Şimdi Ara

LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!! (1918. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38.797
Cevap
80
Favori
2.200.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19161917191819191920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    Uzun yıllardır kullandığım z5500'ümün anfisini sanırım yaktım. Bir süredir subwoofer'dan dip ses diye tabir edilen bir ses geliyordu. Özellikle geceleri sessiz ortamlarda bu ses sinir bozucu olmaya başlamıştı. Nette yaptığım araştırmalarda bu sesin yerinden oynayan yada şişen kondansatörlerden kaynaklandığını okudum. Az çok tamirat tadilat işleri elimden gelir. Bende buna güvenerek subwoofer'ı söktüm.

    Gerçekten de devre kartındaki 10000uf-50v'lik kondansatörlerden (mavi olan 2 adet) birisi yerinde kısmen oynuyordu. Diğeri elimle kontrol ettiğimde sabitti. Yerinden oynayanı sökmek için dibindeki lehimi ısı ayarlı havyamla eritmek istedim. Ancak ne yaptıysam lehim erimedi. PCB'ye zarar vermemek adına tüm sistemi tekrar toplayarak bu şekilde kullanmaya karar verdim. Sistemi topladım ve o gün sorunsuz bir şekilde çalıştı. Ancak ertesi gün sisteme elektrik gelmediğini gördüm. Arkadaki cam sigorta atmıştı. Yeni cam sigorta taktığımda ise sistemden büyük bir gürültü arkasından da bir yanık kokusu geldi.

    Sistemi fişten çektim, ancak vaktim olmadığından içini açıp bakmadım. Sorunun %99,9 ihtimalle devre kartının soğutucuya bağlandığı noktadan kaynaklandığını düşünüyorum. İçini açanlar bililerler, bu kısımlarda beyaz ve nispeten diş macununa benzeyen bir madde vardır. Ayrıca soğutucu ile devre kartı arasında plastiğimsi film mevcuttur. Ben montajı yaparken bu filmlerle izolasyonu iyi sağlayamadığımı düşünüyorum.

    Konunun uzmanı arkadaşlara ise sorularım şunlar:


    1- Sizce hasar tamir edilemeyecek kadar büyük müdür?

    2- Eğer devre kartı arızalı ise bu durumda mevcut sisteme nasıl bir ekleme yaparak çalışır hale getirebilirim. Yani demek istediğim bu subwoofer eğer elimde olmasaydı diğer uyduları kontrol poddan yönetmemi sağlayacak farklı bir markanın ürünü var mıdır?

    3- Eğer tüm bunlara değmeyecekse elimdeki sağlam uyduları, kontrol podunu, subwoofer hoparlarünü ve ayaklıkları ne kadara satabilirim?

    Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akenatons -- 11 Haziran 2019; 16:5:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bence sorun senin fişten de olabilir. Bana büyük sorun gibi gelmedi.
  • Ben de bu cihazdan aldım ve elimde logitechin Bluetooth cihazı var en verimli nasıl bağlantı yapabilirim ? Yardımcı olabilir misiniz ?

    Ve eski sitemim thx550 idi o daha iyi gibi geldi bana z5500den

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.head-fi.org/threads/almis-logitech-z-5500-mod-high-end-upgrade-for-the-speaker-system.657715/

    konu aslı burada bunu imkana olan eli yatkın olan kesin uygulasın ses kalitesi inanılmaz artıyor giriş seviyesinden üst segmente resmen, kalitesiz caps ve dandik opamp dan kurtulun troid trafo class AB anfi audio calss caps SoundPlus opamp kulaklarınız bayram etsin dinleyin bakalım kendi hop le tiz ler nasıl ses nasıl daha zengin detaylı baslar daha detaylı ve tonlamalı.

    ilk önce cihazdaki tüm caps listeleyin tavsiye (amp ve pod) nerde ne var resim alın üzerine not alın uf ve v değerini uf değerleri sabit kalsın oynamayın v değerini yüksek takabilirsiniz audio class caps de her v bulunamaya biliyor.
    orj listeye sağdık kalın uf bazıda head-fi daha değişik ek modlarada girişmişler pek gerekli değil işin ustasıyım derseniz tutmayalım coşturun sistemi.

    listenize göre veya oradaki hazır caps listesine göre alabilirsiniz kz ve silmic 2 tavsiye büyük caps için nichicon kg, elma for audio veya Mundorf Mlytic seçin, bir tane bp np (Bipolar) 100uf 10v nichicon muse 25v veya 50v mevcut unutmayın pcb arkasında.

    Operational Amplifiers 11 pcs OPA1602AID or OPA1612AID , opa1612 şuan ucuz bulana biliyor orj olduğundan emin olun.

    birmiktar ofc bakır kabloda elinizin altında olsun büyük caps biraz uzatmak bir yere sabitlemek gerekli.
    fulux ve kaliteli lehim teli edinin ag gümüş karışımlı olsa daha süper olur birde havya +boş zaman rahat bir zamanda uğraşın.

    tüm malzemeler geldikten sonra he tr içi piyasada boşa zam harcamayın kalitesiz caps başka bir şey bulamazsınız tr de çok nadir oda çok eski stokta kalmış ürün bulabilirseniz tabi hepsi yurtdışından alınacak.

    ilk önce
    düzgün çalışan z5500 gerekli sorunları varsa bunları çözmelisiniz mod dan önce bu sorunlar daha çok titreşim ve kalitesiz caps + lehim den kaynaklı zamanla titremeden büyük caps lehim yerleri salıyor vınlama sorunu varsa bundan arkadaki 100uf np bass ait buda vinlama yapabiliyor.

    anfi pcb sini sökmednize gerek yok

    sorunsuz çalışan bir sistem de ilk önce opamp değiştirin anfi veya control pod birini bitirdikten sonra deneyip düzgün çalışıyorsa öbürüne geçin.

    opamp flux ve bol lehimle sökün dikkatlice havyayla tabi üflemeli havya varsa tabi işiniz daha kolay bende yoktu uğraştırdı.
    lehim noktalarını temizleyin yeni opamp yönüne dikkat edin işaretlidir düzgünce lehimleyin, tinerle temizleyin iş bitince.

    video yardımcı olabilir


    opamp tamamsa şimdi caps geçin

    anfi veya pod birinden başlayın ikisinde de caps yerleri hem delik hemde smd seklinde yerleri olduğundan caps deliklerden havyayla sökmeye gerek duymadım anfi için pcb sökmeden bu şekilde olmaz pod pcb de çok kaliteli değil tek tek sökmekle uğraşmayın.


    pod caps tek tek keskiyle kesiyoruz, bacaklarını pcb hizasından tırnak makasıyla kesmeniz yeterli sökmeye uğraşmayın söktüğünüz yere aynı uf yeni caps takın bacaklarının boyunu ayarlayın kesin yüzeyden güzelce lehimleyin takarken yönlerine dikat edin bittikten sonra deneyin tamamsa chip lerin uzerine soğutucu takın derim sonra anfiye geçin

    anfide pcb sökmeden üsten caps tek tek podaki gibi takın, soğutucu ve pcb arasında alt kısımdan bakın orada np 100uf caps var bacaklarını keskin uçlu ince bir makasla kesin çok dikkatli olun caps çıkarın buraya yeşil muse bp olanı takacağız ama pcb ön yüzünden denk geldiği nokta belli oraya.

    10000uf ve 4700uf sökerken hafif sağsol yaptım salladım yerinden zarar vermeden kolayca çıktı yenileri kabloyla uzatıp uygun yere monte edin yapıştırın sabitleyin. subun içindeki tüm cap sabitleyin yapıştırın çok sarsıntı oluyor içer de sallanmasınlar.

    heşey yolunda test etiniz ve çalışıyorsa testler bittikten sonra 24bit flac albüm koyun sisteme 2 kanal gitsin pod dan 5.1 music açın sesi 2-3 kademe acın fazla açmayın bir 5-6 saat aralıksız çalışsın analog ve dijital için tekrarlayın bu işlem sonucunda ses daha da güzelleşecek daha sonra istediğiniz gibi kullanın.

    şimdi aradaki fark anlatılmaz yaşanır.

    daha sonra 2. mod olarak

    kaliteli speaker terfi edin veya yapın ahşap veya mdf kutulu olsun tasarım size kalmış veya hazır olanlardan alın 60rms lik
    üzerindeki hop fazla zorlamayın ses yarıyı geçmeyin çünkü 20rms kaldıracak düzeyde yetersiz

    kablolarınızı ofc bakır veya ofc hibrit (bakır gümüş) kaliteli bir kablo değiştirin.

    Subwofer de daha kaliteli 25-30cm 20hz(20hzaltı olur ustü olmasın ama 20hz anfi limiti var)-600hz (600hz üzeri olur müsüc modda 150hz kesim frekansı direk modda bellideğil) tonlamayı kaybetmemek için 20-600hz 4+4ohm (8ohm) 300rms bir sub kullanın kabinide mod layıp bir boyadım mı daha güzel olur zevkinize göre.

    diğer ses sitemleri hop veya ses kartı kullanırkende audioclass caps ve op amp mod hersisteme yapılır kalite anlatılmaz yaşanır mod işinden anlamıyorsanız ufak tefek başlayın ama buna giriş meyin ufak şeylerle başlayın bunu gerekli paröçaları alıp etraftaki bir elektronikçiye sorun yapan çıkar mutlaka işten anlamayan girişmesin uyarı!

    şimdi hem göze hem kulağa hitap ediyor z5500 anlatılmaz yaşanır

    hadi sağlıcakla kalın iyi modlar.

    Müzik ruhun gıdasıdır




  • Arkadaşlar merhaba,

    Geçen gün yıldırım düştükten sonra subwoofer içindeki kart yandı, bunun tamiri yapılabilir mi? İstanbulda tavsiye ettiğiniz bir tamirci var mı?

     LOGITECH-Z5500'cüler BURAYA!!!
  • Beyler direk televizyon dan optik bağlantıyla cihazı bağladığımızda Netflix ten dolby ses alabiliyor muyuz? Yoksa ek bir cihaz mı gerekir dolby ses alabilmem için?

    Cihaz kurulu değildi uzun süredir.Kablo kalabalığından dolayı kaldırmıştım.Yeni bir yere taşınıyorum; orada kullanmayı düşünüyorum. Netflix le denemedim. Deneyen arkadaşlardan fikir bekliyorum. Dolby alamazsam kurmayacağım yine.
  • Linspecteur34 kullanıcısına yanıt
    oluyor evet bu şekilde kullanan arkadaşlar var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tv nin modeline bağlı direk optik ten pcm ile atmos veren tv bile var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tkbey

    tv nin modeline bağlı direk optik ten pcm ile atmos veren tv bile var
    Söylediğinizle ilgili hiç bir fikrim yok hocam :) Sony 65 xe 9005 model var mıdır hocam yada nereden bilgi alabilirim acaba ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=mJZSjotgaOA

    Arkadaşlar Kocaelide Tamir edebilecek var ise yardım lütfen yada neyi olduğunu bilen var ise yazabilir mi?

    teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tkbey

    tv nin modeline bağlı direk optik ten pcm ile atmos veren tv bile var
    Aymos felan vermiyor dd le converter ediyor yani 5.1 oluyor. Atmos için min 5.1.2 bir sisteme ihtiyacınız var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C81E767DF

    Beyler direk televizyon dan optik bağlantıyla cihazı bağladığımızda Netflix ten dolby ses alabiliyor muyuz? Yoksa ek bir cihaz mı gerekir dolby ses alabilmem için?

    Cihaz kurulu değildi uzun süredir.Kablo kalabalığından dolayı kaldırmıştım.Yeni bir yere taşınıyorum; orada kullanmayı düşünüyorum. Netflix le denemedim. Deneyen arkadaşlardan fikir bekliyorum. Dolby alamazsam kurmayacağım yine.
    Bende lg tv var netflex uygulamasından z5500 dobly digital ses alabiliyorum. Usb den dts ve dd sesleri yine alıyorum. Atmoslu filmleri acınca bazılarında dd çözebiliyor. Ama bazılarında çözemiyor. Onun çözmesi atmos demek olmuyor. Yine eksik ses duymuş oluyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MC.CYBER_

    Bende lg tv var netflex uygulamasından z5500 dobly digital ses alabiliyorum. Usb den dts ve dd sesleri yine alıyorum. Atmoslu filmleri acınca bazılarında dd çözebiliyor. Ama bazılarında çözemiyor. Onun çözmesi atmos demek olmuyor. Yine eksik ses duymuş oluyorsunuz.

    Alıntıları Göster
    Anladım hocam.Bende wd player vardı onun üzerinden indirdiğim dts filmleri güzel ses kalitesinde izleme şansım oluyordu ama tabi o ses kalitesinde indirme seçeneklerine gelene kadar film elli kere eskiyordu açıkçası Ondan dolayı sattım wd yi cihazı da eşim kablolardan sıkıldığı için kaldırdım (normal yayınlarda da kullanmanın pek cezbedici yanı yok açıkçası benim açımdan).Netflix le denemedim ama deneyeceğim muhtemelen dediğiniz şekilde sesleri bende alırım.Optik çıkış mevcut televizyonumda; model olarakta eski değil destek vereceğini düşünüyorum.

    Peki netflix te hangileri dolby yada değil sitesinden falan bilgi alabileceğim bir yer var mı acaba ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C81E767DF

    Anladım hocam.Bende wd player vardı onun üzerinden indirdiğim dts filmleri güzel ses kalitesinde izleme şansım oluyordu ama tabi o ses kalitesinde indirme seçeneklerine gelene kadar film elli kere eskiyordu açıkçası Ondan dolayı sattım wd yi cihazı da eşim kablolardan sıkıldığı için kaldırdım (normal yayınlarda da kullanmanın pek cezbedici yanı yok açıkçası benim açımdan).Netflix le denemedim ama deneyeceğim muhtemelen dediğiniz şekilde sesleri bende alırım.Optik çıkış mevcut televizyonumda; model olarakta eski değil destek vereceğini düşünüyorum.

    Peki netflix te hangileri dolby yada değil sitesinden falan bilgi alabileceğim bir yer var mı acaba ?

    Alıntıları Göster
    Yabancı filmlerin hepsi dd dizilerde. Yerli filmlerde sorun çıkıyordu sorun degilde dd ses yoktu. Çok emin değilim yerli filmlerde çözüyor olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 24 Temmuz 2019; 15:58:34 >




  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    Hocam arkadaş kendi tvsinin optik çıkışını sormuş optik çıkıştan atmos veren tv bile var dedim bizim z5500 atmos destekliyor demedim .
  • https://www.youtube.com/watch?v=mJZSjotgaOA

    Arkadaşlar Kocaelide Tamir edebilecek var ise yardım lütfen yada neyi olduğunu bilen var ise yazabilir mi?

    teşekkürler. varsa bilen cevaplayabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tkbey

    Hocam arkadaş kendi tvsinin optik çıkışını sormuş optik çıkıştan atmos veren tv bile var dedim bizim z5500 atmos destekliyor demedim .
    tamam hocam. Ben yanlış anlaşılmasın diye altını cizdim sadece bir kusurum olduysa affola
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XingO

    https://www.youtube.com/watch?v=mJZSjotgaOA

    Arkadaşlar Kocaelide Tamir edebilecek var ise yardım lütfen yada neyi olduğunu bilen var ise yazabilir mi?

    teşekkürler. varsa bilen cevaplayabilir mi?
    way be geçmiş olsun üzüldüm kardeşim...
  • İyi günler benim kontrol paneli arızalandı pıd: 840 numarası ikinci el bi kontrol paneli aldım pıd: r525 kablosu kopmuş diğerinin kablosunu buna lehimleyip deneyeceğim ama ondan önce sizlere sormak istediğim uyumlu olurmu çalışırmı şimdiden teşekkürler Ankara'da tamirci varmıdır yada orayada götürebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oklava06

    İyi günler benim kontrol paneli arızalandı pıd: 840 numarası ikinci el bi kontrol paneli aldım pıd: r525 kablosu kopmuş diğerinin kablosunu buna lehimleyip deneyeceğim ama ondan önce sizlere sormak istediğim uyumlu olurmu çalışırmı şimdiden teşekkürler Ankara'da tamirci varmıdır yada orayada götürebilirim.
    Uyumlumu bilmiyorum pıd numarasına göre kontrolcü gonderiyorlar çünkü, Logitech Desteği ara en iyi onlar söylerler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 25 Temmuz 2019; 14:52:24 >
  • 
Sayfa: önceki 19161917191819191920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.