finali kötüydü lafını duymaktan sıkıldım. Bu yüzden Lost'a karşı bir ön yargı oluştu. Haklısınız, dizi su gibi akıyor ama bunun için vakit lazım. Sorun ise izlenecek çok fazla kaliteli yapımın olması.
  • Arkadaşlar dizinin Tr dublaj Boxset linkini verebilecek var mi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne diziydin be :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netflix verse bu diziyi de, en baştan yeniden izlesek, süper olurdu.
  • Ilk 10 bölümü izledim de aşiri sıkıci. Uyuya kaliyom nerdeyse. Devamida böyleyse birakacam. Veya atlaya atlaya izlerim. Dizi hangi bölümden sonra heycanlaniyo. O bölüme kadar atlaya atlaya izlicem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KOEMAN32

    Ilk 10 bölümü izledim de aşiri sıkıci. Uyuya kaliyom nerdeyse. Devamida böyleyse birakacam. Veya atlaya atlaya izlerim. Dizi hangi bölümden sonra heycanlaniyo. O bölüme kadar atlaya atlaya izlicem.
    Bu dönemde game of thrones neyse kendi zamanında lost oydu. Hatta o zamanın şartlarında GoT tan daha popülerdi diyebiliriz rahatlıkla. Yabancı dizi izlemeyi seven herkesin izlemesi gereken bi dizi, tarihin en iyi dizilerinden biri (hatta benim için en iyisidir). Diziye biraz daha şans ver saracağından adım kadar eminim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -BurakBey kullanıcısına yanıt
    Konusunu cok begendigim icin sans verecem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Finali dün gece izledim abartıldığı kadar kötü değildi hatta direkt kötü değildi ama çok iyi bir final de değildi. Önceki sezonlardaki o gizemler ve o gizemlerin çözülme şeklinden sonra adadaki 2 büyük güç hikayesine girmeleriyle dizi düşüşe geçti gözümde. Zaman yolculuğu paralel evren falan sevdiğim konular olduğundan pek sıkılmadım ama bunlara uzak olanları Lost çok bozdu demesi gayet normal. Son sezon yan evren hikayesine 7/10 dersem asıl adadaki hikayeye 4/10 falan anca veririm. Finalin gittiği yönü sevdim ama bunu daha güzel ve daha net şekilde yapsalar daha güzel olurmuş. Bir de bazı soruların cevapsız kalması hoş değil.



    Cevapsız sorulardan başlarsak:
    Numaralar: Dizide çok önemli yere sahip olduğunu izlemeyenler bile bilir. Numaraları easter egg gibi yer yerde kullandılar sonunda da çok mantıklı bir açıklama yapmadan bitirdiler.
    Walt: Başlardaki güzel gizemlerden biri Walt'un etrafındaki garip olaylardı. Farklı yerlerde gözükmesi olsun kitapta gördüğü kuşun cama çarpması olsun özel bir karakterdi. Locke vurulunca gözüküp yardım etmesini de düşünürsek birden diziden çıkması bu hikayeyi öldürdü.
    Hastalık: Kaynağı ve detayı bilinmiyor lafta kaldı sadece.
    Sis canavarı ve ada: Bazı yerlerde bu karakter dizinin başlarından beri çok güzel yer alıyor mesela Jack'e babası gibi görünüp suyu buldurmuştu sonra Jacob'ın ailesinin mezarı olan mağaraları buldular gibi güzel bağlar vardı ama başlarda Locke'a saldırması ve Mr. Eko'yu öldürmesi gibi nedensiz olaylara da karıştı. Zaten adanın da gizemi tam açıklanmamışken adadaki en önemli varlığın da gizeminin açıklanmaması hoş olmadı. Her şeyin adaya bağlanması da ayrı sıkıntı Locke babasından nefret ediyor bir anda babası adada beliriyor bana zorlama geldi. Jacob'ın müritleri ve onların tapınak hikayesi 2-3 bölümlük boş geçiştirmeden ibaret çıkması yine son sezonun kötü yanlarından biri.

    Dizinin bazen aldığı kararlarda sanki anlık alınmış havası da yer alıyordu mesela Libby'nin ölümü. Libby hem Hugo'nun geçmişiyle hem de Desmond'ın geçmişiyle bağlı bir karakterdi. Hugo ile aynı akıl hastanesinde olduğunu gördük sonra Desmond'a teknesini verdiğini gördük buradan çok güzel bağlantılar kurulur derken bir anda karakteri öldürdüler. Eko da aynı şekilde tam karakteri öğrendik sevmeye başladık bir anda harcadılar. Ana Lucia'nın ölümü de kısmen saçmaydı Michael'ın ihanet ederken bu kadar ileri gitmemesi gerekirdi hem Ana hem Michael hem de Libby öldü seyircinin gözünde. Danielle de figüran gibi harcandı ada ve dizi için önemli bir karakterdi. Shannon'ın ölümü ayrı bir saçmalıktı Walt onu ölüme mi yönlendirmişti yani Walt gizeminin de açıklanmaması bu ölümün üzerine toz biber oldu.

    Çok daha kötü finaller izlemiş olsam da bu diziden daha iyisini beklerdim. Sonda gittikleri evren konusu da tam net değil. Bir nevi hepsinin kendi ölümlerinden sonra gittiği bir alem denebilir ama kiliseden bir yere gideceklerdi orası belli değil o evren için ölüm sonrası dersek gittikleri yer neresi. Sonra bazı karakterler giderken bazıları kaldı Ben kaldı Ana Lucia daha gerçeği bile bilmiyordu o da kaldı. Kalanlar hayatları güzel diye kaldı desek gidenlerin de hayatları güzeldi ki. Jack tam oğluyla arasını düzeltmişti sonra oğlun yok dediler giderken çocuk da gelmedi bir tür yanılsama olabilir. Daniel'in annesi o evren için Desmond'ı uyarmıştı bu kadın ne tam olarak uzay zaman gerçeklik koruyucusu mu

    Özetle final duygusal yönden etkileyici ve tatmin edici olsa da hikaye yönüyle çok cevapsız soru bıraktı yine de kötü bir final olduğunu düşünmüyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Diziyi her yeni izleyişimde yeni birşeyler fark ediyorum 2.sezon 14.bölümde
    Sayid'in olduğu kamyondaki amerikan askeri çocğun karın varmı diye soruyor elindeki fotoğrafı kısa bir an gösteriyorlar sanırım 1-2 saniye fotoğraftaki kişi Kate
    Bu bağlantıyı yeni fark ettim bu kadar birbirleri ile bağlantılı karakterlerin olduğu başka bir dizi yok sanırım efsane
  • Efsane dizidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Glorfindel1907

    Diziyi her yeni izleyişimde yeni birşeyler fark ediyorum 2.sezon 14.bölümde
    Sayid'in olduğu kamyondaki amerikan askeri çocğun karın varmı diye soruyor elindeki fotoğrafı kısa bir an gösteriyorlar sanırım 1-2 saniye fotoğraftaki kişi Kate
    Bu bağlantıyı yeni fark ettim bu kadar birbirleri ile bağlantılı karakterlerin olduğu başka bir dizi yok sanırım efsane
    En ufak yerlerden bile bağlantı kurmaya çalışmışlar bir hastane sahnesi varsa Jack mutlaka fırlıyor mesela




  • Şöyle bir alarm uygulaması varmış yeni gördüm. Terminale kodu girmeden susmuyor çok hoşuma gitti
    LOST - EFSANE BİTTİ (2004-2010)
    LOST - EFSANE BİTTİ (2004-2010)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • LOST - EFSANE BİTTİ (2004-2010)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 20192020202120222023
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.