Şimdi Ara

Logitech G810 Tuş Sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk defa mekanik klavye satın aldım. Tuşlara basarken ses çıkacağını biliyordum fakat bu şekilde olacağını hiç düşünmemiştim. Videoda daki sesin aynısı benim klavyemde de mevcut. Özellikle gece kulalnırken deli eden bi yay sesi çıkıyor tuşlara bastığımda. Logitech ile görüştüm sesin normal olduğunu yardımcı olamayacağını söyledi müşteri temsilcisi. Videoyu izleyip yorum yapabilir misiniz? Bu ses normal bir ses mi?
    https://www.youtube.com/watch?v=X6nKv_A5DlU



  • Evlerden ırak! Mekanik klavyeyi sırf çıkardığı tok sesi için alanlarda var ama bu ses kesinlikle o ses değil.

    Birde Cherry anahtar kullanmıyor bu klavye. Kendi Romer-G adını verdikleri bir anahtar çeşidi kullanıyor.

    Almadan önce foruma konu açsaydınız. İnsanlar her mekanik klavye'yi aynı sanıyor. Mesela cherry'nin bile nerdeyse onlarca farklı anahtar türü var. Onlara bile dikkat etmek gerekiyor.

    Mesela her anahtar Cherry Red anahtarı gibi ses çıkarmaz. Birde sizin klavyenizde kullanılan anahtar olan Romer-G'de sessiz anahtar olarak biliyorum.

    Doğru Mekanik Klavye'yi bulmak için epey bir araştırmak gerekiyor.
  • Spinata S kullanıcısına yanıt
    İlk defa aldığım için öyle çok da fazla bilgim yoktu mekanik klavyeler hakkında, uzun yıllar kullanmalık iyi bir şey olsun diye almıştım. Şuan elimde kaldı resmen. Ne Logitech ne de sinerji bilgisayar konuyla ilgileniyor. Garip olan şu ki, Logitech in ingilizce forumunda aynı sorunu paylaştım, eğer mağazamızdan aldıysanız ürünü değiştiririz dediler. Burdaki Logitech ise sorun yok cevabını veriyor.
  • beykus B kullanıcısına yanıt
    Zaten sıkıntı da orda işte. Klavye'nin kendi doğasında var bu sesler. Doğal olarak firmada sorunlu kabul etmiyor. Mekanik klavye sesi (Cherry Mx Red) şöyle olur

    https://www.youtube.com/watch?v=hA193yqkKWI

    Yukarıda da bahsettim. O klavyenin switchleri de farklı. Mekanik klavye alacakların gerçekten çok dikkat etmesi gerekiyor.
  • Geçmiş olsun, bende yakın zamanda g810 alıcaktım ki son anda üşenmeyip mağazaya gidip test edeyim dedim. İyikide üşenmemişim 180 derece soğudum 3 saniyede klavyeden, romer-g'nin hem hissiyatı zayıf hemde sesi çok kötü ( yay sorununu mağaza gürültüsünden çok göze batmamıştı ama şimdi düşününce harbiden yay sesi geliyor, hele evde sessiz ortamda rahatsız eder ). Daha sonra gidip Cherry MX brown tuşlu klavye aldım Corsair'den, tam aradığımı buldum. Mekanik klavye alırken Cherry MX den çok şaşmamak gerek.
  • Arkadaşlar peki tavsiye ettiğiniz mekanik klavye hangisidir? 910 spec mesala nasıldır? Bu videodaki klavyeye basınca üstünde ışık parlaması çok hoşmuş gerçekten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rambetiko R kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla RGB ışıklandırmadan hoşlanıyorsun. Sanırım Corsair'in Hem rgb ışıklandırmalı hemde cherry mx switchleri olan gayette makul fiyata bir klavyesi olacaktı.

    RGB ışıklandırma çok mühim değil diyorsan. Makrosu bol Red Cherry Mx switchli Asus strix tactic pro'yu önerebilirim. Hakiki mekanik hissiyatı alırsın.

    Her iki klavyenin de Türkçe Q desteği var. Fakat sen yine de almaya karar verirsen kontrol et.
  • Rgb olmasından ziyade yukarıdaki 810 videosundaki bastığın tuşun ışık vererek sönmesi efekti hoşuma gitti.

    910,strix, k70 gibi klavyelerden veya bu fiyatlara önerdiğiniz var mı başka? Yoksa en iyisi asus mu diyorsunuz?

    @Spinata@Spinata

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rambetiko R kullanıcısına yanıt
    RGB'li olan çoğu klavyede zaten zibilyon tane de efek var. Eğer yanılmıyorsam da buna benzer efekler standart diye biliyorum.

    Fakat oldukça pahalı. Işıldaklık ve yanardönerlik için mekanik klavye olması şart değil. Çok daha ucuza mekanik olmayan bol ışıldaklı klavyeler de mevcut. Bunlar genelde mekanik hissiyatlı diye geçer. Yada kendi switch çözümlerini kullanırlar.

    Kısacası ışıldaklık için daha uygun alternatifler var.

    Bahsettiğim Asus Strix tactic klavye gerek mekanik hissiyatı olsun gerekse kullandığı kaliteli malzeme ve switchler olsun tam bir mekanik klavye. Ayrıca bol miktarda macrosu mevcut. Şu an için ben yalnızca bu makroları program kısayolları gibi kullanıyorum. Mesela basıyorum M1 macro tuşuna hop Google translate açılıyor, ne biliyim M12 tuşuna basıyorum officce Word açılıyor, birde bu macrolara tuş kombinasyonları da atayabiliyorsun.

    neyse nasıl kullanmak istediğine bağlı. Makro olayını ben hiç düşünmemiştim ama madem ki böyle bir imkan var kullanayım dedim. Epey bir kullanışlı çıktı.

    Belki sizin için o kadar da mühim olmayabilir. Bu klavye olayı daha çok kişisel bir deneyim. Mesela bazıları Mekanik sesine önem verir bazıları istemez.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.